Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Ne želim vjerovati liječnicima da moj unučić ima autizam...'

Zabrinuta baka ne vjeruje u dijagnozu liječnika koji su njenog unuka svrstali u kategoriju autizma. Smatra da se ne ponaša kao autistično dijete pa traži drugo mišljenje...

Poštovani Mevludine, 

Ja sam jedna jako sretna, a opet i nesretna baka. Imam tri unuka, dva od sina i jednog od kćerkice. Sin od kćeri nakon cjepiva u 13. mjesecu ima psihofizičkih problema. Liječnici su ga svrstali u kategoriju autizma, ali on po mojoj procjeni nema ponašanje kao autistična dječica. Kći je vrhunska arhitektica, ali dala je otkaz i bavi se isključivo sinom uz defektologe, psihologe i logopede. Maleni ove godine navršava osam godina i mora u školu. Molim vas da mi kažete hoće li uspjeti u osamostaljivanju.

šifra: zabrinuta baka  

Alen Vuković | Autor: Alen Vuković Foto: Alen Vuković

Odgovor:

Vaš unuk ima povremene male ispade i malo zaostaje u motorici, ali ne vidim autizam. Ima osjećaje i pomalo želi da sve bude po njegovom. Vidim da je preživio krizu svijesti, to jest konvulziju kao beba, ali to nije strašno, bitno je da će napredovati. S njim puno trebaju raditi psiholog, logoped i defektolog.

Dreamstime ZABRINUTA BAKA: 'Kći i zet imaju problematičan brak, na djeci vidim posljedice'

Kad vidite da je raspoložen, radite s njim, a kad nije, nemojte ga prisiljavati. Pomalo i lagano, vidim uz trud majke i navedenog stručnog osoblja da će vaš unuk napredovati i biti vrlo prihvaćen. Vidim mu napredak na svim poljima, a najviše u govoru. Javite mi se na telefon za dva mjeseca. Sretno.

Pišite Mevludinu: Pitanja s fotografijom šaljite na Oreškovićeva 3d, 10 000 Zagreb, Život za Mevludina. Mevludina možete i nazvati na 00387/6126-1876. Odgovore čitajte i u magazinu Astral.

Komentari (46)
  • treba prihvatiti dijagnozu da unučić ima autizam...treba slušati tim liječnik i kćer kako najbolje pomoći unuku.

    3. 8. 2018,   19:55
  • vi STVARNO niste normalni !!! sta sada ste pametniji od doktora,logopeda,defetktologa pa mozete reci da mali nema autizam zato sto je baka poslala sliku malog ? koga briga za doktore,ljude koji se skoluju jer ocito da je dovoljno poslati nekome sliku kako bi se postavila dobra dijagnoza.ne mogu vjerovati da ovakve stavri citam u 21 stoljecu na portalu koji bi kao trebao drzati do sebe !!!!

    3. 8. 2018,   18:47
  • mozda je baka autisticna

    3. 8. 2018,   18:35