Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Naša dva pilota imaju najbolji đin na svijetu - Old Pilots Gin

Iako su tek nešto više od godinu dana na tržištu, gin ovog dvojca već je lani proglašen najboljim hrvatskim craft ginom, a dobili su zlato i na ovogodišnjem San Francisco Spirits Competition

Preplavljeni smo emocijama i zahvalni sucima svjetskog natjecanja u vinima i destilatima što su Old Pilot's Gin proglasili najboljim na svijetu u kategoriji London Dry, te nam dodijelili trofej London Dry kategorije za 2019, napisali su na Facebooku Hrvoje Bušić i Tomislav Anadolac, čiji je gin 'Old Pilot's Gin' jučer proglašen najboljim na svijetu. 

Overwhelmed and thankful to the judges at @the iwsc for selecting our Old Pilot's Gin for the London Dry Gin Trophy 2019...

Objavljuje Old Pilot's GinUtorak, 30. srpnja 2019.

Inače, na natjecanju s kojeg je dvojac odnio prvo mjesto bira se samo jedan pobjednik od natjecatelja iz cijeloga svijeta, a ovo je prvi put da je na tom natjecanju (koje se održava od davne 1969.) trofej u destilatima odnio jedan hrvatski proizvod.

Njihov je uspjeh s tim i vrjedniji kad se zna da su tek prije nešto više od godinu dana otvorili svoju prvu destileriju, u garaži u naselju Rudeš, i započeli s proizvodnjom gina po vlastitoj recepturi, a lani je već njihov gin proglašen i najboljim hrvatskim craft ginom.

S  ovogodišnjeg su natjecanja San Francisco Spirits Competition na kojem alkoholna pića ocjenjuje 40-ak nezavisnih sudaca, Bušić i Anadolac isto kući donijeli zlato - inače, spomenuta međunarodna natjecanja su dva najvažnija na svijetu, a najviša odličja zaslužena na istim afirmirala su brojne male destilerije.

We are proud to be part of @rnbweekend festival and panel 'Croatian gin'. Come along a find out what makes Croatian gin...

Objavljuje Old Pilot's GinPetak, 17. svibnja 2019.

Njihov je gin svoj naziv - Old pilot's gin - dobio po njihovoj drugoj ljubavi - kako njihovo prijateljstvo seže od vojne zrakoplovne akademije i obojica su piloti, naziv prve serije gina nametnuo se sam po sebi: Avijacija im je poslužila i kao motiv na etiketi, na koju se ručno ispisuju sastojci, a poseban je i po tome što se puni u kockaste boce, budući da se u svijetu puni samo u okruglima. 

Objavljuje Old Pilot's GinPonedjeljak, 3. lipnja 2019.

Iako su tek nešto više od godinu dana na tržištu, gin ovog dvojca već je lani proglašen najboljim hrvatskim craft ginom, a dobili su zlato i na ovogodišnjem San Francisco Spirits Competition natjecanju. Spomenuta međunarodna natjecanja doista su dva najvažnija na svijetu, a najviša odličja zaslužena na istim afirmirala su brojne male destilerije.

ISTRAŽILI SMO Maloljetnicima alkohol nije privlačan: Evo što su nam rekli
 
Iza Old Pilot´s Gina stoje dva zaljubljenika u destilate i visine - Hrvoje i Tomislav upoznali su se na akademiji za vojne pilote prije dvadesetak godina, a destilati su oduvijek bila njihova strast. Budući da se trend gina krenuo pokoravati svijet, ozbiljno su razmišljali o pokretanju vlastite destilerije i dobro da jesu jer se danas mogu pohvaliti najboljim na svijetu.

See ya tommorow at 14:00, @rnbweekend festival 🥂 . . Vidimo se sutra u 14:00 na @rnbweekend festivalu u Gliptoteci 🥂

Objavljuje Old Pilot's GinPetak, 24. svibnja 2019.

- Obojica smo ljubitelji jakih aromatičnih pića, prije svega Whiskeyja, a onda i gina. Kako su osnova gina borovice, u kombinaciji s aromatičnim biljem, što je prepušteno kreativnosti onoga tko ga proizvodi, a Hrvatska je prebogata aromatičnim biljem raznih vrsta, zaključili smo da imamo sve predispozicije za pripremu jednog takvog pića. Kako proizvodnja Whiskeyja traje dulje, jer dulje mora odležati, tako smo krenuli s ginom, ispričao nam je Anadolac uoči natjecanja, kad naj je i objasnio što je to u ginu mnogima tako posebno:

Zagreb: Marko Rajković osvojio nagradu "Sakač" Ministarstva znanosti i obrazovanja NAJBOLJE RIJEŠIO MATURU Dobio 5000 eura: Ovo je pouka da se trud i rad na kraju isplate

- Gin se najčešće pije u koktelima, s tonikom. Dakle, piće u koje je netko uložio puno kreativnosti da dobije određeni okus postaje osnova za stvaranje novih zanimljivih okusa, ovisno o željama onih koji ga konzumiraju. Tako djeluje zanimljivo, a zbog izbora sastojaka često i osvježavajuće - rekao je, a dodaje kako ga on najviše voli piti samog, bez tonika, uz dodatak bilja. 

NEUSPJEŠNE VEZE: Ovi horoskopski znakovi su najgori parovi

Komentari (1)
  • Izuzetno mi je drago da je hrvatski gin proglašen najboljim na svijetu. Sve čestitke dvojcu zaslužnom za tu kreaciju. Isto tako autoru članka velika kritika zbog neinformiranja o osnovnim stvarima u vezi gina i iznošenju totalne besmislice. Samo 10ak sekundi vremena je potrebno za ukucati "gin" u google i pogledati kakvih sve oblika boca ima, od okruglih, ovalnih, kockastih, višekutnih do nekih teško opisivih jednom riječi. Čak letimičnim pogledom na ponudu lokalnog dućana se da zaključiti da jedan Bombay Saphirre definitivno nije u okrugloj boci. Nebi nimalo škodilo malo proučiti temu prije pisanja površnog članka o jednom vrhunskom uspjehu hrvatskog dvojca.

    31. 7. 2019,   17:55