Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Nemojte trošiti novac na skupa sredstva! Odčepite odvod sami

Sljedeći put kad vam se začepi odvod nemojte trčati u trgovinu po skupa sredstva za odčepljivanje. Radije uzmite ova dva sastojka koja već imate u kuhinji i brzinski riješite problem

U kratkom videu pogledajte kako osloboditi začepljeni odvod, brzo, lako, učinkovito i vrlo jeftino. Potrebni su vam samo soda bikarbona i ocat. Najprije u odvod stavite nekoliko žlica sode, a potom ulijte nešto octa. Odmah ćete vidjeti reakciju. 

Ako slučajno nemate kod kuće sodu bikarbonu ili ocat, probajte sljedeće:

Sa žičanom vješalicom

Ovo je jednostavna metoda, a zapravo vrlo učinkovita. Žrtvujte jednu žičanu vješalicu za odjeću i izravnajte je najviše što možete. Kada ste dobili donekle ravnu žicu, na jednom kraju napravite malu udicu - savinite je. Ugurajte taj kraj u odvod i počnite "pecati". Nećete vjerovati što je sve moguće izvući na taj način. Kada zaključite da ste dosta toga izvadili, operite žicu (i sačuvajte za drugi put) i u odvod pustite vruću vodu.

I vruća voda pomaže

Zagijte vodu do ključanja i polako je izlijevajte u odvod. Ponovite to dva do tri puta sa razmakom od nekoliko sekundi. Ova metoda često pomogne, posebno ako je odvod začepljen zbog nagomilanih masnih naslaga.

Usisajte problem

Ako imate usisavač za suho i mokro usisavanje, to vas može spasiti od nakupljanja prljave vode u sudoperu, kadi ili umivaoniku. Namjestite ga na opciju mokrog usisavanja pa napravite svojevrsni prsten koji će spriječiti da se pritisak izgubi kroz procjepe. To možete napraviti npr. od komada gume. Stavite taj prsten na odvod, na njega pritisnite cijev usisavača i uključite ga na najjače. Hoće li ovaj trik uspjeti ili ne ovisi o tome koliko je i kako odvod začepljen, ali vrijedi pokušati.

Soda bikarbona i sol

Pomiješajte pola šalice kuhinjske soli i pola šalice soda bikarbone. Tu smjesu uspite u začepljen odvod, ostavite 10 do 20 minuta pa ulijte vruću vodu. Sol, soda bikarbona i vruća voda će proizvesti kemijsku reakciju koja bi trebala riješiti problem.

Komentari (16)
  • Najbolje uzmite saranski stap i pecajte pi odvodu.ne mogu vjerovati da novinari pisu takve gluposti.to nije ni za basne

    8. 4. 2018,   13:53
  • Paziti šta se ubacuje.

    8. 4. 2018,   16:10
  • U sudoper, kadu i umivaonik staviti sito i na taj se način spriječi začepljenje odvoda ili barem svede na minimum.

    8. 4. 2018,   14:34