Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Nedostaje vam bijeli Božić? Od soli i piva radi se lažni snijeg

Sve što vam je potrebno su šalica pive i osam žlica gorke soli (epsomska sol bogata magnezijem) koju možete kupiti u prodavaonicama zdrave hrane i drogerijama

Ledom okovani prozori stvorit će potpuni božićni ugođaj u vašem domu bez obzira na to kolika je vani (visoka) temperatura.

Allmoviephoto BLAGDANSKI HOROSKOP Tko nosi titulu Grincha? Ovih šest znakova ne uživa u Božiću

Sve što vam je potrebno su šalica pive i osam žlica gorke soli (epsomska sol bogata magnezijem) koju možete kupiti u prodavaonicama zdrave hrane i drogerijama. Uz to, pripremite meki ručnik ili drugu pamučnu tkaninu. Kad pomiješate pivo i sol, ostavite 30 minuta da se sol otapa. Nanesite smjesu na prozor kistom ili krpicom, lagano, kao da ‘perete’ prozore kružnim pokretima. Smjesa će biti dovoljna za prikrivanje jednog dvokrilnog prozora standardne veličine. Dok je prozor još vlažan, krpicom ‘gurajte’ smjesu koja klizi niz njega, oblikujući nanose u ledene kristaliće.

Baked turkey or chiken or Christmas or New Year Thanksgiving Day PECITE KAO CHEF Palfi: Sočna purica 48 sati prije pečenja treba ležati u salamuri

Mješavina na staklu pomalo će se sušiti i poprimiti izgled kristalnog stakla. Budite uporni i ‘crtajte’ po staklu sve dok se ne osuši, a ako ipak niste zadovoljni, sutradan možete napraviti još jedan sloj. Za potpun ugođaj osvijetlite ‘ledene prozore’ iznutra. Poslije blagdana staklo operite mekom krpom i mlakom vodom.

Komentari (7)
  • da nebi, ne želim prat prozore do svibnja

    20. 12. 2018,   10:52
  • božić treba slavit skromno,,

    20. 12. 2018,   11:03
  • Lako za snijeg..važno je da imate s kim podijeliti radost i sreću..

    20. 12. 2018,   15:45