Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Ne opterećujte se borama, pažnju posvetite boji tena

Ne opterećujte se borama, pažnju posvetite boji tena
1

Ne opterećujte se borama te više pažnje posvetite zdravlju kože i boji tena jer ona određuje mladolikost lica, tvrdi britanska studija

VIDEO

S godinama se melanin i hemoglobin neravnomjerno raspoređuju na koži, što uz pretjerano sunčanje uzrokuje neujednačen ten ili neugledne mrlje. No tom prirodnom i neizbježnom procesu može se doskočiti. Ne opterećujte se borama te više pažnje posvetite zdravlju kože i boji tena jer ona određuje mladolikost lica, pokazala je britanska studija. Zato se riješite anti-age krema i pomladite kožu nekom od onih za izbjeljivanje, savjetuju dermatolozi. Hidrokinon, sastojak krema za izbjeljivanje, zaustavlja lučenje melanina pa mrlje na licu blijede.
 No potrebno ih je dulje upotrebljavati kako bi se vidjeli rezultati. Prije nanošenja obvezan je piling, koji pomaže da se sastojci bolje upiju. Kako bi koža izgledala mlađe, dermatolozi predlažu i kemijski piling, koji na bazi glikolne kiseline izbjeljuje pjege s ljuštenjem mrtvih stanica. No prije nanošenja bilo kakve kreme, posavjetujte se s dermatologom ili kozmetičarom.
Još su kvalitetnije kreme koje uz glikolnu kiselinu sadrže i zaštitni faktor. Ipak, najbolje će djelovati njega lica koja uključuje kombinaciju hidrokinona (izbjeljuje pjege), glikolne kiseline (ljušti mrtve stanice) i UV zaštite (štiti kožu od starenja). Dermatolozi rješavaju hiperpigmentaciju IPL laserom, koji posvjetljuje kožu, a potrebno  je nekoliko tretmana. No kožu se može izbijeliti i grahom, tratinčicom ili peršinom.

>>> Potočarka izbjeljuje
Potočarka ima puno vitamina C, pa narodna medicina savjetuje zgnječiti svježu biljku i položiti je kao oblog na pjege. Postoje i gotovi pripravci za izbjeljivanje na toj bazi.

>>> Limun i šećer za divan ten
Piling od šećera i svježeg limunova soka uklanja mrtve stanice kože, izbjeljuje mrlje i ujednačava ten. Osim toga, pripravak od šećera i limuna, koji je bogat voćnim kiselinama, djeluje kao antioksidans. Ostavite ga 5-10 min da djeluje na koži i isperite mlakom vodom, no prije se svakako posavjetujte s dermatologom.

>>> Pomoć iz vrta
Ekstrakt cvjetova tratinčice zaustavlja stvaranje pigmenta melanina, pa je sastojak mnogih kvalitetnih krema. Ta biljka posvjetljuje i ujednačuje boju kože te obnavlja stanice. Dubinski vlaži kožu i štiti je od nastanka novih pjega.

>>> Izbjeljuje i maska od graha
Skuhajte i zgnječite četiri žlice graha, pomiješajte sa sokom od pola limuna i žlicom bademova ulja.

>>> Bobice grožđa
Mrlje se mogu posvijetliti zelenim grožđem. Treba ga zgnječiti i dobivenim sokom namazati problematičnu kožu.

>>> Umivanje peršinom
Peršin je bogat vitaminima C i A. Nasjeckajte šaku lišća i navečer namočite u litri hladne vode. Umivajte se ujutro i navečer.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati
ŠTO VAS DANAS OČEKUJE?

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati

Pročitajte dnevni horoskop za petak 29. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...
Danas je Veliki petak: Vjernici moraju poštovati post i nemrs
Hrvatski običaji

Danas je Veliki petak: Vjernici moraju poštovati post i nemrs

Veliki petak se u tradiciji različitih krajeva obilježava na različite načine, no svima je zajednička činjenica da je ovo jedini dan u godini kad nema svete mise