Obavijesti

Lifestyle

Komentari 47

Ne znate kako dekorirati stan za Božić? Ovo je sad u trendu

Ne znate kako dekorirati stan za Božić? Ovo je sad u trendu
1

Stručnjaci za dekoraciju interijera savjetuju što je ove sezone u trendu i kako ukrasiti božićno drvce da prizovete uspomene iz djetinjstva ili stvorite novu tradiciju u svom domu

VIDEO

Prosinac je mjesec kad na svakom koraku nailazimo na božićne dekoracije, piše Daily Mail.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:05

No ako je kićenje stana tek pred vama, a nemate inspiracije, ne očajavajte. Stručnjak Dan Cooper kojeg mnogi zovu "Mr. Christmas" otkrio je nekoliko tematskih dekoracija koje su ove godine hit.

Hrvatska je tradicija kititi bor u crvenoj i zelenoj boji
Hrvatska je tradicija kititi bor u crvenoj i zelenoj boji

Uz pomoć influencera s Instagrama otkriva poruku iza svake dekoracije i kako je možete sami pripremiti kod kuće.

1. Party

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Sarah Akwisombe (@sarahakwisombe)

- Drvce koje su inspirirali ukrasi iz noćnih klubova u osamdesetima i devedesetima najbolje će izgledati uz ružičastu, plavu i narančastu nijansu ukrasa. Takvo će drvce potaknuti osjećaje nostalgije u svakom kućanstvu, a budući da je zabavno, taj će osjećaj prenijeti i kroz novogodišnju noć dok uplovljavamo u 2020. godinu, kazao je on. Ističe kako nijanse poput žute ili ljubičaste mogu potaknuti razigranost i omogućiti bijeg od svakodnevice.

- Stvorite kućni disko uz neonska svjetla i puno stakla kako biste pripremili zabavu. Ova je tema prepuna energije i glamura i zapravo odlično odgovara u blagdansko vrijeme, pojasnio je.

2. Tradicionalno

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Frank Newbold (@franknewbold)

- Nostalgija igra veliku ulogu u sezoni blagdana i postoji velika mogućnost da ćete se prisjetiti nekih starih tradicija ili stvoriti nove. Pod utjecajem obiteljske dinamike i više običaja, ova tema slavi dobre stare tradicionalne blagdanske aktivnosti poput pečenja purice i kolača, igranja na snijegu i klizanja. Kako biste ostvarili ovakav izgled, fokusirajte se na tradicionalne boje poput crvene, zlatne i zelene, ali potražite neobične ukrase poput žarulja kako biste ipak ostavili dojam modernog, savjetovao je on.

3. Zeleno utočište

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Kristabel Plummer 🌸 (@iamkristabel)

- Ako se okružite prirodom, to će vam pomoći da se umirite. Trend je unositi stvari izvana i ova tema to savršeno reflektira uz nijanse zelene te prirodnih materijala koji stvaraju idiličan ugođaj. Koristite ovaj stil kako biste na trenutak iz gužve i užurbanosti uskočili su smirenost i odmor. Dodajte vanjske lampice kako biste postigli smirenost ugođaja koji podsjeća na vrijeme koje provodite u prirodi. Koristite girlande, žireve, češere i druge prirodne dodatke te otkrijte kako oni već samim mirisom mijenjaju vaš dom. Za drvce birajte ukrase koji prikazuju životinje, voće ili povrće. Možete ih izraditi i sami koristeći osušeno cvijeće ili vrećice sjemenja koje ste potrošili, kazao je Dan.

4. ABC

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Geraldine Tan (@littlebigbell)

- ABC Božić temelji se na abecedi. Svakoj dekoraciji u obliku životinje ili igračke može se pridružiti slovo abecede, pa će djeca tako više cijeniti svoje individualne kuglice za bor bez obzira je li riječ o robotu, dinosauru ili slonu. Ove dekoracije će potaknuti nostalgiju kod odraslih i podsjetiti ih na igračke iz prošlosti, savjetuje Dan.

- Dodatno, ova zabavna tema stimulira učenje uz pomoć oblika, boja i tekstura. Valja odabrati odgovarajuće oblike te ih miješati sa jarkim bojama. Nekoordinirana mješavina dekoracija stvara snažno, eklektično drvce s osobnim pečatom, pojasnio je.

5. Snježni pejzaž

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Lucinda Mitra (@nest_twenty_eight)

- Ova je tema inspirirana uspomenama na prvi snijeg i činjenicu da običan pejzaž pretvara u čarobno mjesto. Sige, pahulje i snjegovići proizlaze iz boja koje birate za ovu temu. Ima element dječje zaigranosti s jedne strane, a mira koji pruža snježni pejzaž s druge strane. Ovo je vrlo topao zimski dekor i preporučujem da koristite boje eukaliptusa. Uz velike komade ukrasa poput grana bez lišća možete raskinuti s tradicionalnim izgledom božićnog drvca i učiniti ga predivnim, nastavlja on.

6. Svetište

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Chloé (@chloelovestoshop)

- Božić je vrijeme kad se treba odmaknuti od svakodnevne rutine i pobjeći u privatno svetište. Ovaj dekor je proizašao iz ideje o odmoru i obnavljanju. Harmonija i mirni tonovi zrcale se iz zlatnih i brončanih perlica i kristala te stvaraju estetiku radosti. Dodajte im sivu mramornu boju, pletene jastuke ili umjetno krzno kako biste dodatno istaknuli osjećaj odmora, tvrdi Dan.

7. Logorska vatrica

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Mat Riley (@thelifeofrileyfamily)

- Ova tema otkriva osobne strasti. Iskoristite podsjetnike na hobije i aktivnosti u kojima uživate tijekom godine, poput kampiranja, ribolova ili promatranja ptica. Stvarate toplu paletu osjećaja uz bakrene ili narančaste boje, a dodajte im žireve i lješnjake, sove i šumska stvorenja kako biste šumu prenijeli u svoj dom.

Kompletna božićna večeru u konzervi - pa tko to želi jesti?
Kompletna božićna večeru u konzervi - pa tko to želi jesti?

Slojevi girlandi i svjetala među kuglicama mogu ostvariti prirodan izgled. Dodatni bonus je što se dekoracije mogu iskoristiti i tijekom godine, a ne samo za Božić, zaključio je.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

zenzacija američki ambasador 20:07
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 47
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'