Obavijesti

Lifestyle

Komentari 78

Nestalo vam je strasti u vezi? Ovako ćete ju ponovo zapaliti

Nestalo vam je strasti u vezi? Ovako ćete ju ponovo zapaliti

Televizija nam pomaže da na kratko pobjegnemo od stresa, pa se mnogim parovima lakše izvaliti na kauč gledajući najnoviju seriju, nego da se posvete jedan drugome

VIDEO

Valentinovo je tek prošlo, no pitanje je za koliko je parova to doista tako romantičan i strastven dan. Prema novom istraživanju 52 posto parova se seksa dvaput tjedno ili manje, a za većinu parova u Velikoj Britaniji ona 'početna strast' traje svega tri godine, tri mjeseca i 26 dana u prosjeku, piše britanski Daily Mail.

S tim da mlađima traje i kraće, pa onima koji imaju između 18 i 24 godine strast traje svega jednu godinu, dva mjeseca i dva tjedna.

A upravo je ta generacija i najmanje spremna isprobati nove stvari u spavaćoj sobi jer su za to, kako kaže kako jedan od pet pripadnika te generacije, previše samosvjesni i opterećeni izgledom tijela. 

Zato se stručnjakinja za veze i seks Alix Fox udružila s predstavnicima firme koja proizvodi seksualne igračke PLSRx pa su na BBC radiju dali par jednostavnih savjeta parovima kako mogu biti kreativniji, uglavnom ponukani time što su predstavnici spomenute generacije rekli da im strast u sobi počinje blijediti već nakon četiri mjeseca u vezi.

1. Zadovoljavajte se naizmjence

Fox je opisala čin u kojem se jedna osoba dok ju partner gleda samozadovoljava s malim vibratorom poznatim i kao 'metak', kojim si prelazi preko erogenih zona sve dok ne osjeti da je blizu vrhunca.

Onda staje i daje vibrator partneru, i tako se izmjenjuju. Ovo je, tvrdi Fox, dobar način i da se netko upozna s vibratorom i da mu ideja igračke u krevetu postane bliža, ako mu se to i nije sviđalo. 

Žene tijekom seksa silno žude za ovih 7 stvari - pa što čekate
Žene tijekom seksa silno žude za ovih 7 stvari - pa što čekate

2. Uvedite pravilo za ljubljenje

Većina parova koji su duže zajedno prestanu odvajati vrijeme za ljubljenje, bez obzira na to što se i u dugom poljupcu itekako mogu izgubiti ako pokušaju.

Zato stvorite pravilo da ćete jednom dnevno, dok se ustajete da donesete šalicu čaja, poljubiti partnera pravim, dugačkim poljupcem koji će trajati sve dok stvari ne uzavru - to je lagan način da se prisjetite koliko ste bliski, ali i da probudite zaspalu strast.

3. Rutinu gledanje TV-a zamijenite s igricama

Televizija nam pomaže da na kratko pobjegnemo od stresa, pa se mnogim parovima lakše izvaliti na kauč gledajući najnoviju seriju, nego se posvetiti jedan drugome.

No društvene igre ili špil karata mogu napraviti isto što i TV, donijeti odmak od dnevnih obveza, a nude i veće šanse da se povežete s partnerom. S igrama možete uvesti pravilo da se onaj koji gubi skida, a možete ubaciti i neku seksi muziku iz filma dok igrate Twister. 

Ulovio curu kako iz kondoma krade spermu i 'sipa u vaginu'
Ulovio curu kako iz kondoma krade spermu i 'sipa u vaginu'

4. Maknite naglasak s penetracije, stavite ga na užitak

Predigra uključuje sve dobre aktivnosti, od masaže do oralnog seksa i eksperimentiranja s igračkama. A kako kaže Fox, cijelo je društvo opterećeno sa seksom i penetracijom, iako većina žena više uživa u bilo kojem aspektu predigre nego u samom činu seksa.

A to je i muškarcima teret, jer se moraju potruditi da im 'stoji uspravno', zbog čega Fox preporučuje da naglasak stavite na užitak, makar i ne bude seksa na kraju.

STRASTI NE MIRUJU NI 39 GODINA NAKON SMRTI: 'Za smrt poznatog pjevača i dalje krive ovu ženu'

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 78
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 23. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Ovo je Gunther, najbogatiji pas na svijetu. I želi doći u Zagreb...
ZVIJEZDA NETFLIXOVE SERIJE

Ovo je Gunther, najbogatiji pas na svijetu. I želi doći u Zagreb...

Njemački ovčar Gunther VI. zvijezda serije 'Gunther's Millions', navodno je naslijedio bogatstvo od 65 milijuna dolara. Priča o tim milijunima puna je kontroverzi, ali je nedvojbeno da je pas planirao put u Zagreb...