Obavijesti

Lifestyle

Komentari 3

Njezine papučice se prodaju u Irskoj, Njemačkoj, čak i SAD-u

POPULARNE SU Višnja je prvo radila Bebičice za svoju djecu, a onda je porasla potražnja, pa je proširila ponudu, ali i tržište. Naručuju se i iz Hrvatske, ali i stranih zemalja...

VIDEO

Originalne, unikatne pa i personalizirane papučice Bebičice u kratkom su roku osvojile hrvatsko tržište i postale pravi hit među mamama. Izrađuje ih kod kuće u Gradištu Višnja Ivanšić (33), primalja u vinkovačkoj bolnici i majka troje djece. 

- Priča o Bebičicama je počela prije točno godinu dana, kad sam bila još na porodiljnom. Išla sam na put i nisam imala cipelice za bebu. S obzirom na to da stalno nešto radim i da sam spretna s prstima, prijateljice su me pitale zašto ne sašijem sama bebi cipelice. I doista, nekako sam ih iskrojila, kupila dizajnersko platno i tkanu maramu (pamuk s lanom i svilom), sjela za bakinu staru šivaću mašinu i napravila prvi par Bebičica - priča Višnja. 

Hrvatski proizvod

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Sašila je prvo jedne, pa druge, pa treće, pokazala ih prijateljicama koje su se oduševile i tako je polako krenuo biznis. Prvo je, nakon vlastitoj djeci, napravila par nećaku, pa djeci prijateljica i malo pomalo Višnja je shvatila da je osmislila odličan proizvod.

- Bebičice radim od dizajnerskog platna s različitim printevima i tkanih marama, a iznutra su obložene mekanim pamučnim velurom pa su djeci iznimno udobne. To su sve materijali pogodni za djecu. U ovom obliku namijenjene su sezoni proljeće/ljeto, a za zimu radim i verziju Bebičica čizmica koje oko gležnja imaju još jedan dio koji grije nogicu, dok su iznutra obložene minkyjem (posebna vrsta mekanog pliša). Znači, po toplom vremenu mogu na bosu nogu, po hladnijem s čarapicama - pojašnjava Višnja te dodaje kako je đon napravljen od kože.

Posao iz snova: Ferrero traži 20 kušača Nutelle i Rochera
Posao iz snova: Ferrero traži 20 kušača Nutelle i Rochera

Mekane i udobne

S obzirom na to da, kaže Višnja, ortopedi ne preporučuju tvrde anatomske uloške do treće godine, Bebičice su idealne šlapice za djecu jer su mekane i djeca u njima imaju osjećaj kao da su bosa. Prednost ovih šlapica, čija cijena je oko 100 kuna, i u tome je što ih djeca ne mogu tako lako skinuti jer imaju gumicu oko gležnja. Povratnih informacija od majki, kaže Višnja, ima puno i sve su pozitivne. 

Proširila je ponudu

Za izradu jednog para Bebičica Višnji treba oko 2,5 sati, a dosad ih je napravila više od 300. Naručuju ih uglavnom mame iz Hrvatske, no glas o udobnim Bebičicama se pronio i izvan granica naše zemlje, pa tako sad već i mame iz Irske, SAD-a i Njemačke svojoj djeci kupuju ovaj hrvatski proizvod. Višnja se reklamira na Facebooku, a nedavno je otvorila i web stranicu preko koje se Bebičice mogu naručiti.

Uzmite karijeru u svoje ruke – pokrenite vlastiti posao!
Uzmite karijeru u svoje ruke – pokrenite vlastiti posao!

Osim šlapica, poduzetna Višnja je počela šivati i mokasine, čizmice te balerinke, a ponudu je proširila na sve uzraste. Tako danas, nakon samo godinu dana, šiva papučice za bebe, školarce, studente, mame i tate, od najmanjih do veličine 45. Paletu proizvoda koje šiva Višnja je dodatno proširila i na slinčeke za bebe, vezice za dude i šeširiće. S obzirom na to da je svako platno od kojeg ih izrađuje drugačije, ne postoje dva para istih Bebičica i svake su ručni rad i unikat.

Praktične jaknice koje se ne oblače

U hladnijim danima potrebno je zaštititi bebu dok je nosite s one strane s kojom nije naslonjena na vas. Za to imamo jaknice za nosiljke, veličine 85x85 cm s toplom kapicom, pojašnjava Višnja. Ne vežu se, nego se obujme oko naramenice ili kraka marame i zakopčaju drukerima, a mogu poslužiti i kao dekica za kolica.

VIDI OVO: Koja je boja vašeg horoskopskog znaka?

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi
Dnevni horoskop za subotu 20. travnja: Bik radi čistku među prijateljima, Vaga šarmira...
ŠTO DONOSI VIKEND

Dnevni horoskop za subotu 20. travnja: Bik radi čistku među prijateljima, Vaga šarmira...

Pročitajte dnevni horoskop za subotu 20. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje