Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Novi priručnik za spojeve uči drukčijim pravilima

None Foto: Fotolia

Pravila nove generacije: umjesto nepisanih zakona koja ženama nalažu ignoriranje, bolje krenite u akciju i izborite se za pravog frajera

Pokušavate li ostati budni u kinu dok gledate 13. nastavak ‘Brzih i žestokih’ ili se pravite da uživate u jazzu iako ga ne možete smisliti, tada je bolje da produžite dalje i pronađete muškarca pokraj kojeg možete biti ono što uistinu jeste, savjetuje Julie Klausner, autorica bestselera “Baš me briga što slušaš”, u kojem navodi nova pravila spojeva. Prisilnim usvajanjem tuđih navika, samo zato da bi se osvojio “muškarac iz snova”, raste nezadovoljstvo, koje u nekom trenutku mora prsnuti. Ako se muškarcu sviđa djevojka, gotovo da nema toga što ona krivo može napraviti - i obrnuto. Zato umjesto univerzalnoga ženskog “priručnika”, prema kojem ona uvijek mora čekati njegov poziv, bolje je učiniti ono što nalaže osjećaj.
- Osjećate li da je O.K. slati mu šaljive mailove, pozvati ga van ili spavati s njim na prvom spoju, samo naprijed - savjetuje Julie.

Kemija je presudna
On je sladak, šarmantan, duhovit, pažljiv...ali jednostavno nema kemije. Vjerojatnost da se strast pojavi s vremenom jednaka je onoj da ćete ugledati NLO. Zato je najbolje skupiti hrabrosti, dati petama vjetra i prestati gubiti vrijeme s krivim muškarcima u nadi da će se jednog dana pojaviti luda kemija.

Češnjakom protiv daveža
Neki ljudi bez očiglednog razloga crpe energiju, a primijetite li da ste nakon svakog spoja izmoždeni, a ne poletni i zadovoljni, tada je vrijeme da se “emocionalni vampir” zamijeni boljim. Neugodna šutnja ili promašene teme za razgovor jedan su od pokazatelja veze koja nema budućnosti.

Gospodin savršeni
Odlučite li izlaziti samo s visokim, crnim muškarcima koji imaju zelene oči, bave se sportom, vole mačke, odlično kuhaju, a još bolje masiraju - možda je vrijeme da smanjite kriterije. Čekajući gospodina savršenog, potencijalne ljubavi prolaze, a čak i naizgled “obični” mogu pozitivno iznenaditi.

Navika umire zadnja
Ne pere li ruke, ostavlja dasku podignutu, iritantno mljacka ili mu je svaka druga riječ psovka, to će tako i ostati. Ljubav teško pobjeđuje ustaljene navike - pa ako vam se ne sviđa što vidite, bolje je otići dok nije prekasno.

Komentiraj, znaš da želiš!