Obavijesti

Lifestyle

Komentari 130

Neki muškarci se teže uzbude jer jedu previše crvenog mesa

Neki muškarci se teže uzbude jer jedu previše crvenog mesa
1

Soja smanjuje razinu testosterona u tijelu i broj spermatozoida, a to pridonosi smanjenom libidu. I metvica je na popisu namirnica nepoželjnih za libido...

VIDEO

Pogrešna prehrana može ubiti libido jer ne samo što uzrokuje pospanost, nego snižava razine testosterona i povećava proizvodnju nekvalitetne sperme. I dok neki afrodizijaci osiguravaju vruće noći u krevetu, neke namirnice iz svakodnevne prehrane treba izbjegavati u širokom luku. Previše crvenog mesa bogatog hormonima kod muškaraca može stvoriti neravnotežu prirodne razine hormona, stoga će se on teško uzbuditi. 

- Crveno meso jest veliki izvor proteina i cinka koji pomaže u izgradnji mišića i rješavanju masnog tkiva, ali jedite manje količine i ne svakodnevno - kaže nutricionistica Frida Harju. I dok alkohol može biti odličan način da se riješite kočnica, čašica previše može dovesti do problema s postizanjem orgazma.

Top 5 namirnica za podizanje seksualne uzbuđenosti

1. Bademi 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Oko 30 grama badema osigurava 35 posto dnevne doze vitamina E, koji poboljšava funkciju spolnih organa. Sadrže i visoke razine magnezija, fosfora i cinka koji stimulira libido kod muškaraca.

2. Avokado 

Asteci su ga smatrali spolnim stimulatorom s razlogom. Bogat je magnezijem koji će vratiti energiju i pokrenuti metabolizam te nezasićenim masnoćama odličnima za pravilan rad srca i vitaminom E. 

3. Vino 

Pridaju mu se afrodizijačka svojstva, naročito crnom. U umjerenim količinama vino opušta, uklanja potencijalno prisutne kočnice i jača samouvjerenost. Nemojte piti više od čaše. 

4. Med 

Sladak pčelinji med sadrži boron koji potiče stvaranje estrogena, najvažnijeg ženskog spolnog hormona, koji između ostalog potiče rast grudi. Kod muškaraca, pak, med podiže razinu testosterona. 

5. Zdrave masti 

Ako vam tijelo ima premali postotak tjelesne masti libido će se automatski sam sniziti. Zato jedite zdravu hranu bogatu nezasićenim masnim kiselinama, poput avokada, orašida, sjemenki i plave ribe.

U ponedjeljak u 24sata donosimo veliki specijal: Hrana koja ubija strasti. Čitajte sve o namirnicama koje smanjuju libido.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 130
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru