Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Novi izum: Tetra sapun nikome neće bježati iz ruku pod tušem

Izumljen je prvi sapun koji vam neće isklizati iz ruku, koji je dugotrajan i zasićen raznim kvalitetnim uljima, grublje je površine i hidratizira ruke, a specifičan je i po svojem izgledu

Dizajner Mike Mak, koji stoji iza Tetra sapuna osmislio je novi izgled sapuna baziran na betonskim pločama - tetrapodima, koje sprečavaju eroziju tla pod utjecajem vode, piše Daily Mail

Umjesto tipičnog kvadratnog oblika, Tetra sapun ima četiri kraka, te uvijek stoji na rubnim točkama tri kraka, što omogućava da se voda prije ocijedi nakon pranja ruku ili tuširanja, a i puno teže isklizne iz ruku. 

Prilikom proizvodnje svaki sapun se izlijeva u posebni silikonski kalup u kojem ostaje dok se u potpunosti ne ohladi, što potiče bolju povezanost alkalnih i baznih ulja, zahvaljujući kojima sapun ima dulji rok trajanja.

Za proizvodnju Tetra sapuna potrebno je mjesec dana, nakon čega se svaki sapun pregledava i ručno završava. Prilikom korištenja sapun zadržava svoj prvotni oblik.

Neki od sastojaka koji se nalaze u Tetra sapunu su ekstra djevičansko maslinovo ulje, kokosovo ulje, organski citrusni bioflavonoidi, ulje čajevca, ulje sandalovine i smirna, sastojci koji ne narušavaju pH ravnotežu kože. 

Foto: YouTube 2

- Sapun je proizvod koji ljudi koriste svaki dan već 5000 godina. Postoji tisuću formula i načina na koji se može proizvesti, ali njegove osnovne karakteristike - skliska priroda i činjenica da se topi u ostacima vode nakon korištenja, se nije promijenila jako dugo vremena - objasnio je 34-godišnji dizajner Mak.

- Htio sam promijeniti percepciju sapuna. Tetra sapun je lako za uloviti, iako je mokar. također, on će zadržati svoj oblik do kraja budući da će se tekućina slijevati preko njegovih krakova i na taj način će se duže koristiti - napomenuo je. 

Dreamstime NIŠTA BEZ SAPUNA Ako ne perete ruke pravilno i sapunom, kao da niste ni prali

- Najkvalitetniji sapuni se proizvode hladnim procesom, zahvaljujući kojem ne isušuju kožu već stvaraju debeli kremasti sloj za duboku hidratizaciju kože te ne uzrokuju svrab ni iritaciju kože - zaključuje Mak. 

Komentari (23)
  • bit će tražen po zatvorima

    19. 2. 2018,   14:20
  • Tko se još tušira krutim sapunom?

    19. 2. 2018,   14:32
  • Joooooj, samo nemojte to davati u ruke Komšiću i Šunjergi. Nek ih guze pod tušem!

    19. 2. 2018,   16:17