Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Naša dva pilota imaju najbolji đin na svijetu - Old Pilots Gin

Naša dva pilota imaju najbolji đin na svijetu - Old Pilots Gin

Iako su tek nešto više od godinu dana na tržištu, gin ovog dvojca već je lani proglašen najboljim hrvatskim craft ginom, a dobili su zlato i na ovogodišnjem San Francisco Spirits Competition

VIDEO

Preplavljeni smo emocijama i zahvalni sucima svjetskog natjecanja u vinima i destilatima što su Old Pilot's Gin proglasili najboljim na svijetu u kategoriji London Dry, te nam dodijelili trofej London Dry kategorije za 2019, napisali su na Facebooku Hrvoje Bušić i Tomislav Anadolac, čiji je gin 'Old Pilot's Gin' jučer proglašen najboljim na svijetu. 

Overwhelmed and thankful to the judges at @the iwsc for selecting our Old Pilot's Gin for the London Dry Gin Trophy 2019...

Objavljuje Old Pilot's GinUtorak, 30. srpnja 2019.

Inače, na natjecanju s kojeg je dvojac odnio prvo mjesto bira se samo jedan pobjednik od natjecatelja iz cijeloga svijeta, a ovo je prvi put da je na tom natjecanju (koje se održava od davne 1969.) trofej u destilatima odnio jedan hrvatski proizvod.

Njihov je uspjeh s tim i vrjedniji kad se zna da su tek prije nešto više od godinu dana otvorili svoju prvu destileriju, u garaži u naselju Rudeš, i započeli s proizvodnjom gina po vlastitoj recepturi, a lani je već njihov gin proglašen i najboljim hrvatskim craft ginom.

S  ovogodišnjeg su natjecanja San Francisco Spirits Competition na kojem alkoholna pića ocjenjuje 40-ak nezavisnih sudaca, Bušić i Anadolac isto kući donijeli zlato - inače, spomenuta međunarodna natjecanja su dva najvažnija na svijetu, a najviša odličja zaslužena na istim afirmirala su brojne male destilerije.

We are proud to be part of @rnbweekend festival and panel 'Croatian gin'. Come along a find out what makes Croatian gin...

Objavljuje Old Pilot's GinPetak, 17. svibnja 2019.

Njihov je gin svoj naziv - Old pilot's gin - dobio po njihovoj drugoj ljubavi - kako njihovo prijateljstvo seže od vojne zrakoplovne akademije i obojica su piloti, naziv prve serije gina nametnuo se sam po sebi: Avijacija im je poslužila i kao motiv na etiketi, na koju se ručno ispisuju sastojci, a poseban je i po tome što se puni u kockaste boce, budući da se u svijetu puni samo u okruglima. 

Iako su tek nešto više od godinu dana na tržištu, gin ovog dvojca već je lani proglašen najboljim hrvatskim craft ginom, a dobili su zlato i na ovogodišnjem San Francisco Spirits Competition natjecanju. Spomenuta međunarodna natjecanja doista su dva najvažnija na svijetu, a najviša odličja zaslužena na istim afirmirala su brojne male destilerije.

Maloljetnicima alkohol nije privlačan: Evo što su nam rekli
Maloljetnicima alkohol nije privlačan: Evo što su nam rekli


 
Iza Old Pilot´s Gina stoje dva zaljubljenika u destilate i visine - Hrvoje i Tomislav upoznali su se na akademiji za vojne pilote prije dvadesetak godina, a destilati su oduvijek bila njihova strast. Budući da se trend gina krenuo pokoravati svijet, ozbiljno su razmišljali o pokretanju vlastite destilerije i dobro da jesu jer se danas mogu pohvaliti najboljim na svijetu.

See ya tommorow at 14:00, @rnbweekend festival 🥂 . . Vidimo se sutra u 14:00 na @rnbweekend festivalu u Gliptoteci 🥂

Objavljuje Old Pilot's GinPetak, 24. svibnja 2019.

- Obojica smo ljubitelji jakih aromatičnih pića, prije svega Whiskeyja, a onda i gina. Kako su osnova gina borovice, u kombinaciji s aromatičnim biljem, što je prepušteno kreativnosti onoga tko ga proizvodi, a Hrvatska je prebogata aromatičnim biljem raznih vrsta, zaključili smo da imamo sve predispozicije za pripremu jednog takvog pića. Kako proizvodnja Whiskeyja traje dulje, jer dulje mora odležati, tako smo krenuli s ginom, ispričao nam je Anadolac uoči natjecanja, kad naj je i objasnio što je to u ginu mnogima tako posebno:

Dobio 5000 eura: Ovo je pouka da se trud i rad na kraju isplate
Dobio 5000 eura: Ovo je pouka da se trud i rad na kraju isplate

- Gin se najčešće pije u koktelima, s tonikom. Dakle, piće u koje je netko uložio puno kreativnosti da dobije određeni okus postaje osnova za stvaranje novih zanimljivih okusa, ovisno o željama onih koji ga konzumiraju. Tako djeluje zanimljivo, a zbog izbora sastojaka često i osvježavajuće - rekao je, a dodaje kako ga on najviše voli piti samog, bez tonika, uz dodatak bilja. 

NEUSPJEŠNE VEZE: Ovi horoskopski znakovi su najgori parovi

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak
Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje