Obavijesti

Lifestyle

Komentari 12

'Ne vidim na jedno oko jer moj liječnik nije prepoznao tumor...'

Britanki su rekli da godinama ima benigni tumor na na očnom živcu koji se proširio i na hipofizu. Vid na desnom oku postajao je sve slabiji, u konačnici na njega nije vidjela gotovo ništa

VIDEO

Abbie Trinder (24) iz Velike Britanije počela je osjećati jake glavobolje prije tri godine, ali vjerovala je da se radi o dehidraciji, tako ju je liječnik uporno uvjeravao. 

- Svaki put kada bih došla na pregled, poslao me kući uz komentar da pazim i pijem dovoljno tekućine. Čak mi se jednom prigodom smijao i rekao da ne bih sjedila pred njim da imam pravu migrenu - prisjetila se.

'Dobila sam srce vojnika, a čini mi se - i neke njegove navike...'
'Dobila sam srce vojnika, a čini mi se - i neke njegove navike...'

Godinu dana kasnije vid joj je postajao sve mutniji pa je posjetila okulista, mislila je da treba početi nositi naočale, ali on ju je nakon pregleda hitno poslao u bolnicu.

- Tada me uhvatila panika, posebno kada su mi u bolnici rekli da problem nije u mojim očima, već u mozgu - dodala je.

What's pre drinks without a pre drinks photo shoot? 📸

Objavljuje Abbie TrinderNedjelja, 12. kolovoza 2018.

Rekli su joj da godinama ima benigni tumor na na očnom živcu koji se proširio i na hipofizu. Vid na desnom oku postajao je sve slabiji, u konačnici na njega nije vidjela gotovo ništa.

Krajem 2016. godine morala je na operaciju. Liječnici su odstranili dio tumora - nisu se usudili cijeli da joj ne nanesu još više štete jer je narastao na nezgodnom mjestu. 

Na glavi joj je ostao veliki ožiljak sa 30 šavova.

Brain Tumour Awareness Month 💜 Did you know... ⏺ Every two hours, someone is diagnosed with a brain tumour in...

Objavljuje Abbie TrinderUtorak, 7. ožujka 2017.

Iako je zahvat dobro prošao, bilo je prekasno da se spasi vid na desnom oku. Bili su to, kaže, iscrpljujući mjeseci koji su se negativno odrazili na njezinu ljubavnu vezu, zaruke su joj se raspale.

- Trebalo je neko vrijeme da mi oteklina splasne, mislila sam da ću se nakon toga bolje osjećati, ali nisam. Kada su fizičke borbe postale lakše, počele su one emocionalne i trajale mjesecima - ispričala je, a prenosi Daily Mail.

Čak osam članova ove obitelji dobilo je isti oblik raka želuca
Čak osam članova ove obitelji dobilo je isti oblik raka želuca

Nije samo prekinula sa zaručnikom već se morala vratiti živjeti s roditeljima, nije bila u stanju raditi niti privređivati. Izbjegavala je društvo, povukla se skroz u sebe.

3 weeks difference. Still a long way to go but man I'm glad my head is finally shrinking! #Day25 #PostCraniotomy #Neurosurgery

Objavljuje Abbie TrinderPonedjeljak, 12. rujna 2016.

Mjeseci su prolazili, a Abbie je počela shvaćati da tako ne može živjeti. Premlada je da se po cijele dane depresivno vuče po kući. Odlučila je kako će 2017. biti njezina godina.

- Sada više cijenim život. Cijenim dobre ljude, lijepe uspomene, cijenim stvari koje se ne mogu kupiti novcem. Zahvalna sam na onome što imam i zbog toga se osjećam sretnije nego ikada prije - rekla je i dodala kako redovito posjećuje liječnike koji prate dio tumora koji joj je ostao u glavi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku