Obavijesti

Lifestyle

Komentari 74

Nikad vam ne bi palo na pamet što ne treba držati u kupaonici

Nikad vam ne bi palo na pamet što ne treba držati u kupaonici
1

Jeste li ikad razmišljali o tome da se kod puštanja vode u WC školjku prostorijom šire sitne čestice sadržaja iz nje? One se lijepe na sve što im je na putu...

VIDEO

Bakterije žive posvuda, ali najviše ih ima u kupaonici jer im je tamo klima savršena - toplo je i vlažno. Zato, neke stvari nije dobro držati u kupaonici ili na mjestima na kojima uglavnom stoje. Na primjer, četkica za zube ide direktno u usta i nije zgodno omogućiti bakterijama da se na njoj gomilaju, a to će se dogoditi stoji li vani, recimo na umivaoniku. Bolje ju je držati u ormariću. 

Uz to, nalazi li se u kupaoni i WC školjka, pri svakom puštanju vode nakon nužde sitne čestice se razlete prostorom i zalijepe na sve što je izvan ormarića.

Obratite pažnju gdje stoje ove stvari:

1. Kistovi za šminkanje - oni dolaze u dodir s kožom, a stoje li izložene toplini i vlazi, na njima će biti puno bakterije, a time je šansa od dobivanja kožnih bolesti veća.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

2. Brijač - od konstantne vlage oštrica može brzo zahrđati, a hrđu nikako ne želimo na svojoj koži. Nakon korištenja britvicu je dobro oprati pod vrućom vodom, dobro osušiti i spremiti u ormarić. 

3. Ručnici - nije WC školjka najprljaviji dio kupaonice već su to ručnici. Oni su zbog stalne vlage inkubatori bakterija i gljivica, uključujući ešerihiju i salmonelu. Mijenjajte ih što češće i nakon kupanja dobro osušite prije sljedeće upotrebe.

4. Lijekovi - najgore mjesto za držanje lijekova je kupaonica jer vrućina i vlaga mogu smanjiti njihovu djelotvornost. Farmaceuti kažu da vlaga i toplina mogu aspirin pretvoriti u tvar koja iritira želudac, piše Elite Management.

5. Lak za nokte - stalne nagle promjene temperature u kupaonici će uništiti strukturu laka i skratit će mu vijek trajanja.

Još nekoliko stvari na koje pripazite:

  • Nije dobro piti vodu iz tuša jer može biti puna bakterija.
  • Zavjese od tuša treba držati raširenima cijelo vrijeme kako bi se dobro osušile. U suprotnom se na njima razvija plijesan što nije dobro za dišne organe.
  • Preporuka je prije povlačenja vode u zahodu spustiti dasku da se čestice sadržaja u njemu ne šire prostorijom.
  • U tuđoj kući ruke je bolje nakon pranja obrisati papirnatim ubrusom ili WC papirom. Naime, ako je u ručnik ruke brisalo više ljudi, tad ima više bakterija koje se zalijepe za oprane i čiste ruke.
  • Nije svejedno kako se nakon nužde briše stražnjica. Papir treba vući od naprijed prema nazad kako bakterije iz rektuma ne bi došle u vaginu ili na testise, piše Popsugar.
  • Struja i voda nikako ne idu zajedno pa pripazite kakve električne uređaje u kupaonici imate i gdje stoje. Uključeni fen ili neki drugi uređaj držite što dalje od pune kade i birajte uređaje otporne na vodu.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 74
VIDEO

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite
PROGNOZA ZA DANAŠNJI DAN

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 28. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...
Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru