Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Nova era skandinavskog stila: Više nije sve sterilno i bijelo...

Nova era skandinavskog stila: Više nije sve sterilno i  bijelo...
1

Neo nordic, novi je stil kojeg sve više obožavaju Skandinavci, ali i ostatak svijeta. Ova podvrsta skandinavskog stila i dalje štuje funkcionalnost, jednostavnost i praktičnost, no sve je puno raskošnije

VIDEO

Donedavno su prve asocijacije na skandinavski stil bile čista bijela s crnim detaljima. Ta je era, čini se, polako iza nas. 

Pokretanje videa...

Pet načina kako da dom učinite toplijim zimi bez povećanja računa za grijanje 00:31

Skandinavski stil, koji najbolje opisuju svijetli interijeri, prirodni materijali, udobnost, minimalizam i čiste linije te funkcionalnost - ide u novom pravcu, a fokusiran je na raskošne tkanine, materijale, pa se uz drvo sve više koristi i mramor te boje - jarkih i snažnih nijansi. Upravo sve navedeno definira neo nordijski stil koji je već zavladao uređenjem interijera.

Zavirili smo na Instagram i pronašli nekoliko ideja pomoću kojih se možete voditi dok dom uređujete u oazu mira po vašoj mjeri.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Zidovi više nisu strogo bijeli, nego se sve više biraju siva, indigo plava i zemljani tonovi koji ih pretvaraju u dekor sam po sebi. 
I zidovi više nisu isključivo ravni, nego se koriste grubi premazi što stvara svojevrsni miks između finog i industrijskog štiha. No kako hladnoća industrijskog stila ne bi prevladala, jer je jedna od glavnih misli vodilja ovoga stila udobnost, ona se i dalje njeguje.

Toplina se u ovom slučaju dobiva mudrim biranjem boja i materijala kod kojih je naglasak i dalje na prirodnom - za toplijih dana bira se pamuk, a ujesen i zimi možete se poigrati s vunom i  moherom. 

Tu najveću ulogu igraju meki, raskošni tepisi, zastori, jastuci i deke u koje ćete se ugnijezditi i uživati. Zadržan je i prepoznatljivi naglasak na jednostavnosti i funkcionalnosti kojima je ovaj stil osvojio svijet i postao jednim od najupečatljivijih u zadnjih nekoliko desetljeća. Naime, iako su zlatni detalji, do sada nespojivi s ovim stilom, preuzeli glavnu riječ, biraju se oni jednostavnih linija.

A kako je linija između profinjenosti i kiča često vrlo tanka te je lako pretjerati, upravo su komadi elegantnih linija sa zlatnim detaljima ti koji zadržavaju profinjenost neo nordijskog stila. Sjajno pristaju uz zemljane tonove pa će u prostoru biti dovoljno odabrati pozlaćeni luster, ogledalo ili svjetiljku.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

12:21
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...
Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite
PROGNOZA ZA DANAŠNJI DAN

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 28. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje