Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ne uživate u seksu? Pokažite svom partneru što da vam radi

Ženama treba dulje kako bi došle do vrhunca, a partneru mogu same pokazati što žele ili razgovarati o problemu. Nikad ne biste trebali glumiti orgazam samo kako biste usrećili partnera

Ako se u vezi ne osjećate dobro, nemojte se mučiti preispitivanjem i analiziranjem situacije. Jednostavno prekinite s partnerom, savjetuje Sarah Mirk, autorica knjige “Sex From Scratch: Making Your Own Relationship Rules”.

Foto: Promo

- Ako ste sami, seksajte se kad god to poželite, ali preispitajte rizike koji dolaze s tim. Ako vam nije ugodno pitati potencijalnog partnera kad se zadnji put testirao na spolne bolesti ili razgovarati o metodi kontracepcije, odustanite od tog odnosa. Povjerenje i razgovor su ključni - ističe autorica. Dodaje kako biste se trebali testirati svakih šest mjeseci ako nemate stalnog partnera.

- Budite direktni. Jasno recite što želite ili ne želite i razgovarajte o tomu što očekujete jedno od drugoga - napominje. No za potpuni užitak najvažnije je da sami znate što želite.

KNJIGA DANA Posjet seks-shopu, držanje za ruke i zagrljaji jačaju bliskost

- Kad su u pitanju veze, partnere dijelim u tri kategorije. Jedni su dobri za seksualne odnose, drugi za povremene spojeve, a treći za uspješne veze. Za one s kojima želite samo spavati dovoljno je da su vam privlačni. Za uspješne veze poželjno je da živi blizu, da imate približno isto godina i da se radi o nekome tko zna što želi od života. Za povremene spojeve nije toliko važno koliko godina ima, živi li u istome mjestu i je li već u potpunosti odlučio što želi učiniti sa svojim životom - kaže. Naravno, to ne znači da će veza sa stabilnim partnerom nužno završiti brakom, jer postoje i drugi važni čimbenici, poput karaktera i životnih ciljeva koji vam se ne moraju svidjeti.

Fotolia KNJIGA DANA Žene se seksaju iz osvete, ali i znatiželje, a ne samo ljubavi

- Ako se pokraj nekog osjećate loše, radije prekinite nego da pokušavate spasiti takav odnos - savjetuje. Naglašava kako nikad ne biste trebali glumiti orgazam samo kako biste usrećili partnera.

- Vaše zadovoljstvo je važno, a to nije put do njega. Partner koji to ne razumije vam ne treba. Razgovarajte o tome ili mu sami pokažite što želite da radi - predlaže autorica.

Komentari (46)
  • Ako ne uživaš u seksu, nemoj se ni seksat, netko ne uziva u alkoholu pa ne pije, ne uziva u dimu cigareta pa ne puši, ne uživa u junk hrani iz MCdonaldsa pa ju ni ne jede, simple is that....

    21. 11. 2018,   20:42