Obavijesti

Lifestyle

Komentari 3

Nova, revolucionarna pilula skida 10 kg u šest mjeseci

Nova, revolucionarna pilula skida 10 kg u šest mjeseci
1

Kod kontinuiranog uzimanja liraglutida, nove pilule za mršavljenje danskog proizvođača, izgubljena težina nije se vratila, a rezultati su bolji od drugih pilula

VIDEO

Lijek liraglutid dvostruko je bolji od postojećih proizvoda za mršavljenje, pokazalo je novo istraživanje. Ispitanici koji su tijekom šest mjeseci uzimali liraglutid, izgubili su u prosjeku oko devet i pol kilograma. Dobrovoljci koji su uzimali standardne lijekove za mršavljenje u istom su vremenu smršavili upola manje, u prosjeku oko 4 kilograma. Kod onih koji su primali najveću dozu liraglutida njih 28 posto izgubilo je čak deset posto svoje ukupne tjelesne mase. Kod kontinuiranog uzimanja izgubljena se težina kod dobrovoljaca nije vratila.

Eksperimentalna pilula polučila je izvanredne rezultate, a ispitanici koji su ju uzimali smršavili su dva konfekcijska broja u šest mjeseci. Proizvođač, danska farmaceutska kompanija Novo Nordisk, provesti će daljnja istraživanja na 5000 ljudi. Pokaže li sa da je liraglutide uistinu tako uspješan, biti će spreman za tržište 2013. 

Liraglutid će  pomoći u skidanju viška kilograma nakupljanih godinama, a po procjeni stručnjaka znatno je bolja od dosadašnjih pilula za mršavljenje. Osim djelovanja na težinu, smanjuje i krvni tlak te povisuje razinu dobrog kolesterola. Pokazala je i dobre rezultate kod sprečavanja i liječenja dijabetesa.

Lijek se poput inzulina u tijelo unosi pomoću injekcije u obliku olovke. Sastav mu je sličan hormonu kojeg proizvodi žuč, a djeluje tako da proizvodi osjećaj sitosti.

Nada za pretile

- Prva istraživanja pokazala su dojmljive rezultate, koji bi mnogima mogli promijeniti život - izjavio je izvršni direktor kompanije Novo Nordisk. 

Budući da prekomjerna težina ozbiljno ugrožava zdravlje, ovaj bi lijek smanjio broj smrti povezanih s pretilosti. Uz pomoć pilule, ljudi će smršaviti na zdraviji način, bez potrebe za ugradnjom želučanih premosnica i drugih invazivnih operacija koje pomažu kontrolirati težinu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi
Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju