Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ne upuštajte se u seks u ovih 10 situacija - da ne zažalite...

None Foto: Dreamstime 4

Zabluda je da seks može popraviti odnos u kojemu jedna strana ne želi zajedničku budućnost, a bolje ga je izbjegavati i ako u tom trenutku niste raspoloženi kao i seks s prijateljičinim bivšim

Ako primijetite jednu ili više od navedenih situacija u odnosu s partnerom, seks je bolje zaobići.

1. Ako zapravo ne želite seks...

Ako niste sigurni biste li se seksali ili radije zavalili u krevet i gledali omiljenu seriju, nemojte se forsirati. U slučaju da vam je neugodno zbog nečega što vaš partner radi, najbolje je lijepo mu objasniti da vam to ne odgovara ili da vas ne napaljuje. U svakom slučaju, forsiranjem seksa nećete se ni zabaviti, a ni dobro osjećati. 

2. Ako se nadate da ćete mu se više sviđati...

Ako izlazite s nekim za koga niste sigurni koliko mu se sviđate i imate li budućnost, nemojte forsirati seks kao način na koji ćete ga impresionirati i potaknuti da vas više vrednuje.

Foto: Dreamstime Ta je strategija rijetko učinkovita, dapače, nakon ovakvog seksa, češće je udaljavanje nego zbližavanje. Ako to nije to - prekinite i tražite dalje. 

3. Ako se sve više udaljava....

Ako ga ne možete dobiti na telefon ili nikad nema vremena za vas, zaboravite na seks. On vas neće zbližiti, već će mu samo olakšati da prekine s vama. Veza s ovakvim partnerom nema budućnost.

Ako na početku ne želi provesti svaki slobodni trenutak s vama, teško da ćete se seksom popeti na vrh liste prioriteta.

4. Ako vam je dao do znanja da ne želi ništa ozbiljno...

Rijetko kad muškarci ženama otvoreno kažu da ne žele vezu, ali ako vam to kaže - shvatite to ozbiljno.

Foto: Dreamstime Osim u slučaju da želite seks bez obveza, nemojte se upuštati u to. Rijetki su primjeri kad iz neobaveznog seksa nastane veza.

5. Ako znate da mu se sviđate, a vi samo tražite zabavu...

Isto pravilo ide i obrnuto. Nemojte se upuštati u seks s nekim tko je zaljubljen u vas, a prema kome ne gajite iste osjećaje. Iz takvog "aranžmana" ne može izaći ništa dobro, budući da su vaša očekivanja poprilično različita.

6. Ako imate osjećaj da se "zalijepio" za vas...

U slučaju da se muškarac s kojim ste započeli vezu jako "pali" na vas, a vi baš i niste ludi za njim, seks će vam samo dodatno zakomplicirati odnos. 

Shutterstock | Autor: Shutterstock Foto: Shutterstock Upustite li se u seks, indirektno ćete mu poručiti da želite nešto više, a budući da to ne želite, za oboje je bolje što prije okončati taj odnos.  

7. Ako je riječ o bivšem vaše prijateljice...

Postoji samo jedna jedina opcija da se spetljate s bivšim od prijateljice, a koju bi vaša prijateljica i okolina prihvatila, a to je da je to - čovjek vašeg života. No to je jako rijetko i uglavnom u situacijama kad ste vi poznavali tog muškarca još prije veze s prijateljicom.

Foto: Dreamstime Ali, i tad to može biti jako škakljivo. U svim ostalim slučajevima, radije preskočite i nađite nekog tko nema povijest s vašim prijateljicama. 

8. Ako ima cijeli set "ludih" bivših...

Primijetite li da muškarac s kojim se nalazite ružno priča o svojim bivšim curama, velika je vjerojatnost da je problem on, a ne one. 

9. Ako ste oboje pod utjecajem...

Alkohola ili drugih opijata nemojte ni pomišljati na seks sa strancem. Pod prvo, ne poznajete se i ne možete znati što takav utjecaj izvlači iz njega, a drugo, vi možete učiniti nešto što biste drugi dan mogli gorko požaliti.

Fotolia | Autor: Fotolia Foto: Fotolia Ovakve odluke vas mogu dugoročno proganjati pa je najbolje riješiti problem odlaskom u suprotnom smjeru i dobro se naspavati. 

10. Ako se protivi zaštiti...

Ako odbije koristiti kondom, nemojte se upuštati u seks samo zato što ste napaljeni. Njegova neodgovornost može promijeniti cijeli vaš život.

Erotski triler iz zagrebačkog seksualnog podzemlja "Do kraja: Oslobađanje" potražite na svim kioscima i na mondo.hr za samo 39,90 kn! 

Komentari (286)
  • Treba se čuvati ženskaroša....onih slatkorječivih...

    23. 5. 2017,   15:38
  • Oce sutra bit situacije kad se smijemo seksat?

    23. 5. 2017,   15:07
  • Ma pustite cure ove savjete, ako vas je volja sexajte se , ako nije nemojte.... kad prođe vrijeme i dođu godine da vam ne bude žao što niste i više kad ste mogle........ da ne bude po onoj ; kad sam bila mlada dala sam svakome tko je pitao, a sad mi je žao što nisam i nudila!

    23. 5. 2017,   16:27