Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Novi kaput zapravo je potpuno udoban sako, prilagođeni silueti

Ležeran, udoban, predimenzioniran... Sve to opisuje nove kapute na koje su vodeći dizajneri odlučili staviti naglasak ove jeseni. Ističu se po udobnim krojevima i neobičnim tonovima

Novi kaput je udoban i ležeran i nema više majušnih komada - hit su krojevi kojima je volumen čista petica. 

Kako su ravni, siluetu čine vizualno višom, a za dinamiku se brinu megakragne i dvostruko kopčanje. U moru kaputa ističu se neke zajedničke karakteristike – dizajneri su naglasak stavili na udobne krojeve, ali i neobične tonove. Na primjer, hit uzorak animal printa ima zlaćano-zelenkast odsjaj, dok je jedan klasičar, onaj u bež boji, dobio ružičaste rukave. 

Vječni bež klasik; Zara, 899,90 kn

To su samo neki od efekata koji oduševljavaju, a ako vam je sve previše, predlažemo pastelnu varijantu. Još su prije nekoliko sezona blijedi pasteli najednom zavladali zimskom scenom te su crni kaputi pali u drugi plan. Iako će tamni komadi biti i ovosezonski klasik, prijelazno razdoblje obilježit će svjetliji tonovi. Baza kaputa, koji ove sezone ima i veća ramena, zapravo je klasičan muški sako.

Karirani modeli odlično se kombiniraju s hoodicama; Bershka, 449 kn

Podloga je u poslovnom stylingu, odijelima koje smo povezivali s ozbiljnim odijevanjem te se smatralo da tu “monotoniju” nose samo odrasli u uredima. Danas je sve skupa miš-maš, zabavnije i originalno pa kaput nosimo i na hoodicu! Ima to svojih prednosti – jedan kaput pokriva sve stilske potrebe, daje nam poticaj za kreativnu igru i eksperimentiranje sa stylingom. Osim ako se ne radi o strogom kodeksu odijevanja: u tom slučaju prijedlog je bež, smeđa ili siva varijanta, ovisno o stilu.

Leopard uzorak s metalik efektom; H&M, 399 kn

Uglavnom plavuše biraju hladne tonove, sivkaste, ledeno-plavičaste, a brinetama i crvenokosima najbolje će pristajati toplije, bež te konjak nijanse. U ponudi ove sezone postoje i neke varijante s krznom, a često se taj ovratnik može skinuti pa sportski komad u trenu možete pretvoriti u nešto elegantniji.

Bež i ružičasto vole se javno; Mango, 599 kn

No treba paziti da u tom slučaju izbjegnete baka-look, pa ga je zato dobro nositi uz starke. Općenito, njegovu ćemo ozbiljnost pokušati negirati kroz stilske detalje sa suprotne, one mnogo zabavnije i veselije stilske strane

Komentari (38)
  • Vise volim zimske jakn,ali dugi crni kaput klasicnog kroja.Prva gornja slika sa tim silnim prugama....bokte,obucena u zatvorskom stilu.

    2. 10. 2017,   20:05
  • Ove na fotkama su obučene ko da je nestalo struje u mračnom stanu pa nabadaš po ormaru

    2. 10. 2017,   19:56
  • svidja mi se..☺️

    2. 10. 2017,   21:27
Message