Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Nora Roberts ne prestaje oduševljavati svojim izvrsnim romanima

Nora Roberts ne prestaje oduševljavati svojim izvrsnim romanima
1

Ako netko zna napisati odličan i napet roman koji ćete čitati više puta, onda je to Nora Roberts

VIDEO

Radnja knjige 'Tjelesna nevinost' smještena je u uspavani južnjački gradić Innocence (u prijevodu: Nevinost), koji leži u blizini ušća rijeke Missisippi. Ondje svatko zna svakog i život teče neopterećen zahtjevima vremena. Stanovnici dijele obitelji i običaje te se neprestano druže tračajući o dnevnim događajima. No ovu, gotovo nezemaljsku idilu, prekidaju događaji koji će mjesto nasilno razbuditi i potresti na neočekivane načine.

U grad se doseli poznata violinistica Caroline Waverly, koja se, uselivši u kuću svojih bake i djeda, samo želi malo odmoriti. Očekujući da će predahnuti od svoje zahtjevne karijere i silnih putovanja te, usput, oporaviti od traume prekida sa svojim nevjernim ljubavnikom, Caroline se veseli budućem životu.

No gradić više nije tako miran i spokojan kako je nekada bio. Nedavno su se počela nizati brutalna ubojstva mladih žena, a upravo se dogodilo još jedno. I to na Carolininu posjedu. Žena je pronađena kako pluta na nadomak obale jezera, isječena lovačkim nožem. Na mjestu tog ubojstva ona prvi put susreće i čovjeka koji će joj zauvijek promijeniti život – Tuckera Longstreeta.

Tucker je vrlo šarmantan lokalni zavodnik koji je sklon dovoditi u krevet razne žene, ne mareći za posljedice. On je nasljednik imanja važne obitelji koja je uzdigla gradić baveći se uzgojem i prodajom pamuka. Svoje dane provodi lijeno se izležavajući u omiljenoj mreži za odmaranje, a ponekad vodi i financije obitelji. Tucker je, uz Caroline, glavni muški lik u romanu te se oko njega okreće puno toga. Osim što je bio na mjestu posljednjeg ubojstva nekoliko sati prije negoli se dogodilo, njega sa žrtvama povezuju ljubavni odnosi – baš svaka od njih u nekom je trenutku posjetila njegovu postelju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Caroline je došljakinja kroz čiju prizmu promatramo duboke promjene proizašle iz pohoda serijskoga ubojice. Uznemiruje činjenica da je manijak najvjerojatnije jedan od stanovnika te počinje rasti nepovjerenje među mještanima. Kako su južnjaci, ubrzo se stvaraju nebulozne teorije o počinitelju i grad nagriza sumnja. Ona u tom kaosu pokušava naći mir i povezati se sa svojim korijenima uranjajući sve dublje u turbulentni život Innocencea. U tome joj pomaže nitko drugi nego jedan od osumnjičenih za ubojstva – Tucker.

Roman 'Tjelesna nevinost' svidjet će se brojnim čitateljima. Volite li priče o gradićima koje je vrijeme zaboravilo, Nora ima nešto za vas; Innocence je prepun živopisnih likova čiji životi imaju povijest i djeluju vrlo stvarno. Ako ste ljubitelj krimića, brojna ubojstva te istraga u koju se uključuje FBI oduševit će vas svojom napetošću. Nadalje, uvijek vjerna sebi, Nora nas i u ovom romanu opčinjava ljubavnim odnosom dvaju glavnih protagonista; njihovi dijalozi su izvrsni, ljubav raste nježno i polako, a način na koji stječu povjerenje jedno prema drugom upravo je onakav kakav treba biti.

Uz navedeno, atmosfera mira, a potom velikog nemira, odlično je dočarana te nam pruža osjećaj čitanja sage ukorijenjene u tradiciji. Nevjerojatni kao i uvijek, romani autorice Nore Roberts ono su što želimo uvijek imati pri ruci i iznova čitati. 'Tjelesna nevinost' nije iznimka.

Knjigu potražite u prodaji na svim kioscima Tiska, Tisak media centrima i ostalim knjižarama po cijeni od 99,00 kuna.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite
PROGNOZA ZA DANAŠNJI DAN

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 28. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...
Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru