Obavijesti

Lifestyle

Komentari 54

Naša djeca imaju Down, naučila su nas da cijenimo male stvari

Naša djeca imaju Down, naučila su nas da cijenimo male stvari

Članovi obitelji, prijatelji i stručnjaci koji surađuju s obiteljima sjece s Downovim sindromom, povodom Svjetskog dana osoba s Downom (21. ožujka) govore o tome kako su im oni promijenili živote

VIDEO

Članovi obitelji, prijatelji i stručnjaci koji sudjeluju u životu djece s Downovim sindromom povodom 21. ožujka, Svjetskog dana osoba s Downovim sindromom, snimili su video 'Čuvari ljubavi'.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

08:05

U njemu govore o tome što je značio dolazak mališana s tim sindromom u njihov život i o tome koliko im oni danas znače. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Schreenshot/Čuvari ljubavi

- Priča je posvećena svima onima koji brinu o djeci s Downom, a na ideju o tome da ga snimimo došla sam po uzoru na neke slične projekte koje su radili članovi udruga u inozemstvu. Prijateljica Martina Vuković i ja zajedno smo ga režirale i pozvale roditelje, druge članove obitelji, te prijatelje i poznanike obitelji djece sa Down sindromom iz cijele Hrvatske, da snime kratak emotivan video o tome kako su se osjećali kad je u njihov život došla osoba s Down sindromom, na koji način ih je promijenila, odnosno utjecala na njihov život i obitelj, kako se sada osjećaju, što im znače osobe s Downom i što o osobama s Downovim sindromom žele poručiti javnosti - kaže Larisa Porčić Filipaj, mama trogodišnje Laure, djevojčice s Downovim sindromom.

Laura i Kristijan fotkali su se s pankerima: 'Mi nismo drugačiji'
Laura i Kristijan fotkali su se s pankerima: 'Mi nismo drugačiji'

Dodaje kako nju i Martinu, mamu trogodišnjeg  Kristijana, motivira želja da pošalju poruku javnosti o tome da je važno govoriti i o onima koji brinu o djeci s Downovim sindromom, koji ih vole i štite, a koje su nazvale #čuvariljubavi.

- Osobe s Downovim sindromom su čista ljubav, to će vam potvrditi svatko tko ih pusti u svoj život, a ponajviše njihova obitelj, koja ih najbolje poznaje - kaže mama Larisa.

Schreenshot/Čuvari ljubavi

U video se pojavljuju djeca, članovi obitelji i njihovi prijatelji iz cijele Hrvatske: Teo i njegova sestra Korina Radman, Iva Marincel Antolović, fizioterapeutkinja i djeca Laura Filipaj (3,5 godine), Matej Tomulić (5 godina), Rita Sušanj (2,5 god), zatim  Laurin tata Dean Filipaj, te Ana i Davor Saršon, kumovi, prijatelji Laurine obitelji te njezin brat Lucas. Tu su i Toni i Niko Vlahov te njihov šestogodišnji brat Dino (6 godina), s  mamom Majom i tatom Vinkom Vlahov. 

Svoje su dojmove o tome koliko im znači petogodišnja Leonarda podijelili i njezin brat Dominik te mama Sandra Belinić, dok su o petogodišnjoj Noemi Lotti Međugorac govorili Čuvari ljubavi mama i tata Monika i Željko Međugorac te njezini sestra i brat Mira Lana i  Benjamin Bod. Uz Karla Šukeca, u videu sudjeluju njegova mama Štefica i brat Matej. 

Tata Mario Kulišić i mama Eleonora Diviki predstavili su Jakova Kulišića, a posebno mjesto imaju braća i sestre: Zoja Minić i njezina sestra Mia, David Šimić, Ivan Mihael Broz i njegov brat Viktor. 

Tu su i Marko Milić  s mamom Ivanom, tatom Edijem  i sestrom Marom, Kristijan Vuković, njegova sestra Iris i tata Alojz, te Andrijana Petrac  s mamom Helenom, tatom Petrom i sestrom Timeom, te Marko Maleta, sa sestrama Anom i Sarom, te susjedom Marijom Vrkašević.  

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 54
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...
Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati
ŠTO VAS DANAS OČEKUJE?

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati

Pročitajte dnevni horoskop za petak 29. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje