Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Otkrivena tajna sreće: Misli će biti pozitivne uz 5-3-2 tehniku

None Foto: Thinkstock

Ova vrlo jednostavna tehnika je toliko učinkovita da su je znanstvenici patentirali. U samo deset dana preokrenut će tijek vaših misli s negativnih na pozitivne...

Tajna sreće je konačno otkrivena, poručuju znanstvenici s klinike Mayo. Recept za sretan život sastoji se, tvrde, od nekoliko jednostavnih koraka koji će vas izvesti iz labirinta potištenosti i tjeskobe. 

Programi su patentirali traje oko 10 tjedana, a tijekom njega dolazi do drastičnih, pozitivnih promjena u životnim stavovima i načinu razmišljanja pojedinca.

Da biste se ‘sprijateljili’ sa srećom, najprije si postavite ključno pitanje – što je za mene sreća, ako se izuzmu novac, zdravlje i uspjeh?

5-3-2 tehnika 

 • 5 - odnosi se na prvih pet ljudi koji jesu ili su bili u vašem životu i kojima ste najviše zahvalni. Njih se trebate sjetiti čim se probudite, ali vježbu možete prakticirati kad god osjetite da ‘padate’.
 • 3 - u prve tri minute, kada susretnete članove svoje obitelj, ponašajte se kao da ste sreli davno izgubljene prijatelje - ne osuđujte ih i ne pokušavajte ih mijenjati i ‘popravljati’. Ovaj korak možete vježbati i sa prijateljima, kolegama i susjedima. 
 • 2 - u prve dvije sekunde kada sretnete poznatu osobu, pošaljite joj pozitivne vibracije - ‘Želim ti svako dobro!’.

Dodatni savjeti:

Usredotočite se na pozitivne emocije poput opraštanja 

Istraživanja su pokazala da je ljudski um konstruiran tako da se gotovo uvijek usredotoči na negativna iskustva, no dobra je vijest da čak 40 do 50 posto osjećaja sreće ovisi o odlukama koje sami donosimo. Bit ćete sretni ako se usredotočite na ono što je u vašem životu lijepo te na pozitivne emocije kao što su zahvalnost, opraštanje i ljubaznost.

Hoće li vam problem koji vas muči sad biti važan za pet godina?

Ako zapnete, te um ne možete „iščupati“ iz kolopleta negativnih misli, zapitajte se hoće li problem koji vas trenutno muči biti jednako važan i za pet godina. Ako je odgovor ne, tada on nije vrijedan da na njega trošite toliko vremena i energije. Važno je stalno si ponavljati koje su nam vrijednosti zaista važne za ispunjen i kvalitetan život.

Komentari (75)
 • mislim stvaro ???? da li će problem koji me sada muči biti važan za pet god ?? :-((( pa naravno da neće ali sada mi je važan i ne mogu to ignorirati,ovo stvarno ne razumijem

  26. 6. 2015,   09:17
 • ja mislim da misli same misle od mišljenja kad mislim mislim ozbiljno a moje misli misle o nećemu o cemu misle i tako nastaju misli.

  26. 6. 2015,   09:52
 • i živjeli su sretno do kraja života.

  26. 6. 2015,   09:32