Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Obične namirnice u trenu izvode čaroliju čistoće

Obične namirnice u trenu izvode čaroliju čistoće
1

Namirnice će ukloniti masne i zagorjele mrlje, miris pokvarene hrane u hladnjaku te nečistoću zdravije jeftinije od kemijskih sredstava

VIDEO

Komadić vate natopljen ekstraktom vanilije u trenu će ukloniti neugodne mirise iz hladnjaka, no za razliku od “težih” mirisa poput onog mente i lavande, neće prijeći na hranu. Isto ćete postići i limunovim sokom koji, osim što deodorira, djeluje i antibakterijski. Stoga se može koristiti i za prirodnu dezinfekciju radnih površina, hladnjaka i posuđa, osim ako je riječ o srebru. Limunska kiselina, iako blaga, oksidira u dodiru sa srebrom te ono gubi sjaj. Da biste zaštitili hladnjak od mrlja prouzročenih curenjem tekućine iz kartonske ambalaže, police obložite plastičnim poklopcima. Osim što štite hladnjak od nečistoće, lako se čiste, a mogu se višekratno upotrebljavati. Uz poznate prirodne “borce” protiv neugodnih mirisa i nečistoća, kao što su soda bikarbona i limun, sol također se uspješno suprotstavlja kuhinjskim nezgodama.
S obzirom na to da ima abrazivna svojstva, u kombinaciji s vodom idealna je za čišćenje kućanskih aparata, ali i tvrdokorne masnoće s posuđa i radnih površina. Blaga kiselost soka rajčice uklonit će miris pokvarene hrane. Nakon što se riješite uzročnika smrada, hladnjak prebrišite krpom namočenom u sok rajčice, a možete je i kombinirati s bijelim octom. Potom prebrišite čistom vlažnom krpom i pokupite sok.
>>>Manja oštećenja poput napuknuća i ogrebotina na porculanskom i staklenom posuđu “zacijelit” ćete natopite li ga u mlijeku. Oštećenu posudu prelijte mlijekom i “kuhajte” na niskoj temperaturi oko sat vremena. Posuđe isperite i obrišite mekom krpom. Mliječni proteini popunit će i “zalijepiti” sitna napuknuća te vratiti sjaj posuđu, ali i ukloniti žute mrlje uzrokovane starošću i čišćenjem.
>>>Da biste spriječili nastanak i razvoj plijesni u kutijama hladnjaka za povrće i voće, očistite ih otopinom jabučnog ili vinskog octa i vode. Mrlje nastale truljenjem voća i povrća uklonit će soda bikarbona, a ako je plastika kutija osjetljiva, sodu bikarbonu razblažite vodom.
>>>Jestivo ulje spriječit će ljepljenje hrane kućnih ljubimaca na posudu. Nakon čišćenja posudu obložite tankim slojem ulja.
>>>Klizi li daska za rezanje, učvrstit ćete je postavite li gumice na krajevima. One će se “lijepiti” za podlogu te ustabiliti dasku. Omotate li gumice istovremeno oko držača poklopca i ručki posude ili oko folije s hranom, spriječit ćete ispadanje hrane te osigurati siguran “transport”.
>>>Da biste ocijedili kuhanu tjesteninu, čavlom izbušite plastični poklopac koji ne namjeravate rabiti za zatvaranje posuda.
>>>Želite li osigurati zimnicu od kvarenja, uz temeljitu dezinfekciju staklenki poklopac dodatno učvrstite voštanim papirom. Položite ga preko otvora staklenke te čvrsto zavrnite navoj. Imate li teškoća s otvaranjem nove staklenke, omotajte poklopac brusnim papirom.
>>>Ulijete li ulje u bocu s raspršivačem, ravnomjernije ćete začiniti salatu, ali i bez kapanja obložiti tavu uljem.
>>>Aluminijskom folijom u trenu ćete naoštriti tupe škare. Presavijte je i sjajnim dijelom nekoliko puta prijeđite preko škara. Obložite li dno pećnice alu-foilijom, spriječit ćete mrlje koje nastaju prskanjem prilikom pečenja te izbjeći njihovo mučno i dugotrajno čišćenje.
>>>Žvakaću gumu, kao i naljepnice s drveta, uklonit će jestivo ulje. Njime premažite površinu i ostavite da odstoji najmanje pola sata. Zatim nježno ostružite lopaticom.
>>>Nevidljivi rub prozirne folije pronaći ćete ako nalijepite komad ljepljive trake na prst pa njime tapkate po foliji. Nakon što ga pronađete, iskoristite traku za njegovo podizanje. Da biste ubuduće spriječili “gubljenje”, rub označite komadićem tamne samoljepljive trake.
>>>

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...
Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...