Obavijesti

Lifestyle

Komentari 47

Napravite ovo i pomladite se za čak tri godine - u kratkom roku

Napravite ovo i pomladite se za čak tri godine - u kratkom roku

Šest jednostavnih vježbi jača mišiće lica pa ono postaje čvršće i oblikovano skidajući godine s lica i dajući vašem izgledu novu svježinu. Možete ih raditi dok kuhate, skidate šminku...

VIDEO

Zaboravite na skupe anti-age kreme koje navodno brišu znakove starenja, lice možete učvrstiti prakticiranjem jednostavnih vježbi.

Pokretanje videa...

01:27

Nova studija pokazuje da 30-minutno vježbanje lica može pomladiti izgled lica već u pet mjeseci. Vježbanje lica, poznato kao “joga lica”, beauty je trend koji je nastao u posljednjih nekoliko godina i opisuju ga kao neinvazivnu alternativu Botoxu ili kirurgiji. Zagovornici tvrde da povećava cirkulaciju u svim slojevima kože, a to pospješuje opskrbu stanica kisikom i hranjivim tvarima. 

- Vježbe lica poboljšavaju izgled lica i smanjuju vidljive znakove starenja. Vježbe stimuliraju proizvodnju kolagena i elastina u dermisu, srednjem sloju kože, čineći lice lakšim, zategnutijim i, najvažnije, mlađim  – kaže dr. Murad Alam, profesor dermatologije sa Sveučilišta Northwestern, vodeći autor studije objavljene u časopisu JAMA Dermatology, koja je potvrdila da vježbe lica doista djeluju. 

Donosimo 6 vježbi uz koje ćete smanjiti bore na licu, a više o njima pročitajte ispod slika:

1. Razvijanje punih usana - Smiješite se ne pokazujući zube. Naberite usne i pritisnite palac čvrsto u središte usana. Zadržite 60 sekundi.

2. Brisanje bora oko nosa - Otvorite usta i formirajte usnama slovo 'O' uvlačeći usne prema unutra. Pritisnite kažiprst uz linije nosnica i napravite ‘zečji nos’. Čvrsto pritisnite nekoliko sekundi i ponovite tri puta.

3. Uklanjanje bora na čelu - Smiješite se i pritisnite vrhove prstiju na čelo iznad obrva. Zatvorite oči čvrsto te klizite prstima polako i čvrsto prema gore, a zatim povucite natrag u početni položaj. Ponovite 10 puta.

4. Vježbanje mišića obraza - Nasmiješite se i oblikujte slovo ‘O’ prekrivši usnama zube. Stavite dlanove na obraze i pritisnite prste preko sljepoočnica. Pritisnite prema gore dok bradu pritišćete prema naprijed. Držite se 20 sekundi.

5. 'Joker' vježba za bore oko usana - Smiješite se kao da govorite ‘ah’ opuštajući mišiće lica u potpunosti. Napravite zvuk ‘eh’ koji povlači strane usana prema ušima. Postavite prste na kutove usta i držite ih 30 sekundi.

6. Podizanje nosa - Držite vrh nosa dok gornju usnu pritisnite prema dolje i spojite s donjom na trenutak, zatim se opustite. Ponovite 20 puta.

Besplatno pomlađivanje

U istraživanju je sudjelovalo 27 žena srednjih godina koje su prakticirale vježbe lica tijekom pet mjeseci, a nepristrani žiri na kraju je zaključio da djeluju. Vježbe povećavaju i jačaju mišiće lica pa lice postaje čvršće i tonirano te oblikovano kao mlađe lice. S obzirom na to da su rezultati znanstveno potvrđeni, žene sad imaju besplatan, netoksični način pomlađivanja.

Pogledajte video:

Pokretanje videa...

01:27

- Kako lice stari, koža gubi elastičnost i masni jastučići između mišića i kože postaju rjeđi. To su jastučići koji daju licu oblik i mladenački izgled. Kako koža starenjem postaje obješena, jastučići se spuštaju, uzrokujući da lice 'pada'. Ali ako mišić ispod njega postane veći, koža ima više ‘punjenja’ ispod pa zahvaljujući čvršćem mišiću koža djeluje punije – rekla je druga autorica studije, dermatologinja dr. Emily Poon.

Zbogom podočnjacima: Joga za oči briše posljedice umora
Zbogom podočnjacima: Joga za oči briše posljedice umora

Objašnjava da rast mišića povećava volumen lica i suprotstavlja se učincima smanjivanja masnih jastučića povezanog sa starenjem i opuštanjem kože. 

40th Toronto International Film Festival - The Martian

Nakon prvih devet tjedana vježbanja žene mogu vježbati i svaki drugi dan kako bi postigle isti učinak, zaključili su istraživači. Program se sastojao od 32 vježbe lica iz programa “Happy Face Yoga”, koji je razvio Gary Sikorski, jedan od autora studije.

Jedna od poznatijih je “Podizač obraza”, koja uključuje otvaranje usta u oblik “O” prije postavljanja gornje usne preko zuba, smijanje da se podignu mišići obraza, zatim lagano podizanje i spuštanje mišića obraza prstima. 

Puniji obrazi


- Vježbe lica korisne za pomlađivanje uključuju nabiranje i stiskanje obraza. Izgradnja mišića zaslužnih za kretanje obraza čini obraze punijima - rekao je prof. Alam.

Žiri za procjenu promjena na licu utvrdio je da se kao rezultat vježbanja najznačajnije poboljšala punina obraza. Njihova procjena prosječne dobi ispitanica smanjena je s 50,8 godina na 48,1 godinu u pet tjedana, a to znači da su ih “pomladili” gotovo tri godine. I one su zadovoljne rezultatima.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 47
VIDEO

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati
ŠTO VAS DANAS OČEKUJE?

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati

Pročitajte dnevni horoskop za petak 29. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...
Danas je Veliki petak: Vjernici moraju poštovati post i nemrs
Hrvatski običaji

Danas je Veliki petak: Vjernici moraju poštovati post i nemrs

Veliki petak se u tradiciji različitih krajeva obilježava na različite načine, no svima je zajednička činjenica da je ovo jedini dan u godini kad nema svete mise