Obavijesti

Lifestyle

Komentari 3

Noć vještica: 10 zastrašujuće slatkih tortica za male i velike

Noć vještica: 10 zastrašujuće slatkih tortica za male i velike

LAKO DO UKRASA Ispecite jednostavni biskvit i ukrasite ga slasnom kremom od mascarponea i maslaca u obliku duha, bundeva, strašnih čudovišta...

VIDEO

U pripremi cupcakesa malo toga može krenuti krivo, a osim okusom, osvajaju i izgledom, kaže Martina Miletić, vlasnica tvrtke My3Cakes za izradu malih dekoriranih torti, koja nam je otkrila kako ih ukrasiti za Halloween.

Kod izrade biskvita pripazite da su svi sastojci sobne temperature i ne stavljajte mjere odokativnom metodom nego točno kako piše u receptu, a važno je i dobro zagrijati pećnicu prije pečenja biskvita te koristiti kvalitetne papirnate košarice, naglašava Martina.

- Kod izrade kreme također se treba držati mjera iz recepta, dobro izmiksati maslac i koristiti kvalitetne sastojke. Za bojenje koristite gel boje, a ne tekuće, kako ne biste narušili konzistenciju kreme - savjetuje Martina. Dodaje da okus i miris kreme možete obogatiti sa žličicom ekstrakta vanilije. Ako radite biskvit od čokolade, nastavlja, dodati mu možete žlicu soka od naranče. Narežite komadiće naranče za kremu i evo deserta s komadićima i mirisima naranče. Ističe da puno dekoracija možete napraviti pomoću kuhinjskih pomagala koje često koristite.

- Umjesto profesionalne vrećice za ukrašavanje iskoristite vrećicu za zamrzavanje, napunite je kremom i na vrhu odrežite rupu u veličini koju želite. Za iscrtavanje je dovoljna čačkalica. Pripazite da je obrišite papirnatim ručnikom nakon svake iscrtane crte kako biste dobili čiste linije. Ukrasi na cupcakesima mogu biti keksi, bomboni, sljezovi kolačići, štapići, pereci... Dajte mašti na volju - savjetuje Martina.

Slani perec je, dodaje, odličan ukras cupcakesima s karamelom, dok će čajni čokoladni keksići savršeno zaokružiti okus cupcakea s keksom i mliječnom kremom. My3Cakes cupcakesi su torta u malom jer svi, osim biskvita i kreme, sadrže i punjenja, kao što su karamela, čokolada, marmelada, kaže vlasnica My3Cakesa koji uskoro slavi prvi rođendan, a nada se da će ga proslaviti na istome mjestu gdje su i krenuli s pričom, na Adventu na Zrinjevcu.

Recept za biskvit

(za 12 velikih ili 24 mala cupcakesa)

SASTOJCI: 130 g glatkog brašna, 130 g šećera, prstohvat soli, 1/2 žličice praška za pecivo, 1/4 žličice sode bikarbone, 2 jaja, 130 g maslaca, 2 žlice mlijeka

PRIPREMA: Izvažite i prosijajte brašno, šećer, prstohvat soli, prašak za pecivo i sodu bikarbonu. Dodajte jaja i omekšali maslac te miksajte jednu minutu. Dodajte mlijeko i miksajte u pahuljastu smjesu još dvije minute. Napunite košarice u kalupima do 3/4. Pecite 15-18 minuta na 160°C i ostavite da se ohladi. U biskvitu možete izdubiti rupicu u sredini i napuniti punjenjem po želji, a zatim počnite s ukrašavanjem.

Pokretanje videa...

05:08

Recept za kremu

SASTOJCI: 100 g maslaca, 150 g šećera u prahu, 250 g sira mascarpone, 1 žličica ekstrakta vanilije

PRIPREMA: Narežite maslac na komadiće i ostavite vani da malo omekša. Stavite ga u samostojeći mikser i miksajte pet minuta da postane pjenast i duplo poveća svoj volumen. Koristite li obični mikser, trebat će vam dulje vremena. Prosijte šećer u prahu i od dva puta dodajte ga u maslac i zatim miksajte četiri minute. Dodajte mascarpone i ekstrakt vanilije te miksajte još jednu minutu. Dodajte boje prema željama i dobro promiješajte, napunite u slastičarsku vrećicu i ukrasite cupcake biskvit.

DEKORACIJE: Za dekoracije je korištena dupla smjesa kreme iz recepta, od čega je pola kreme obojeno u bijelo, a od ostatka je 1/4 obojena u ružičastu, 1/4 u svijetlozelenu te 2/4 u narančastu boju, kaže Martina Miletić, vlasnica My3Cakesa.

Trikovi za ukrašavanje zastrašujućih tortica

DUH

Na cupcake biskvit nanesite bijelu kremu pomoću vrećice s okruglim nastavkom. Prvo u sredini biskvita napravite brdo od bijele kreme i zatim radite krugove okolo do vrha napravljenog brdašca. Za oči i usta stavite čokoladne kapljice.

BUNDEVA SA ŠTAPIĆEM

Obojite dio kreme u narančastu boju. Pomoću grabilice za sladoled uzmite kremu i stavite je na cupcake biskvit. Pomoću čačkalice napravite linije kao na pravoj bundevi. U sredinu stavite štapić za peteljku. Na kraju ukrasite tankim listovima pomoću kreme u zelenoj boji. vrećicom s malim otvorom.

PAUK S KEKSOM

U žlicu bijele kreme umiješajte malo mrvljenih keksa i nanesite na cupcake biskvit. Na vrh biskvita stavite tamni keks. Otopljenom čokoladom spustite po dvije crte sa svake strane od keksa do ruba košarice, za noge. Na vrh keksa stavite dva mala kruga bijele kreme i u njih dva sitna kruga od čokolade za oči.

MOZAK OD KREME

Obojite kremu u svijetloružičastu i prvo nanesite tanki sloj ružičaste kreme i zagladite je. Zatim napunite kremu u vrećicu i okruglim nastavkom napravite prvo jednu ravnu crtu po sredini cupcakea, a zatim sa svake strane počevši s jednog vrha nanosite kremu u obliku valova do suprotnog vrha. Tako ponovite i s druge strane ravne crte.

ČUDOVIŠTE FRANKENSTEIN

Pomoću žlice nanesite svijetlozelenu kremu na cupcake biskvit. U posudicu istresite posip u obliku sitnih čokoladnih prutića i iskrenite cupcake tako da vrh kreme uronite u posip i time zagladite i izravnate vrh kreme. Na prednju stranu nanesite dva veća kruga bijele kreme i u njih utisnite smeđe bombone za oči. Ispod očiju otopljenom čokoladom napunjenom u vrećicu istisnite kratku ravnu crtu za usta, a sa svake strane utisnite još po jedan bombon za uši.

ZELENO ČUDOVIŠTE

Na cupcake biskvit nanesite žlicu svijetlozelene kreme i zagladite je špatulom. Na sredinu stavite jedan komadić sljezova kolačića i na njega bombon u boji za oko, te narežite i 2-3 bijelih bombončića i posložite narezane komade za zube.

PAUKOVA MREŽA

Na cupcake biskvit nanesite žlicu bijele kreme i zagladite je špatulom. Pomoću otopljene čokolade napravite četiri kruga od većeg na rubu prema manjem u sredini. Čačkalicu povucite od sredine cupcakea do ruba i tako osam puta u krug da dobijete paučinu. Nakon svakog poteza obrišite čačkalicu.

MUMIJA

Na cupcake biskvit na gornjem dijelu u sredini prvo napravite oči tako da nanesete dva mala kruga bijele kreme i u njih dva sitna kruga od čokolade. Zatim pomoću vrećice i male rupe na njoj nanosite tanke trake oko očiju za dojam mumije.

ZOMBI

Na cupcake biskvit nanesite žlicu bijele kreme i zagladite je špatulom. Otopite crnu čokoladu, ulijte je u vrećicu i odrežite sitnu rupu. Za oči napravite dva polukruga, za nos stavite dvije crne točkice čokolade i za usta napravite jednu vodoravnu crtu i preko nje raditi kratke okomite crte od čokolade.

BUNDEVA ZOMBI

Na cupcake biskvit nanesite žlicu narančaste kreme i zagladite je špatulom. Napravite dva trokuta od čokolade za oči, zatim ispod manju točku za nos i valovitu crtu za usta. za usta.

ŠIŠMIŠ

Na cupcake biskvit nanesite žlicu ili kreme obojene u tamnosmeđu ili žlicu ganachea od čokolade. Na prednju stranu prilijepite “novčić” od čokolade i na njega nanesite dva mala kruga bijele kreme i u njih dva sitna kruga od čokolade, za oči. Iza čokoladnog novčića u kremu stavite sa svake strane po polovicu čokoladnoga keksa za krila.

Ako ste rođeni u jednom od ova tri horoskopska znaka, na kraju godine čeka vas prekrasno i sretno razdoblje!

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'