Obavijesti

Lifestyle

Komentari 37

Ne puštajte vodu! Na izmetu zaradite 78.000 kuna godišnje

Ne puštajte vodu! Na izmetu zaradite 78.000 kuna godišnje

Ako vam treba dodatni izvor zarade, u Australiji možete prodavati svoj izmet. Potražnja je velika, ali uvjet je da vam je stolica savršeno zdrava. Po dostavi plaćaju 300 kuna

VIDEO

Transplantacija mikroorganizama iz fekalija sada se koristi kako bi pomogla u cijelom nizu medicinskih problema, među kojima su i multipla skleroza ili kronična dijareja. Fekalije su stoga toliko tražene da su u Australskom centru za probavne bolesti spremni platiti ljudima sa zdravom stolicom.

Po jednoj isporuci plaćaju 300 kuna, a možete doći pet puta tjedno pa tako u jednoj godini možete zaraditi i 78 tisuća kuna. Razlog zbog kojeg su se odlučili plaćati za izmet jest taj što žele ljude potaknuti na 'doniranje' fekalija. Naime, lista donora im je jako mala i ne ispunjava ni dio potreba koje imaju.

Promijenila svoj život: Izgubila je 92 kilograma u 11 mjeseci
Promijenila svoj život: Izgubila je 92 kilograma u 11 mjeseci

Ipak, ne mogu svi prodavati svoje fekalije jer postoje strogi kriteriji da bi vas uzeli u razmatranje kao potencijalnog donora. Morate dati krv i tri uzorka stolice, koji tada idu na testiranje. Osim toga, u vašoj prehrani ne smije biti kukuruza, školjki, šunke, kobasica i antibiotika. Također, trebate živjeti i u krugu sat vremena od Centra za probavne bolesti jer im fekalije trebaju 'svježe'.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Već ima osoba kojima je pomogla transplantacija stolice, a jedna od njih je i majka troje djece iz Sydneyja, Kerryn Barnett (38).

Liječnici su rekli kako će joj morati odstraniti debelo crijevo zbog gastropareze, rijetke bolesti koja paralizira želudac, koji onda nije u stanju probavljati hranjive tvari. Operacija bi bila nepovratna jer su joj liječnici planirali spojiti malo crijevo s rektumom. Ipak, jedan specijalist predložio je transplantaciju mikroorganizama iz fekalija i Kerryn je pristala na zahvat kolonoskopijom. 

- Dođeš do točke u kojoj si spreman probati baš sve kako bi što duže bio živ. Bilo je toliko trenutaka u prošle tri godine kada više nisam imala nade, ali kada sam pristala na transplantaciju i tako brzo vidjela rezultate, oduševila sam se - ispričala je Kerryn, kojoj je sada puno bolje.

Transplantacija je pomogla i 21-godišnjoj studentici iz Sydneyja, Rachel Challen. Njoj je stolicu donirao njezin otac kako bi joj pomogao s kroničnim zatvorom kojeg je razvila tijekom tinejdžerskih godina.

- Bilo je dana kada sam toliko umirala u bolovima da sam jedino mogla ležati u krevetu. Moje stanje sada više ne upravlja mojim životom i ako bi mi se zdravlje opet pogoršalo, definitivno bih ponovila cijeli zahvat - rekla je Rachel.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

Super trik kako ukloniti korov - jednostavan i prirodan recept
POMAŽE

Super trik kako ukloniti korov - jednostavan i prirodan recept

Ovaj trik pomaže kod korova koji izbija između pločica u dvorištu, ali i onog koji vam raste po vrtu. Kako se radi o prirodnom pripravku, postupak je potrebno ponoviti nekoliko puta

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 23. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
7 seksualnih grijeha: Ove stvari nemojte prakticirati ako želite imati dobar seksualni život
OTKRILI STRUČNJACI

7 seksualnih grijeha: Ove stvari nemojte prakticirati ako želite imati dobar seksualni život

Istraživanje je ukazalo na niz čimbenika koji rezultiraju seksualnim nezadovoljstvom, od nedostatka komunikacije te nedovoljnog znanja o seksualnom zdravlju i užitku