Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Obiteljska putovanja potiču kod djece toleranciju i poštovanje

Obiteljska putovanja potiču kod djece toleranciju i poštovanje

Obiteljska putovanja potiču kod djece razvoj društvenih vještina i prilagodljivost. Tako dolaze u dodir s različitim kulturama, ljudima, jezicima i običajima koje inače nemaju priliku osobno iskusiti

VIDEO

Istraživanje pokazuje da 74 posto učitelja vjeruje kako putovanja imaju pozitivan utjecaj na osobni razvoj učenika, a 56 posto da mogu utjecati na obrazovanje i karijeru.

Naime, američko Udruženje za putovanja studenata i mladih provelo je istraživanje među 1500 učitelja da bi otkrili kako putovanja utječu na djecu. Složili su se da djeca koja putuju postaju tolerantnija jer upoznaju nove kulture, imaju više poštovanja te su spremnija učiti i isprobavati nove stvari.

Šumski vrtić: 'Djeca će biti u prirodi, bez obzira na vrijeme'
Šumski vrtić: 'Djeca će biti u prirodi, bez obzira na vrijeme'

Također, uvjereni su da će im to koristiti u učionici, ali i na igralištu jer više vole vrijeme provoditi vani. Pozitivan utjecaj, tvrde, nemaju samo daleka putovanja nego i ona u obližnje gradove potiču na učenje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Posjeti drugim zemljama, pa i gradovima u istoj državi, djecu potiče na učenje o kulturi, povijesti i znamenitostima, što obogaćuje njihov ukupan pogled na svijet, piše Trekeffect.

Učitelji su potvrdili da djeca koja putuju s roditeljima i upoznaju nove kulture su puno tolerantnija prema raznolikostima koje ih okružuju.

Father and son tourists look at Wat Chalong is the most important temple of Phuket

Isto tako, djeca, koja su danas najviše okružena zidovima i različitim ekranima, putovanja približavaju prirodi. Domaće životinje, cvijeće, povrće, drveće, trava, mravi - većina tih stvari lako se uzima zdravo za gotovo u brzom životu u gradu. Putovanje je sjajan način da se djeca izbliza upoznaju s prekrasnim kreacijama i remek-djelima Majke prirode.

Putovanja istiskuju kod djece i učenje o prilagođavanju novim mjestima, kulturama, pa čak i vremenskim zonama. Iako je rutina bitna, prilagodljivost im pomaže da budućnosti lakše prebrode promjene.

Uz to, razvijaju i društvene vještine jer na putovanjima komuniciraju s ljudima svih životnih dobi te stvaraju širu sliku o društvu koje ih okružuje. Unutar učionice je malo prostora za interakciju i uglavnom se događa s njihovim vršnjacima.

VIDI OVO! HOROSKOP: Došla je sezona Vodenjaka, a što to znači za Vaš znak zodijaka?

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Ma, sigurno ste među njima...: 7 najljepših znakova Zodijaka
IMAJU 'ONO NEŠTO'

Ma, sigurno ste među njima...: 7 najljepših znakova Zodijaka

Astrologija nudi izuzetne uvide u naše osobnosti i potencijale, uključujući aspekte poput fizičke ljepote i šarma. Među prekrasnim horoskopskim znakovima postoji nekoliko onih koji se ističu posebnom ljepotom

Dnevni horoskop za utorak 16. travnja: Bik se mora dokazati, Lavovi briljiraju u komunikaciji
KOME ĆE SVANUTI, A KOME SMRKNUTI

Dnevni horoskop za utorak 16. travnja: Bik se mora dokazati, Lavovi briljiraju u komunikaciji

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 16. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Radno vrijeme trgovina na dan izbora 17. 4. - većina je skraćeno
KAKO RADE TRGOVINE I ŠOPING CENTRI

Radno vrijeme trgovina na dan izbora 17. 4. - većina je skraćeno

Neke trgovine sutra neće raditi zbog parlamentarnih izbora. A ako ipak planirate ići u kupnju, dobro provjerite kada ćete ići jer većina prodavaonica ima skraćeno radno vrijeme