Obavijesti

Lifestyle

Komentari 4

NY Fashion Week slavi obline, starost, dojenje, selo i razlike

NY Fashion Week slavi obline, starost, dojenje, selo i razlike

Neki su dizajneri, poput Christiana Siriana i Prabala Gurunga, uvelike zaslužni za to što i punije žene postaju sve manje kritične prema svom izgledu, a ove se godine na NYFW slavila - različitost

VIDEO

Dizajneri kroz svoje kreacije i modele sve više pokazuju da prihvaćaju i podržavaju raznolikost. Skinuti društvene stigme poput starih žena, mišljenja da ljepota dolazi samo u broju S ili ne prihvaćanja dojenja kao najbolje hrane za bebe postala je misao vodilja mnogih dizajnera koji svoju pistu koriste za više ciljeve. Osvijestiti ljude da svi zaslužujemo isti tretman bez obzira koliko različiti bili 

Ovih deset trenutaka ovogodišnjeg New York Fashion Weeka najbolje pokazuje koliko je 'različitost' bila svima u fokusu:

1. Chromat Spring / Summer 2020

Blogerica Tess Holliday, koja inače ima poprilično naglašene obline i ženske atribute,  na reviji brenda Chromat na stage je izašla odjevena u bijelu haljinu na kojoj je bilo ispisano "Sample Size“ (Veličina uzorka). Time je punija Holliday poslala jasnu poruku da i žene njezine veličine itekako znaju nositi dizajnerske krpice i šetati po pisti.

2. Collina Strada Spring/Summer 2020

Kreacije Colline Strade za proljeće/ljeto 2020. po pisti su 'prošetali' modeli različitih starosnih skupina, čime je Strada jasno poručila što misli o dobnoj diskriminaciji. Inače, Stradine revije nekad nose i skroz mala djeca, dvogodišnjaci i trogodišnjaci. 

3. Tommy Hilfiger x Zendaya Fall 2019

Tommy Hilfiger je za svoju posljednju kolekciju sa zvijezdom Zendaya angažirao Ashley Graham, koja je baš trudna sa svojim prvim djetetom, a usprkos trudničkom trbuščiću (ili baš zbog njega) moglo se čuti mišljenje mnogih da model izgleda bolje nego ikad do sad. 

4. Kate Spade New York Spring / Summer 2020

Dizajnerica se odlučila za sličan pristup kao i Collina Strada, pa je sa svojim starijim modelima pokazala kako moda ne zna za dobne granice.

5. Rebecca Minkoff Fall / Winter 2019

Modna postava iza imena Rebeccae Minkoff priključila se ove godine brendu Stitch Fix i svojim fanovima ponudila odjeću u svim veličinama; od XXS do 3X. Kreatorica je dobar dio večeri, za vrijeme predstavljanja kolekcija jesen/ zima 2019., dojila svoju kćerkicu.

6. Christian Siriano Spring / Summer 2020

Christian Siriano dugo je bio prvak u isticanju ljepota koje kriju različitosti, a ni njegova kolekcija proljeće / ljeto 2020. od toga nije odstupala.

7. Tanya Taylor Spring / Summer 2020

Kolekcija Tanyje Taylor proljeće / ljeto 2020. predstavljali su modeli različitog podrijetla, a uz njih je za dizajnericu prošetala i skromna modna blogerica Marija Alia.

8. Prabal Gurung Spring / Summer 2020

Prabal Gurung jedan je dizajnera koji često vrlo glasno govori o važnosti pozitivnog pogleda na tijelo, a često mu revije nose modeli svih proporcija. Tako mu je dio linije za proljeće/ljeto 2020 u New Yorku nosila Paloma Elessar, poznati američki plus size model.

9. Maryam Nassir Zadeh Spring/Summer 2020

Maryam Nassir Zadeh odlučila se za raznovrsnu postavu modela svih različitih etničkih grupa na svojoj pisti, a za vrijeme finala je i zasvirala jednu bollywoodsku pjesmu iz 90-ih.

10. Sandy Liang Spring/Summer 2020

Za vrijeme pokazivanja kreacija Sandy Liang, pista je bila puna modela različitih etničkih skupina i izgleda.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:31
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'