Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Nindža studentica predala je prazan rad i dobila čistu peticu

Kad je profesor najavio da će dati visoku ocjenu onima koji pokažu kreativnost u pisanju završnog eseja, odlučila sam da će moj biti drugačiji, ispričala je studenica prve godine povijesti

Studentica povijesti na sveučilištu Mie u Japanu, Eimi Haga, šokirala je profesora kad mu je za završni rad predala prazan papir. Na vrhu njenog papira bila je samo kratka poruka profesoru, a pisalo je: 'Treba zagrijati.' Kad je završio s predavanjem, odlučio je poslušati uputu pa je komad papira stavio nad peć; već za nekoliko trenutaka pojavila su se ponegdje crna slova, a ubrzo i cijeli tekst.

Naime, 19-godišnjakinja je na tradicionalnom japanskom papiru naziva 'Washi' cijeli svoj rad napisala nevidljivom tintom, što je inače bila tradicija japanskih 'nindži', koji su osim po borbenim vještinama bili poznati i kao stručnjaci za ratnu strategiju i špijunažu. 

Eimi inače između ostalog sluša i predmet 'Povijest Nindži'. a za njihov se način ratovanja i špijunaže zainteresirala još kao dijete.

NIJE SVEJEDNO Koje boje vam je novčanik? To otkriva hoćete li se obogatiti

- Kad je profesor najavio da će dati visoku ocjenu onima koji pokažu kreativnost u pisanju završnog eseja, odlučila sam da će moj biti drugačiji - ispričala je studenica prve godine povijesti, a objasnila je da je trik s nevidljivom tintom vidjela dok je još bila mala, u animiranom dječjem filmu o nindža ratnicima. 

- Nadala sam se samo da nitko neće imati istu ideju - ispričala je Eimi.

Njezin je profesor za BBC rekao da ga je na početku 'prazan papir zgrozio', a kad su se slova počela nazirati bojao se hoće li esej biti skroz vidljiv. Bio je, pa je kreativnoj djevojci odlučio dati najvišu ocjenu, a napomenuo je i kako je trik s tintom na kraju za nju bio uspješan, jer sam rad i 'nije bio baš nešto'.  

'SAMO ĆU ZASPATI' Majka četvero djece isplanirala svoju smrt: Bit će kako ja hoću

Nindže su bili japanski ratnici specijalizirani za gerilsko ratovanje, špijunažu, izvođenje različitih diverzija, otmice i zaštitu važnih objekata i osoba. 

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Komentari (24)
  • Ha, ha. Tako je i Vaso napisao diplomski, samo se nitko nije sjetio da ga treba "podgrijati"

    11. 10. 2019,   13:35
  • Pih, od nje ne mo'š prepisati ni da hoćeš 😜😛

    11. 10. 2019,   13:41
  • I ja sam se volijo igrat s nindzama i mindzama kad sam bio mladji

    11. 10. 2019,   14:59