Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Ne srljajte u brak, cijenite što imate i podupirite jedno drugo'

Dok se mnogi slavni holivudski parovi svađaju i razvode, američki glumac Tom Hanks i glumica Rita Wilson u sretnom su braku već 31 godinu, a evo što on savjetuje ljudima koji razmišljaju o vjenčanju

Tom Hanks (62) i Rita Wilson (62) u 31 godinu braka puno su toga prošli zajedno, njihova ljubav i međusobno poštovanje samo jačaju. Istražili smo što je sve Tom Hanks u brojnim intervjuima rekao o svome braku te koja je pravila za sretan i uspješan brak povremeno znao izdvojiti. 

Ne ulazite u brak prije 30. godine

Foto: themoviedb.org

Tom Hanks i Rita Wilson susreli su se tijekom snimanja filma 'Dobrovoljac' 1985. godine, u kojem su igrali zaljubljeni par. Tad su proživjeli romantičnu vezu, no on je već imao suprugu i dvoje djece, a ona zaručnika. Oko tri godine kasnije, Tom se tajno razveo i zaprosio Ritu. Danas kaže da je previše požurio s prvim brakom jer je bio mlad, impulzivan i stalno zauzet poslom. Zato danas misli da brak mora biti svjesna i promišljena, a ne impulzivna odluka. Dakle, morate biti dorasli ulozi bračnog partnera.  

2. Poštujte partnerove vrijednosti

Tom Hanks je bio katolik, a Rita Wilson članica grčke pravoslavne Crkve. Budući da je on znao koliko je njoj vjera važna, obratio se na njezinu vjeru. 

Pixsell POŽELJNA DESTINACIJA Traži se set više: Tom Hanks iduće godine snima na Hvaru

- Žrtvovao sam nešto za svoju ženu. Rita ima grčke korijene i oni imaju pravoslavnu vjeru. A ja sam bio katolik, pa sam se prije vjenčanja preobratio na njenu vjeru, iz dubokog poštovanja prema njoj i njezinoj obitelji - objašnjava Tom Hanks. 

3. Podupirite jedno drugo

Tijekom zajedničkih godina njih dvoje uvijek su se međusobno podržavali. Kad je Hanks 1994. dobio svog prvog Oscara, za ulogu u filmu 'Philadelphijia', s pozornice je zahvalio Riti riječima: 'Ovdje sam samo zato što mi je žena s kojom živim život pokazala što je ljubav i ponavlja to svaki dan!'. Kad je Riti 2015. dijagnosticiran rak dojke, ona je rekla kako se boji kako će ta vijest utjecati na njenog supruga i kako će on reagirati, no njegova podrška i ljubav dovela je do toga da se još više zbliže. Glumac je u toj teškoj situaciji često isticao kako je sve što može u tom trenutku, pokloniti se velikoj hrabrosti njegove supruge. Srećom, Rita je prebrodila bolest čak i bez kemoterapije.

An Unforgettable Evening - Beverley Hills STRASTVENI KOLEKCIONAR Tom Hanks napisao prvu svoju knjigu na staroj pisaćoj mašini

4. Činite male, lijepe stvari za svog partnera

Tom Hanks i Rita Wilson mnogo putuju, a ona ga često prati i na njegovim snimanjima. Čak i nakon 30 godina braka, oni još nastoje iznenaditi jedno drugo nekom sitnicom. 

- Gledam svoju ženu kao svoju ljubavnicu i imamo vezu koja nadilazi riječi poput žene, djevojke ili majke. Ne mogu zamisliti svoj život bez nje. Često ostavljam bilješke za nju u blizini telefona ili negdje u kuhinji. Zaželim joj dobar dan i slične stvari. Upisujem joj bilješke pomoću antičkih pisaćih strojeva koje skupljam, a imam ih više od stotinu. Također, često joj šaljem foto izvještaj o svome danu, pa fotografiram sve oko sebe kad nije sa mnom: što jedem, koga sam sreo, s kim popio piće. Vjerujem da joj se to sviđa, jer je tako dio svega - kaže Hanks. 

PA/Pixsell CIJENA USPJEHA Tom Hanks otkrio: Bio sam lijeni idiot i sad sam bolestan...

5. Ljubite partnera zbog onoga što ste prošli zajedno 

Extremely Loud & Incredibly Close Premiere NY | Autor: Evan Agostini/Press Association/PIXSELL Foto: Evan Agostini/Press Association/PIXSELL

Njih dvoje cijene stvari kroz koje su prošli zajedno. To učvršćuje njihovu ljubav. Američki glumac često govori o tome koliko cijeni suprugu, a možda je to najbolje izrazio ovom rečenicom: 'Ova me žena voljela kad sam bio mršav i kad sam bio debeo. Voljela me s kosom, i ćelavog. Znam da me voli takvog kakav jesam i to je razlog zbog kojega sam sretan čovjek'. 

NEMOJTE IM SE ZAMJERITI: Ovi horoskopski znakovi su opasni i 'pokopat' će vas

6. Najvažnije je pronaći pravu osobu

Novinari često pokušavaju otkriti tajnu Hanksova dugog i snažnog braka, a on se samo nasmije i kaže: 'Tajna sretnog braka je samo u tome što sam oženio pravu ženu. Imao sam sreće s prekrasnom Ritom Wilson' - kaže sretni suprug jedne jako sretne supruge. 

ŠOK U KRALJEVSKOJ OBITELJI: Meghan Markle ostaje sama čekati dijete?

Tema: To mi treba

Komentari (20)
  • Neću komentirati godine ulaska u brak, jer nisu garancija da će potrajati, samo mogu reći da sve ostalo što je rekao stoji, evo nama je jučer bila 31. godišnjica. Svako zlo nas je još više zbližilo. Lako je kad je sve ok. ali život nije posut ružama kao u radijskoj čestitci, ruže imaju i trnje. Treba se znati nositi i sa trnjem, ne samo nježnim laticama.

    1. 5. 2019,   22:04
  • HEj,iskrena mala,jesi tu,hoćemo?

    1. 5. 2019,   22:29
  • ljudi, za vaše zdravlje, okanite se braka

    2. 5. 2019,   10:53