Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Neustrašiva baka (70) biciklom pokorila bolivijsku Cestu smrti

None Foto: Reuters/PIXSELL 10

Mirtha se biciklizmom bavi godinama, a počela je na nagovor obitelji i prijatelja kada joj je sin neočekivano umro. Bila je shrvana, a bicikl joj je postao svojevrstan ispušni ventil

Radi se o vrlo opasnoj dionici koju je Mirtha Munoz (70) iz Bolivije biciklom prošla od početka do kraja bez ikakvih problema. Ova vitalna žena bila je najstarija sudionica ekstremne utrke 'Skyrace' duge čak 60 kilometara.

Foto: Reuters/PIXSELL

Vozilo se po bolivijskoj 'Cesti smrti', jednoj od najopasnijih na svijetu koja počinje u džungli, a završava u Andama na skoro 3350 metara nadmorske visine. Prepuna je oštrih zavoja, klizišta, strmih litica, a dio je čak bio prekriven snijegom kako se bližila vrhu. Mnogi su na toj dionici izgubili živote, prema nekim podacima, čak oko tisuću ljudi.

POGLEDAJTE MIRTHU MUNOZ U VIDEU:

Mirtha se biciklizmom bavi godinama, a počela je na nagovor obitelji i prijatelja kada joj je sin neočekivano umro. Bila je shrvana, bicikl joj je postao svojevrstan ispušni ventil, a s vremenom je postao njezina strast.

Foto: Reuters/PIXSELL

- Bicikl mi je pomogao proći kroz svu tu strašnu bolu koju sam osjećala. Pomogao mi je da se obnovim. Ova utrka je bila vertikalni uspon, ideš prema gore, a odmora nema - rekla je nakon subotnje utrke. 

Inače, ona je jedna od suosnivača upravo te utrke. Ima šestero unuka i nada se da će najstariji, koji uskoro puni 18 godina, krenuti njezinim stopama, prenosi Reuters.

PRESTIŽNA NAGRADA Čak 600.000 ljudi proglasilo: Hvar je najljepši otok Europe

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

ŠOKANTAN KRAJ? Meghan i Harry proživljavaju najteže dane u kraljevskoj obitelji 

Komentari (46)
  • Dragi moji svi koji ste obozavali moju Dalmatinku : javljam vam da je vise nema i neka pociva u miru!

    11. 10. 2019,   08:22
  • Vrijedno poštovanja...moj naklon..

    10. 10. 2019,   19:35
  • čestitam superbaka je neustrašiva

    10. 10. 2019,   19:17