Obavijesti

Lifestyle

Komentari 3

Novi hit: Do prekrasnog tijela uz zavodljivi 'ples na mjesecu'

Ples na zračnom ringu otkrila je u tridesetim godinama života, a danas je Ana Perišić trenerica u udruzi Traumatic arts. Uživa u onome što radi i preporučuje to svim ženama

VIDEO

Ana Perišić (35) jedina u Hrvatskoj 'pleše na mjesecu'. U dvadesetim godinama je zavoljela jogu, a ovu vrstu plesa je otkrila u tridesetoj godini života, bila je to ljubav na prvi pogled. Intenzivno je trenirala u udruzi Traumatic arts, a ples na svili i ringu postale su joj velike ljubavi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ana perišić (@ana_perisic_zg) on

Danas je trenerica u udruzi, a bavi se i acro jogom te tangom.

Javnost ju je imala prilike upoznati na Supertalent showu 2017. godine, gdje je dogurala do polufinala.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ana sa svojim kolegicama iz udruge nastupa po gala večerama, modnim revijama, festivalima...

Plesu na zračnom ringu je odlična vježba

Pred nama je najljepši mjesec u godini, u kojem osim uživanja u Adventu i planova za doček, mnogi razmatraju i novogodišnje odluke, a one nerijetko uključuju ples, fitness i razne druge sportske aktivnosti.

- Ukoliko ste u potrazi za nečim novim i tražite aktivnost kojoj se želite posvetiti i koja vam neće brzo dosaditi, ples na zračnom ringu je odabir s kojim ne možete pogriješiti. Iako na prvu zvuči zastrašujuće, radi se o zračnoj vještini koja postaje sve popularnija ne samo među profesionalnim akrobatima i plesačima, nego i u fitness svijetu - govori Ana.

Zašto odabrati ovu vještinu?

  • nevjerojatno je zabavna i odvažna
  • razvijate svijest o pokretu tijela u zraku
  • pogodan je za sve razine (početnike i napredne vježbače) i sve dobne uzraste
  • poboljšava balans, izdržljivost i koordinaciju
  • jačate cijelo tijelo, a da nemate osjećaj da uopće trenirate
  • doprinosi jačem samopouzdanju
  • stalno učite nove pokrete

Ples na ringu zabavna je cirkuska vještina kod koje polaznici uče kako se popeti na rekvizit, održati u zraku, izvoditi elemente, padove i s vremenom ih povezivati u plesne koreografije. Budući da većina polaznika dolazi bez iskustva vježbanja na visini, u početku je potrebno prevladati strah i nepovjerenje prema rekvizitu, ali i prema i vlastitim mogućnostima.

- S vremenom, i s učenjem dodatnih elemenata, ali i redovitim ponavljanjima, polaznici razviju dovoljnu snagu u gornjem dijelu tijela (ponajviše u rukama i ramenima) te bez problema izvode kombinacije vježbi i figura, koje su se u početku činile kao nemoguća misija. Važno je reći da se u početku ne valja zamarati elegancijom pokreta, budući da ona dolazi postepeno, zajedno sa snagom koju postižete uz redovan rad - objašnjava naša 'plesačica na mjesecu'.

Kako izgleda prosječan sat?

- Svaki sat plesa na zračnom ringu započinje ciljanim zagrijavanjem na podu te kraćim setom vježbi na rekvizitu, a potom se prelazi na učenje, ponavljanje i povezivanje konkretnih figura te završava istezanjem. Na prvom satu većina polaznika preokrenuta naopako zaboravi gdje im je lijeva noga ili desna ruka, no u samo nekoliko sati postiže se značajan napredak - opisala je uobičajen trening.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ana perišić (@ana_perisic_zg) on

Važno je istaknuti da svaki vježbač napreduje svojim tempom te iako vam se na početku može činiti da je za bavljenje ovom aktivnošću nužan talent i gimnastičko iskustvo, možete odahnuti jer snaga, fleksibilnost, izdržljivost, balans i naposljetku, elegancija pokreta i uživanje u plesu dolaze s vremenom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ana perišić (@ana_perisic_zg) on

- Istina je da uz ovaj tip vježbanja tijelo dovodite u odličnu formu, no najbolja strana cijele priče je da vježbate, a da se uopće ne osjećate kao da trenirate i pritom jačate cijelo tijelo. Razlog tome je što je fokus primarno na učenju, plesu i kreativnom stvaranju pokreta u zraku, a svaki novi uspjeh i savladana figura dodatan su razlog za zadovoljstvo i ponos polaznika - zaključila je Ana.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ana perišić (@ana_perisic_zg) on

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Dnevni horoskop za utorak 16. travnja: Bik se mora dokazati, Lavovi briljiraju u komunikaciji
KOME ĆE SVANUTI, A KOME SMRKNUTI

Dnevni horoskop za utorak 16. travnja: Bik se mora dokazati, Lavovi briljiraju u komunikaciji

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 16. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Ma, sigurno ste među njima...: 7 najljepših znakova Zodijaka
IMAJU 'ONO NEŠTO'

Ma, sigurno ste među njima...: 7 najljepših znakova Zodijaka

Astrologija nudi izuzetne uvide u naše osobnosti i potencijale, uključujući aspekte poput fizičke ljepote i šarma. Među prekrasnim horoskopskim znakovima postoji nekoliko onih koji se ističu posebnom ljepotom
Naučite kako pohati meso, uz puno manje masnoće i dima
SUPER TRIK

Naučite kako pohati meso, uz puno manje masnoće i dima

Pohanje hrane u pećnici puno je ugodniji i lakši posao nego na tavi. Kuća ne smrdi toliko, ulje ne šprica po cijeloj kuhinji, treba ga manje, a ono što pripremite nije toliko masno