Obavijesti

Lifestyle

Komentari 57

Napravite slasne domaće njoke uz recept nagrađivanog chefa

Napravite slasne domaće njoke uz recept nagrađivanog chefa
1

Vrhunski chef otkrio nam je recept za domaće njoke koje možete i zamrznuti. Pomoću par trikova njoki i lazanje će biti kao iz restorana, a kad ih probate više nikad nećete koristiti kupovne

VIDEO

Za ukusne domaće njoke skuhajte krumpir u kori. Duljina kuhanja ovisi o veličini krumpira i debljini kore, a to je nekih 20 do 40 minuta, kaže nagrađivani chef Željko Neven Bremec.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:30

- Kad su krumpiri gotovi, iscijedite vodu, pustite da se malo ohlade, a zatim im toplima ogulite koru i protisnite ih kroz tijesak za krumpire. Ako nemate tijesak, može poslužiti i gnječilica. Protisnuti krumpir začinite, dodajte mu jaja i brašno. Okvirno se stavlja od jedne trećine brašna do istog omjera sa smjesom krumpira, a što je više brašna, njoki će biti tvrđi i dulje će se kuhati. No puno brašna donosi i karakteristični praškasti okus njoka - objasnio nam je chef Bremec.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Tjestenina Skmer

Danas je predsjednik i predavač na ŠKMER-u (Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija), međunarodnoj organizaciji koja okuplja stotine kuhara, i često vodi radionice.

Recept: Domaći njoki

Sastojci: 1 kg krumpira, 300-400 g brašna, jaje, 2 žlice maslaca, sol, muškatni oraščić

Priprema: Krumpir kuhan u kori ogulite i protisnite kroz gnječilicu za krumpir dok je topao. U krumpir dodajte sol, maslac, muškatni oraščić i jaje. Izmiješajte i počnite mijesiti dodajući brašno, dok se tijesto lijepo ne spoji te prestane lijepiti za ruke.

Razvaljajte ga u kobasice i izrežite na željenu veličinu. Oblikujte kuglice pa vilicom ili ribežom napravite utore na njokima kako bi se bolje zadržavao u njima umak.

Zamrznite do upotrebe ili stavite kuhati u slanu kipuću vodu. Njoki su gotovi kad isplivaju na površinu, pa ih izvadite cjediljkom ili lopaticom te ubacite u umak.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 57
VIDEO

Kako reciklirati božićno drvce i pretvoriti ga u ukras za dom
ZA VALENTINOVO

Kako reciklirati božićno drvce i pretvoriti ga u ukras za dom

Na drvcima koja se kite za Valentinovo očekivano prevladavaju crvena i roza boja, a od ukrasa se koristi sve: od vate, božićnih kuglica, preko srca i ruža do šarenih ukrasa od slatkiša

14 genijalnijih trikova: Votka čisti madrac, a grejp kadu i WC
SUPER!

14 genijalnijih trikova: Votka čisti madrac, a grejp kadu i WC

Jastučnica će očistiti stropni ventilator, a uz nju prašina neće padati po cijeloj sobi, a kožni namještaj ne morate baciti već ga revitalizirajte pastom za cipele...
Trik kako lakše pronaći i spariti čarape koje ste izgubili u kući
VJEČNI PROBLEM

Trik kako lakše pronaći i spariti čarape koje ste izgubili u kući

Napravite ploču pa na nju vješajte čarape kojima se zagubio par. S vremenom će se na ploči naći oba para ili ćete negdje u kući naći jedan dok će vas drugi par čekati na zidu