Neki svjetski restorani nude pomalo neobičnu hranu, pa tako možete kušati pržene riblje kosti, popiti malo crne vode ili se zasladiti čokoladicom s klicama badema
Ništa nije sveto: Na meniju će uskoro biti magarci i vjeverice
Nova godina je, umjesto dijete, idealno vrijeme za kušanje novih vrsta hrane, savjetuje CNN-ova kolumnistica za hranu Kate Krader. Svi koji su voljni eksperimentirati ove godine mogli bi probati "popularnu" crnu vodu, vjevericu ili pržene riblje kosti.
- Pržene riblje kosti novi su hit u kulinarskim vodama. U restoranu Blue Ribbon Bar and Grill na Manhattanu poslužuju pržene kosti jegulje veličine olovke. Osim toga, osobito su popularne škrge koje prvo sušimo, popržimo i poslužimo samo za zabavu - ističe voditelj restorana Rich Ho.
Iako možda djeluje neobično, crna hrana već dugo nije nepoznanica. Mnogi obožavaju pastu od sipe ili crni kolač, a posljednji na listi našao se i Darth Vader - crni burger koji poslužuje francuski lanac brze hrane Quick. Uz to možete popiti i malo crne vode, koju su napravili Albie and Chris Manzo. Crna voda bogata je elektrolitima i sadrži 77 vrsta minerala te je odličan antioksidans.
Tako Rene Redzepi, kuhar najboljeg restorana na svijetu - Noma u Kopenhagenu, smatra da bi ljudi trebali isprobati meso vjeverice, ili "zečeve s neba", kako ih naziva. Dok kuhar Andrew Zimmern iz TV showa Bizarre Foods, nakon što se vratio s 10-dnevnog kušanja magarećeg mesa, predlaže da se ovo ukusno meso nađe na svim stolovima.
I američki fast food Frito-Lay okušao se u pripremi zdrave hrane pa je napravio organsku čokoladicu s dimljenim zasoljenim bademima - Lulu Chocolate’s Smoked Sea Salt Almond.