Obavijesti

Lifestyle

Komentari 16

Noćna mora: Otvorila božićni dar od tetke i briznula u plač

Noćna mora: Otvorila božićni dar od tetke i briznula u plač
1

Čak i kada cijenimo nečiju velikodušnost i dobru namjeru ponekad nam padne na pamet da bi pokoji poklon možda bilo najbolje - vratiti. Čini li nas to nezahvalnima, i lošima?

VIDEO

Vrijeme je kada mnogi razmišljaju o tome što učiniti s brojnim božićnim darovima koji im se jednostavno - ne sviđaju. Tako se 21-godišnja Britanka na Redditu požalila kako već treću godinu za redom od svoje tetke dobiva identični lažni nakit:

- Znam da nije original jer je moja sestra dobila kozmetiku koja stoji 10 funti, pa pretpostavljam da je tetka isto toliko potrošila i na mene. Ali originalni 'Pandora charm' stoji 30 funti i više, tako da je ovo sigurno lažnjak - jadikuje nesretna nećakinja koja je nekoliko puta rekla tetki da je sve što želi za Božić najobičniji poklon-bon. 

Što uopće učiniti u takvim situacijama? Čak i kada cijenimo nečiju velikodušnost i dobru namjeru ponekad nam padne na pamet da bi pokoji od njih možda bilo najbolje - vratiti. Čini li nas to nezahvalnima, i lošim osobama?

Ne pretjerujte! Mnogo novih igračaka preopterećuje djecu
Ne pretjerujte! Mnogo novih igračaka preopterećuje djecu

Ne, tvrdi Jasmine Vaughn-Hall, stručnjakinja za lijepo ponašanje i kolumnistica portala Elite Daily. Brojni su razlozi zbog kojih se ne biste trebali osjećati loše vraćajući dar. 

  • Za početak, čim primite dar on postaje vaše vlasništvo i s njim možete učiniti što god želite. Samo zato što nešto nije baš po vašem ukusu to ne znači da biste se trebali osjećati užasno ako razmišljate o tome da ga vratite. Divno je primati darove, no lijepa gesta je ono što se broji pa nikome ne uskraćujete radost darivanja.
  • Sve dok niste grubi prema darovatelju, u redu je vratiti dar, osobito ako je uz dar priložen račun. U tom slučaju, darovatelj je bio sumnjičav hoće li vam se poklon svidjeti i namjerno vam je omogućio tu opciju. Ako vam se ne sviđa, imate puno pravo vratiti ga u trgovinu ili ga zamijeniti za nešto ljepše. 
  • U redu je vratiti stvari s kojima ne znate što biste učinili. Naravno, ovo ovisi o tome što vam je darovano. Odjeća koju ne namjeravate odjenuti, parfemi na koje ste alergični, ukras za koji jednostavno nemate mjesta... takve je stvari bolje vratiti, nego pustiti da propadaju u nekom zabačenom kutku ormara.
  • Ipak, dobro razmislite prije nego što dar proslijedite trećoj osobi - ako se ona i darovatelj poznaju, mogli biste se naći u neugodnoj situaciji. Ako ne možete vratiti dar jer ne znate gdje je kupljen ili ga u trgovini ne žele zaprimiti bez računa, sigurnije ga je darovati u dobrotvorne svrhe. 

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

13:40

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru