Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ne sa štapićem! Liječnik otkrio genijalan trik za čišćenje ušiju

None Foto: YouTube

Poanta je u tome da se omekša stvrdnuti cerumen u ušima, a to je najlakše ukapavanjem ulja. U težim slučajevima pomaže šprica te mješavina octa i alkohola

Iako većina zna da štapić gura cerumen u unutrašnjost što izaziva upale te začepljenje, no teško je odoljeti čišćenju ušiju.

Osim toga, ljudi često koriste i druge, nerijetko opasne metode bez puno rezultata. Dr. David Gill, američki pedijatar kaže kako nitko ne bi trebao nasilno uklanjati vosak iz ušiju, već postoji puno učinkovitija metoda, a uključuje korištenje namirnica iz kuhinjskog ormarića u slučaju začepljenja cerumena u ušima.

Pogledajte video:

Za veće nakupine važno je otvrdnuli vosak omekšati uljem, tako da se namače vatica u ulje i postavi je se u uho bez guranja. Zatim bi se trebala protresti glava kako bi se vosak mogao pomaknuti prema vanjskom kanalu. Pričekajte dvije do tri minute i nakapajte par kapi ulja u uho.

Ako ni to ne pomaže, tada u omjeru jedan prema jedan pomiješajte bijeli ocat i medicinski alkohol te s tom otopinom uz pomoć injekcije ili šprice iz ljekarne jednostavno isprati uho.

Komentari (57)
  • Za najteže slučajeve tu je WD 40 :))

    12. 1. 2016,   15:52
  • Uvjek senzacionalni naslovi za nesenzacionalne ideje

    12. 1. 2016,   15:55
  • A da se u ljekarni nabave kapi za čišćenje uha?

    12. 1. 2016,   16:23