Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Ne želim nositi grudnjak, grudi koje vise su lijepe i prirodne'

None Foto: Instagram/Chidera Eggerue

Bloggerica je potaknula brojne žene da prihvate svoje opuštene grudi i uživaju u njima bez grudnjaka, a nju raduje što se javljaju novopečene mame koje se srame svojih prsa nakon poroda

Odrastajući, Chidera Eggerue (23) mrzila je svoje tijelo zbog 'opuštenih grudi'. No, kad je napunila 19 godina, prihvatila ih je takve kakve jesu i naučila voljeti sebe, pa je radi toga i prestala nositi grudnjak. Danas vodi nagrađivani blog pod nazivom Slumflower i širi poruku o samoljublju i pozitivnom odnosu prema tijelu kroz društvenu kampanju #SaggyBoobsMatter. 

POGLEDAJTE VIDEO:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Chidera Eggerue (@theslumflower)

U prijevodu: vodi blog o opuštenim grudima. Njena inicijativa podigla je prašinu na društvenim medijima, posebno Instagramu i Twitteru. 

- Koliko god se vidi napredak, još je dug put do toga da promijenimo način na koji se govori o ženskom tijelu, kaže Egguerue, koja dobiva brojne poruke od žena koje je prate na društvenim mrežama i kažu da im je velika inspiracija. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Chidera Eggerue (@theslumflower)

- Ja sam žena koja je proklinjala svoje grudi, uvijek sam ih se sramila. No, vi ste pokazali da one mogu biti i seksi i kako ih prihvatiti, što je i mene ohrabrilo - stoji u jednoj od poruka. 

- Osjećala sam se kao jedina djevojka s opuštenim grudima, pa sam online tražila način kako da izgledaju manje. Tako mi je drago da je netko javno progovorio o tome da je to normalno - napisala je druga žena. 

Eggerue, pak, kaže da su joj posebno drage poruke majki koje moraju naučiti voljeti svoje tijelo nakon poroda. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Chidera Eggerue (@theslumflower)

- Najuzbudljivije mi je bilo primiti poruke od majki koje još doje svoje bebe i slave zbog toga što su pronašle moj blog, jer su zbog izgleda svojih prsa osjećale sram, iako sudjeluju u najljepšem i najprirodnijem procesu hranjenja svoje djece - kaže ona.

No, nisu svi komentari pozitivni, priznaje. Stiglo je i nešto poruka neugodnih muškaraca i zbunjenih žena. Kaže kako su komentari možda takvi jer ljudi nisu navikli gledati opuštene grudi, prenosi Insider.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'FASHION BUZZ':

PROCURILE TAJNE FOTKE: Ovo je dečko najpopularnije balkanske pjevačice?

Komentari (72)
  • Sve su sise sise, pa i one koje vise. Visilice.

    24. 9. 2019,   12:13
  • Svake cice imaju svoje fanove i hejtere, pa i ovakve 😉

    24. 9. 2019,   12:46
  • Kad dođu do pupka staviš dva prstena na bradavice, oko njih lančić, sve digneš i okačiš oko vrata, ko je još smislio grudnjake nosit!

    24. 9. 2019,   12:36