Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Albert Einstein - žene su ga vodile kroz život i karijeru

Albert Einstein - žene su ga vodile kroz život i karijeru

Mjesec u Strijelcu, u šestoj kući te Venera u desetoj ukazuju na velik utjecaj žene i majke na posao i karijeru. Prvu ženu Milevu Marić, studenticu matematike i fizike, rođenu u znaku Strijelca, oženio je usprkos majčinom protivljenju.

VIDEO

Jedan od najvećih umova 20. stoljeća, fizičar, teoretičar, filozof, humanist i pacifist Albert Einstein rođen je 14.03.1879. u Ulmu, u znaku Riba, s podznakom u Raku. 
Vladar prve kuće, inače prazne, nalazi se u šestoj i sa stelijem u desetoj pokazuje da su mu posao i karijera bila najvažnija i najznačajnija područja u životu.    
Ekscentrični Uran u trećoj daje talent za istraživanja i može stvoriti genija. On je u ovoj kući komunikacija retrogradan, što objašnjava zašto je progovorio tek u trećoj godini.
Mjesec u Strijelcu, u šestoj kući te Venera u desetoj ukazuju na velik utjecaj žene i majke na posao i karijeru. Prvu ženu Milevu Marić, studenticu matematike i fizike, rođenu u znaku Strijelca, oženio je usprkos majčinom protivljenju. Descendent u Jarcu traži ozbiljnu i pouzdanu partnericu, često stariju. U tom zemljanom znaku nalazi se njegov Mars u egzaltaciji; on je Ribi dao hrabrost, muževnost, prodornost, racionalnost, samodisciplinu i magnetsku moć.
Sjeverni Mjesečev Čvor u osmoj kući govori o urođenim talentima za granične znanosti te vidovitosti.
Planet sreće Jupiter u devetoj je kući; to je visoko obrazovanje, filozofija, kozmopolitizam, putovanja i boravak u inozemstvu. U Ameriku odlazi 1933. jer su mu nacisti kao Židovu konfiscirali imovinu i oduzeli sve funkcije. Do kraja života radio je u Institutu za naučna istraživanja u Princetonu. 
U desetoj su kući četiri planeta: Sunce ovdje jamči visok položaj, čast, autoritet, slavu. Merkur i Saturn u konjukciji u Ovnu i sekstilu s Marsom u Jarcu daju jak intelekt, temeljitost i inicijativu, talent za matematiku, pravo i politiku. Venera je uvijek znak popularnosti i omiljenosti u društvu. Zanimljivo je da je Einstein dobio Nobelovu nagradu 30.03.1921., za vrijeme vladavine Ovna, kad su planeti tranzitirali kuću karijere.
Uran u trećoj te Neptun i Pluton u jedanaestoj govore o važnosti društvenih kontakata te prijateljstvu s različitim tipovima ljudi; ekscentričnim, humanim i naprednim, socijalno osjetljivim, umjetnicima, ali i moćnicima. Bliski prijatelji bili su mu veliki pacifisti Mahatma Gandhi i Rabindranath Tagore.  

 

Einsteinove izreke: 
„Teorija je kad se sve zna, a ništa ne funkcionira. Praksa je kad sve funkcionira, a nitko ne zna zašto.“
„Lakše je razbiti atom nego predrasude.“
„Ljudska glupost i svemir su beskonačni, ali za ovo drugo nisam siguran.“

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Vašu natalnu kartu izrađuju naši najiskusniji astrolozi
Sve tvoje tajne

Vašu natalnu kartu izrađuju naši najiskusniji astrolozi

Iskusne astrologinje Vesna Narat, Julijana Oremović i Vlasta Pečanić već desetljećima proučavaju sve tajne astrologije, a našem magazinu "Astral" daju poseban pečat. Obratite im se s povjerenjem, jer one samo za vas mogu izraditi sve vrste osobnih horoskopa i natalnih karata po promotivnim cijenama

Marlon Brando - volio je dobro jelo i piće, i žene i muškarce
natalna karta

Marlon Brando - volio je dobro jelo i piće, i žene i muškarce

Ženio se tri puta, no to ga nije sprječavalo da uživa u avanturama s drugim ženama, a nije skrivao ni svoje veze s muškarcima. Prvog Oscara osvojio je 1954. godine filmom Na dokovima New Yorka.
Meryl Streep - Rak vlada njenim emocijama, a Lav scenom
natalna karta

Meryl Streep - Rak vlada njenim emocijama, a Lav scenom

Majčinsku ulogu ostvarila je nakon tridesete godine, a četiri planeta u jedanaestoj, najnaglašenijoj kući horoskopa, simboliziraju njeno četvero djece. Oni su krenuli njezinim stopama