Obavijesti

Lifestyle

Komentari 8

Nove namjene: Mikrovalna će zagrijati i oblog protiv bolova

Nove namjene: Mikrovalna će zagrijati i oblog protiv bolova
1

Štedi novac: U mikrovalnoj se pripremaju pakunzi, hrana za biljke, peku krumpiri na štapićima, a grijanje će vratiti u život stari med ili rabljene spužve za pranje

VIDEO

Kokice pakirane za mikrovalnu pećnicu ukusne su i praktične, ali sadrže nezdrave sastojke. Sami možete pripremiti zdraviju i jeftiniju varijantu. Stavite pola šalice zrna kukuruza kokičara u veliku posudu, ulijte žlicu maslinova ulja i dodajte malo začina prema želji. Poklopite i pecite na visokoj temperaturi od tri do pet minuta.

Vrlo lako je pripremiti i prženi češnjak. Odsijecite vrh glavice češnjaka i stavite ga u duboku posudu te dodajte sol i papar pa polijte s dvije žlice maslinova ulja. 

Na dno posude ulijte dvije žlice vode, pokrijte je plastičnim omotom i kuhajte na srednje jakoj temperaturi od sedam do sedam i pol minuta. Prije nego što skinete omot, ostavite da odstoji nekoliko minuta. Mikrovalna pećnica korisna je i za uljepšavanje. Zagrijavanje uljnog pakunga za kosu traje samo 10-20 sekundi, kao i grijanje hidratantne maske za lice. Prije nego što je nanesete na lice, promiješajte masku i provjerite temperaturu prstima. 

Vrtlari u mikrovalnoj pećnici mogu pripremiti koštano brašno, koje je izvrstan izvor hranjivih tvari za sve vrste biljaka. U mikrovalnoj pećnici osušite ostatke pilećih kostiju (ovisno o količini, sušite ih 1-4 min na najjačoj snazi). Potom suhe kosti stavite u papirnatu vrećicu i batom ih zdrobite u prah. 

Stvrduti smeđi šećer, melasa i kristalizirani med mogu opet biti kao novi 

Tvrdi smeđi šećer i med vratit će se u izvorno stanje ako ih zagrijete. U papirnatu vrećicu sa smeđim šećerom dodajte nekoliko kapi vode i zagrijte je 20 sekundi na visokoj temperaturi. A da bi kristalizirani med ponovno postao tekuć, skinite poklopac sa staklenke i zagrijte je na srednjoj jačini 30-60 sek.

Iscijedite i posljednju kap soka iz limuna

Limun ili limetu iz hladnjaka teže je ocijediti nego ako su ostavljeni na sobnoj temperaturi ili lagano zagrijani. A želite li dobiti najveću moguću količinu soka, prije cijeđenja stavite ih u mikrovalnu na 20 sekundi.

Očistite daščicu za rezanje mesa

Ako temeljito ne očistite daščicu na kojoj ste rezali sirovo meso, na njoj se mogu namnožiti opasne bakterije. Sterilizirajte je u mikrovalnoj pećnici - operite je, natrljajte limunovim sokom, a zatim zagrijavajte na visokoj temperaturi otprilike jednu minutu.

Krumpir na čačkalicama brzo će se ispeći

Na jednoj strani krumpira zabodite četiri čačkalice kao “nožice”. Krumpir postavljen na čačkalice brže će se ispeći jer će mikrovalovi ujednačeno prodirati kroz čitav krumpir.

Značajno ubrzajte pripremu tijesta za kruh i pizzu

Tijestu s kvascem za kruh i pizzu potrebno je barem sat vremena da se digne, a u mikrovalnoj pećnici bit će spremno za 15 minuta. Stavite ga u veliku zdjelu i pokrijte plastičnom folijom. U stražnji dio pećnice stavite čašu punu vode. Zagrijavajte sve na niskoj temperaturi tri minute, napravite tri minute pauze, grijte još tri minute i pustite da se diže još šest minuta. 

Što smije, a što ne u mikrovalnu

Metalne posude ne treba stavljati u pećnicu jer stvaraju barijeru za prolaz mikrovalova i mogu izazvati iskrenje.

Također, treba izbjegavati tanjure i spužvice s metalnim dijelovima. Plastične spužvice koje dezinficirate u mikrovalnoj ne smiju biti suhe. Manji komadi aluminijske folije mogu se koristiti za pokrivanje malih komada hrane koja bi se inače prepekla, no pazite da folija ne dođe u izravan dodir sa stijenkama pećnice. Neke vrste plastike nisu prikladne za uporabu u mikrovalnim pećnicama. Nemojte upotrebljavati plastične posude s grill-funkcijom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku
Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti