Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Naredbe vode do prekida veze, tako postajete roditelj partneru

Za dobar odnos važno je gledati partnera ili partnericu u oči dok priča. Tako vaše misli neće odlutati i partner/ica će imati vašu potpunu pozornost

Dajte kompliment partneru ili partnerici u prisustvu prijatelja ili obitelji kako bi se osjećali voljeno, savjetuje Gary Chapman, autor knjige “The Five Love Languages: The Secret to Love That Lasts”.

Foto: Promo

- Komplimenti ili riječi uvažavanja moćni su komunikatori ljubavi. Najbolje se izražavaju ako su jednostavni, iskreni i izravni. U ljubavi nije bitno dobiti ono što želite, nego učiniti nešto za dobrobit voljenih. Kad nekome udijelite kompliment, prije će vam uzvratiti komplimentom. Koristite i riječi ohrabrenja za stvari u kojima se vaš partner osjeća nesigurno – predlaže autor knjige Gary Chapman.

Fotolia KNJIGA DANA Za ljubav uvijek morate biti sređeni, čak i kada šećete psa

- Ljubav se ne svodi na zapovijedanje. Kad naređujete partneru, vi postajete roditelj, a on vaše dijete. Ako svoje želje izražavate kao zapovijedi, s vremenom ćete izgubiti intimnost koju ste imali i otjerati partnera ili partnericu od sebe. Primjerice, ženi recite: ‘Znaš onaj kolač od jabuke koji radiš? Možeš li ga napraviti ovaj tjedan? Obožavam tvoj kolač od jabuke’. To će zvučati puno bolje od: ‘Nisam jeo kolač od jabuke otkad se beba rodila. Izgleda da ga neću jesti još 18 godina’. Kad na lijep način tražite nešto, tim zahtjevom potvrđujete partnerovu vrijednost i sposobnost - objašnjava autor i dodaje:

KNJIGA DANA I oni vole dopisivanje: Muškarci 'padaju' na kratke SMS-ove...

- Za dobar odnos važno je gledati partnera ili partnericu u oči dok priča. Tako vaše misli neće odlutati i partner/ica će imati vašu potpunu pozornost.

VIDI OVO! Horoskop: Svaki znak zodijaka ima svoju seksi osobinu, koja je Vaša?

Komentari (3)
  • Koje ...! Ako moras misli "pakovat u lijep papir" svom partneru, i onda cijeli zivot glumit, to bas nije neki iskren odnos!

    28. 12. 2018,   09:53
  • "obožavam tvoj kolač od jabuka". em ti miša sad mi ga dela svaki tjedan.na nos mi ide van..

    27. 12. 2018,   16:58
  • Najbolje se izraziti ako ste jednostavni, iskreni i izravni...

    27. 12. 2018,   16:55