Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Novi urbani vrt na području Gradske četvrti Stenjevec

Novi urbani vrt na području Gradske četvrti Stenjevec
3

Na novoj sedmoj lokaciji gradskog vrta planira se još 400 novih vrtnih parcela. Javni poziv za dodjelu istih trebao bi biti objavljen krajem ožujka 2014.

VIDEO

U cilju realizacije projekta „Gradski vrtovi“, o kojem je gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić donio Zaključak (Sl. glasnik Grada Zagreba 9/13 i 25/13), na obradivom zemljištu Grada Zagreba omogućena je građanima proizvodnja hrane (povrće, jagodasto voće), začinskog bilja i cvijeća za vlastite potrebe. Na šest lokacija površine cca 9,3290 ha uređeni su i opremljeni Gradski vrtovi sa 663 parcele, a lokacije su:

1.      Gradska četvrt Novi Zagreb – zapad, Čavoglavska ulica (120 parcela)
2.      Gradska četvrt Novi Zagreb – istok, Ulica Nikole Andrića (223 parcela)
3.      Gradska četvrt Novi Zagreb – istok, Ulica Nikole Andrića (66 parcela)
4.      Gradska četvrt Sesvete – Senjska ulica (100 parcela)
5.      Gradska četvrt Peščenica – Žitnjak, Ulica I Gardijske brigade Tigrovi (92
          parcele)
6.      Gradska četvrt Trnje – Savica, Ulica Prisavlje  ( 62 parcele)

Površine svih Gradskih vrtova su ograđene i opremljene potrebnim sadržajima poput sanduka za spremanje alata, kompostera, spremnika-tankova za vodu i ručnih pumpa za vodu. Osim dijela na kojem se nalaze parcele postoji zajednički dio predviđen za druženje korisnika opremljen klupama i stolovima. Putem devet Javnih poziva za davanje vrtnih parcela na korištenje sklopljeno je 655 ugovora o davanju vrtnih parcela na korištenje na obradivom zemljištu.

Trenutno se uređuje i oprema sedma lokacija gradskog vrta na području Gradske četvrti Stenjevec, Ulica Stenjevec, na kojoj se planira još 400 novih vrtnih parcela.Ukoliko vremenske prilike dozvole Javni poziv za dodjelu istih trebao bi biti objavljen krajem ožujka 2014.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Gradski ured za poljoprivredu i šumarstvo Grada Zagreba je za potrebe Projekta, a kao malu stručnu pomoć korisnicima vrtnih parcela, izradio Vrtlarski priručnik s praktičnim savjetima o odabiru kulture i sorte koju žele uzgajati, najpovoljnijem vremenu sjetve, sadnje i berbe, najpovoljnijem načinu gnojidbe i obrade tla te načinu njege biljaka. Svi savjeti temelje se na načelima organske proizvodnje. Priručnik je osim u tiskanoj formi objavljen i u elektronskom obliku na web stranici Grada Zagreba i Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Gradski vrt Mandlova dobio svoju sportsku zonu
PROMO

Gradski vrt Mandlova dobio svoju sportsku zonu

U sklopu projekta Urbani vrtovi organizirana je sportska zabava u povodu otvorenja još jedne sportske zone u gradskim vrtovima – Novi travnjak sportske zone Gradskog vrta Mandlova isprobao je i gradonačelnik Milan Bandić – Gradski vrt Sveta Klara proglašen najuređenijim Gradskim vrtom Zagreba

Sočna piletina i kotlet s grilla za prste polizati za ljetni ručak
PROMO

Sočna piletina i kotlet s grilla za prste polizati za ljetni ručak

Ljeto je vrijeme kada nastojimo ručak pripremiti u 20-ak minuta. Donosimo recepte za sočnu piletinu i savršen kotlet s grilla uz Šafram začine koji će zadovoljiti i najistančanija nepca
Velika Gorica zelenija za još jedan prekrasan gradski vrt
URBANI VRTOVI

Velika Gorica zelenija za još jedan prekrasan gradski vrt

Zelenom akcijom projekta Urbani vrtovi svečano je otvoren drugi gradski vrt u Velikoj Gorici – otvorenju su prisustvovali gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić i zamjenik ministra poljoprivrede Tugomir Majdak