Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Male laži kojima roditelji straše djecu zapravo su istinite

Male laži kojima roditelji straše djecu zapravo su istinite
1

Neprestano pravljenje grimasa može potaknuti pretjerani rast donje vilice i uzrokovati ortodontske probleme, a stalno gledanje televizije šteti očnim mišićima

VIDEO

Kako bi odvikli dijete od loših navika, 80 posto roditelja svakodnevno se koristi bijelim lažima. Tako će im npr. nerijetko zaprijetiti velikim nosom poput Pinokijevog ukoliko bude lagao. No nos doista može oteći zbog laganja jer, uslijed laži, tijelo se uzbuđuje i mozak ispušta hormone zbog kojih nos može lagano nabubriti. Laž da će vidjeti u mraku bude li jeo mrkvu, nije posve istinita, ali ni netočna. Mrkve su pune bata karotena i pomažu zdravlju vida posebice noću.

Ako budeš radio grimase lice će ti ostati takvo

Djeca koja su sklona pravljenju grimasa, posebno onih koje uključuju pomicanje čeljusti, mogu potaknuti pretjerani rast donje vilice koji uzrokuje ortodontske probleme, a vrlo se teško i dugotrajno ispravljaju.

"Odmakni se od televizora jer će ti oči ići u križ"

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Moderni televizori opremljeni su zaštitom koja umanjuje zračenja, no "buljenje" u televizor nekoliko sati na dan s vremenom može oštetiti očne mišiće i ugroziti dobar vid.

Progutaš li grah, narasti će ti u želucu 

Želudac nema povoljne uvjete za razvoj sjemenki, jer u njemu nema kisika već kiselinu i bakterije koje razlažu povrće. Neko sjemenje može preživjeti put kroz probavni trakt no i tada su bezopasne jer ih tijelo samo izbaci van.

Od špinata ćeš biti velik kao Popaj

Iako špinat obiluje željezom, kalcijem, vitaminima C i K te karotenoidima, naše tijelo ne može posve apsorbirati ovo povrće. Uz špinat treba kombinirati druga jela koja obiluju kalcijem kako bi pospješili izgradnju crvenih krvnih zrnaca.

Žvakaća guma će ti se zalijepiti za crijeva

Američki magazin za pedijatriju zabilježio je velik broj probavnih smetnji kod djece koja često žvaču i gutaju žvakaće gume. Veće opasnosti uzrokuju umjetna sladila u "žvakama" jer potiču proljev, bol u trbuhu i čireve u ustima. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...
Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati
ŠTO VAS DANAS OČEKUJE?

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati

Pročitajte dnevni horoskop za petak 29. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje