Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Nije se htjela udati dok joj ne odrežu rog sa glave, plakala je

Već sam u svojoj karijeri viđala kožne rogove, ali ovo je najveći do sad, rekla je dermatologinja dr. Sandri Lee koja je nesretnoj ženi izraslinu uklonila pred kamerama

Lisa (43) iz SAD-a na glavi je imala izraslinu nalik na rog više od godinu dana. U medicini se ta pojava naziva - kožni rog. Njezina priča objavljena je na televiziji TLC.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Raste svakog dana i ponekad je vrlo bolno. Ne želim da to itko vidi pa pokušavam sakriti to kosom. Kome još raste rog iz glave - rekla je u suzama prije nego joj je dermatologinja dr. Sandri Lee uklonila rog pred kamerama.

Foto: TLC

Toliko joj je bilo neugodno zbog izrasline da je odgodila vjenčanje za svojeg zaručnika s kojim je u vezi pet godina. Osim što se sramila izgleda, strahovala je i da bi se moglo raditi o zloćudnom tumoru te da će njezina kći ostati sama.

Dermatologinja joj je rekla da razloga za brigu nema, prenosi Daily Mail.

Foto: TLC

- Već sam u svojoj karijeri viđala kožne rogove, ali ovo je najveći do sad - rekla je dr. Lee.

Lisa je na kraju prokomentirala kako joj je žao što prije nije potražila stručnu pomoć, posebno zbog toga što je zahvat uklanjanja trajao samo pola sata.

Foto: TLC

- Osjećam se sretno što toga više nema, mogu krenuti dalje sa životom, nositi kosu kako želim i vjenčati se - kazala je.

SVE JU JE SVRBJELO Dvije godine tvrdili su da ima infekciju kože, a ubijao ju je rak

Što je kožni rog?

To je vrsta lezije ili izrasline koja se sastoji od keratina, proteina koji čini gornji sloj kože i ključni je sastojak kose i noktiju. Pojavljuje se i kod muškaraca i žena, posebno kod onih starijih od 60 godina. Kožni rogovi su uglavnom benigni, ali rijetko mogu biti prekancerogeni i kancerogeni.

Foto: TLC

Jedan od uzroka, nagađaju stručnjaci, može biti duža izloženost sunčevoj svjetlosti ili virusnim bradavicama kojima je uzrok HPV virus, no priznaju da je točan uzrok ipak nepoznat.

Može se pojaviti i na licu te nekom drugom dijelu tijela, a veličina varira od nekoliko milimetara pa sve do više centimetara.

Komentari (25)
  • Nije htjela da netko to vidi pa su upalili kamere ???

    16. 2. 2019,   08:03
  • Toga ima i u Indiji. Nije čudo neviđeno.

    16. 2. 2019,   08:20
  • Laže koza, al' ne lažu rogovi. (narodna)

    16. 2. 2019,   07:12