Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Nedostaje vam strasti? Igrice 'začinite' povezom na očima

Bilo da ste u potrazi za nekim dubljim osjećajem povezanosti s partnerom ili jednostavno želite malo uzburkati atmosferu u spavaćoj sobi, povez preko očiju bi mogao biti dobro rješenje

Kad je jedno osjetilo 'zapostavljeno', mozak pokušava nadoknaditi manjak informacije zbog čega postajemo osjetljiviji na stimulanse i podražaje, objasnila je certificirana seks trenerica iz San Francisca, Myisha Battle. 

 - Kad smo privremeno bez vida, partnerovi će nam dodiri, mirisi, okusi i zvukovi biti naglašeniji - kaže Battle.

Objašnjava i da 'pojačane osjetilne informacije u konačnici pomažu da seksualno uzbuđenje bude veće nego inače'. Iako je igra s povezom na očima za većinu zabavna, za portal refinery29.com je objasnila i da biste prije realizacije ideje partnera trebali upoznati sa svime što ste zamislili, kako ne biste usred seksa shvatili da se 'drugoj strani to baš i ne sviđa'.

Dreamstime | Autor: Dreamstime Foto: Dreamstime

A ako ste oboje za, kaže Battle, prije akcije popričajte o tome što bi htjeli i dogovorite pravila.

NEMA GRANICA Vratite strast u brak: Dajte mu do znanja da ga stvarno želite

- Dogovorite se što je i vama i partneru ugodno i napeto te imajte razumijevanja za granice koje druga strana želi postaviti - preporučila je Battle. Evo nekoliko razloga zašto biste trebali biti otvoreni za ideju o povezu na očima: 

Dovoljno, ali ne i previše 'kinky'

Unleashed desire. | Autor: ALEX SEREBRYAKOV Foto: ALEX SEREBRYAKOV

Seks s povezom preko očiju je dovoljno perverzan da vam se svidi da radite nešto drugačije, a opet dovoljno 'normalan' da o njemu možete pričati prijateljima. Nikako nije riječ o 'hard core' S&M-u, ali ga nećete prakticirati svaki dan, već kad poželite s partnerom ostvariti posebnu vrstu intimnosti. A to ga itekako čini uzbudljivim. 

Ništa vizualno vas neće ometati

Brinete li se ponekad kako će izgledati vaše intenzivne ekspresije i reakcije na seksualne podražaje? Dobra je stvar što s povezom preko očiju o tome nećete razmišljati, a vaš će jedini zadatak biti uživanje što vodi i prema intenzivnijem orgazmu.

MODERNI CIMERI Sedam znakova da će u vašem braku uskoro nestati strasti...

Element iznenađenja

Foto: Dreamstime

Kada ne možete predvidjeti partnerov idući potez, svaki će vas dodir ugodno iznenaditi. Tada je pravi trenutak da u seksualni život pokušate uvesti i dodatna uzbuđenja poput igre uloga i slično. Tako ćete sigurno iskusiti dimenzije užitka za koje ste možda i zaboravili da postoje, ili nikad niste ni znali.

Kontrola

S povjerenjem dolazi i moć. Jedna strana mora otpustiti kontrolu što je mnogima prilično seksi, a osobito za onog partnera koji je u vezi manje dominantan. Povez preko očiju mijenja dinamiku u seksu pa ćete otkriti i uzbuđuje li vas biti u podređenom ili u nadređenom položaju, piše glamour.com

STALNO SE SVAĐAJU: Ova tri horoskopska znaka su osjetljiva na sve

Komentari (17)
  • Nedostaje strasti?Pa prebaci ju preko koljena i lagano po guzi,pa ćeš vidjeti kako će strast proraditi🤔

    12. 5. 2019,   08:43
  • ma čemu povezi

    12. 5. 2019,   18:37
  • ..A što bi vezali oči kad i onako žmurimo i zamišljamo neku drugu..!?!..

    12. 5. 2019,   10:03