Obavijesti

Lifestyle

Komentari 62

Naučite kako kistom nanositi rumenilo da izmijenite crte lica

Naučite kako kistom nanositi rumenilo da izmijenite crte lica

Uz odabir prave nijanse rumenila važan je i kist. Gusti kistovi s ispupčenim vrhom idealni su za nanošenje svjetlijih rumenila zato što se čestice pravilno raspoređuju

VIDEO

Glavna zadaća rumenila jest da stvori zdravi sjaj, no kod odabira treba paziti da se slaže s bojom puti. Ružičaste nijanse rumenila najbolje pristaju svjetlijoj puti, srednje tamnoj odgovara boja breskve, dok se tamna put slaže s crveno-narančastim tonovima.

Rumenilo se bira prema tipu kože

Osim boji puti, rumenilo treba prilagoditi i tipu kože. Za normalnu i suhu kožu najbolji su izbor kremasta rumenila koja se stapaju s kožom i izgledaju prirodnije od puderastih, između ostalog i zato što ne stvaraju izgled 'fasade'.  

Mješovitoj koži koja se lako masti pristaju rumenila u prahu zato što traju dulje nego kremasta koja se lako tope, dok je za masnu kožu najbolji izbor rumenilo u gelu koje odlično prianja. 

Looking to the mirror

I kist je važan

Uz odabir prave nijanse rumenila važan je i kist. Gusti kistovi s ispupčenim vrhom idealni su za nanošenje svjetlijih rumenila zato što se čestice pravilno raspoređuju, a najbolji izbor su oni od kozjih i konjskih dlaka jer stvaraju mekši izgled. Kremasta i gel rumenila preporučuje se nanositi prstima, a tamne nijanse uskim kistovima.

Izgledajte bolje nego ikad prije: Izbjegnite ove greške u 2019.
Izgledajte bolje nego ikad prije: Izbjegnite ove greške u 2019.

Primer i puder za savršenu podlogu

Rumenilo na neujednačenoj koži može izgledati neprirodno, pa je prije tog potrebno nanijeti primer. On će stvoriti ravnomjerni sloj s kojim će se rumenilo lijepo stopiti. Također, umjesto primera možete upotrijebiti puder sa svjetlucavim česticama, uz njega će rumenilo trajati dulje. 

Pravo mjesto nanošenja rumenila otkrit će osmijeh. Nasmiješite se i na vrhove jagodica nanesite rumenilo, pa kistom rasporedite prema uhu. Jagodice su mjesto gdje se prirodno crvenimo pa rumenilo pojačava taj efekt. 

Trikovi za lice

Pravi potezi kista mogu vizualno izmijeniti crte lica. Tako okruglo lice možete suziti ako rumenilo nanesete na jagodice i razmazujete po obrazima u smjeru sljepoočnice. 

Usko lice možete vizualno proširiti tako da rumenilo nanesete na jagodice i razmazujete prema ušima. Dobar trik je i highlighter na obrazima koji posvjetljuje i širi. Lice možete skratiti tako da rumenilo nanesete na jagodice i razmazujete prema sljepoočnici. Nakon toga nanesite ga na kapke i vrh brade. 

Naglašene crte kvadratnog oblika lica najlakše će ublažiti rumenilo u svijetlim tonovima. Nanesite ga od jagodica prema sljepoočnicama. Da biste vizualno podigli jagodice treba vam rumenilo dvije nijanse tamnije od vaše boje kože. Nanesite ga na obraze i razmažite prema sljepoočnici.  

Detoks kože tijekom blagdana: Previše je soli, šećera, alkohola
Detoks kože tijekom blagdana: Previše je soli, šećera, alkohola

Rumenilo traje duže

Da bi rumenilo trajalo dulje najbolje je najprije nanijeti ono kremaste teksture i ostaviti ga da se upije. Preko njega nanesite ono u prahu. 

Mat ili sjajno rumenilo?

Masnoj koži najviše odgovaraju mat rumenila, a suhoj sjajna koja koži daju zdrav izgled. Također, svjetlija rumenila su prigodna za večer, a mat za dan. 

Rosacea se može skriti rumenilom

Kožnu bolest rosaceu koja izaziva crvenilo moguće je prekriti pravom nijansom rumenila. Ako je crvenilo u ljubičastim tonovima najbolje je nanijeti rumenilo boje breskve, ružičasto će prekriti mat rumenila u istoj nijansi, a crveno smeđe-ružičasta rumenila. 

OVO SU NAJSEKSI ZNAKOVI ZODIJAKA: Mračnim Škorpionima nitko ne može odoljeti, ali oni nisu jedini

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 62
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'