Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Nestalo vam je strasti u vezi? Ovako ćete ju ponovo zapaliti

Televizija nam pomaže da na kratko pobjegnemo od stresa, pa se mnogim parovima lakše izvaliti na kauč gledajući najnoviju seriju, nego da se posvete jedan drugome

Valentinovo je tek prošlo, no pitanje je za koliko je parova to doista tako romantičan i strastven dan. Prema novom istraživanju 52 posto parova se seksa dvaput tjedno ili manje, a za većinu parova u Velikoj Britaniji ona 'početna strast' traje svega tri godine, tri mjeseca i 26 dana u prosjeku, piše britanski Daily Mail.

S tim da mlađima traje i kraće, pa onima koji imaju između 18 i 24 godine strast traje svega jednu godinu, dva mjeseca i dva tjedna.

Foto: Dreamstime

A upravo je ta generacija i najmanje spremna isprobati nove stvari u spavaćoj sobi jer su za to, kako kaže kako jedan od pet pripadnika te generacije, previše samosvjesni i opterećeni izgledom tijela. 

Zato se stručnjakinja za veze i seks Alix Fox udružila s predstavnicima firme koja proizvodi seksualne igračke PLSRx pa su na BBC radiju dali par jednostavnih savjeta parovima kako mogu biti kreativniji, uglavnom ponukani time što su predstavnici spomenute generacije rekli da im strast u sobi počinje blijediti već nakon četiri mjeseca u vezi.

1. Zadovoljavajte se naizmjence

Foto: Dreamstime

Fox je opisala čin u kojem se jedna osoba dok ju partner gleda samozadovoljava s malim vibratorom poznatim i kao 'metak', kojim si prelazi preko erogenih zona sve dok ne osjeti da je blizu vrhunca.

Onda staje i daje vibrator partneru, i tako se izmjenjuju. Ovo je, tvrdi Fox, dobar način i da se netko upozna s vibratorom i da mu ideja igračke u krevetu postane bliža, ako mu se to i nije sviđalo. 

TOP SAVJETI ZA MUŠKARCE Žene tijekom seksa silno žude za ovih 7 stvari - pa što čekate

2. Uvedite pravilo za ljubljenje

Foto: Dreamstime

Većina parova koji su duže zajedno prestanu odvajati vrijeme za ljubljenje, bez obzira na to što se i u dugom poljupcu itekako mogu izgubiti ako pokušaju.

Zato stvorite pravilo da ćete jednom dnevno, dok se ustajete da donesete šalicu čaja, poljubiti partnera pravim, dugačkim poljupcem koji će trajati sve dok stvari ne uzavru - to je lagan način da se prisjetite koliko ste bliski, ali i da probudite zaspalu strast.

3. Rutinu gledanje TV-a zamijenite s igricama

Foto: Dreamstime

Televizija nam pomaže da na kratko pobjegnemo od stresa, pa se mnogim parovima lakše izvaliti na kauč gledajući najnoviju seriju, nego se posvetiti jedan drugome.

No društvene igre ili špil karata mogu napraviti isto što i TV, donijeti odmak od dnevnih obveza, a nude i veće šanse da se povežete s partnerom. S igrama možete uvesti pravilo da se onaj koji gubi skida, a možete ubaciti i neku seksi muziku iz filma dok igrate Twister. 

'LEGALNA' KRAĐA Ulovio curu kako iz kondoma krade spermu i 'sipa u vaginu'

4. Maknite naglasak s penetracije, stavite ga na užitak

Foto: Dreamstime

Predigra uključuje sve dobre aktivnosti, od masaže do oralnog seksa i eksperimentiranja s igračkama. A kako kaže Fox, cijelo je društvo opterećeno sa seksom i penetracijom, iako većina žena više uživa u bilo kojem aspektu predigre nego u samom činu seksa.

A to je i muškarcima teret, jer se moraju potruditi da im 'stoji uspravno', zbog čega Fox preporučuje da naglasak stavite na užitak, makar i ne bude seksa na kraju.

STRASTI NE MIRUJU NI 39 GODINA NAKON SMRTI: 'Za smrt poznatog pjevača i dalje krive ovu ženu'

Komentari (78)
  • Nestalo vam je strasti u vezi? Za sva pitanja obratite se na info@24sata.hr

    18. 2. 2019,   22:22
  • I opet jovo na novo. E a niste ovaj tjedan pokazali kako se izabere prava velicina grudnjaka i kako da opere gace svoje. Halo? Sta vam je??

    18. 2. 2019,   23:17
  • Druga žena nova strast

    19. 2. 2019,   07:10