Obavijesti

Lifestyle

Komentari 12

Obnovite kožu lica prirodnim maskama od voća, meda, zobi

Obnovite kožu lica prirodnim maskama od voća, meda, zobi

Maske kožu čiste duboko od svih nečistoća, masnoća i šminke, otvaraju pore i potiču cirkulaciju. Učinkovito pomlađuju kožu i smanjuju bore, a tijekom zime koža treba dodatnu njegu...

VIDEO

U zimskim mjesecima kožu lica treba njegovati puno temeljitije jer zbog vjetra, hladnoće, mraza, magle i naglih promjena temperature (toplo - hladno) dolazi do njezina pucanja i ljuštenja.

Kako biste popravili stanje, važno je najprije odrediti tip kože (suha, masna, mješovita...) te je u skladu s tim i njegovati. Temeljito, a nježno čišćenje prvi je korak. Čišćenjem se uklanjaju prljavština, znoj, sebum i šminka. Osim toga čista koža najbolje upija sve aktivne sastojke.

No nije potrebno trošiti velik novac na kozmetičke preparate, jer sve što će vaša koža voljeti već imate kod kuće. Prirodni sastojci ne izazivaju iritacije te kožu regeneriraju nježno i učinkovito. Postoji mnogo vrsta maski za lice: prema tipu kože, hranjive, maske za čišćenje lica, protiv ožiljaka i akni, revitalizirajuće...

Za što bolji rezultat masku je potrebno nanositi 1 do 2 puta na tjedan, a nakon ispiranja kožu nahranite hidratantnom kremom. Prije nanošenja maske, lice kratko naparite čajem od kamilice. To će otvoriti pore i poboljšati upijanje sastojaka. Čaj od kamilice možete upotrijebiti i kao tonik. Natopite blazinice čajem i lagano očistite lice.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Maska za masnu kožu od kvasca

Pomiješajte žličicu meda, žlicu brašna i 20 grama svježeg kvasca. Smjesu razblažite s pola šalice toplog prokuhanog mlijeka, dok ne postane ujednačena. Nanesite na lice i držite 20 minuta. Zatim isperite mlakom vodom.

Maska od sastojaka za doručak

Pomiješajte jedan žutanjak, žlicu meda, žlicu maslinova ulja i trećinu šalice zobene kaše. Smjesu nanesite na lice i vrat te ostavite 15-20 minuta. Isperite mlakom vodom.

Marko Mrkonjić/Pixsell

Maska za mješovitu kožu od banane i breskve

Mješovita koža je najzahtjevniji tip kože jer zahtijeva i čišćenje i hidrataciju u isto vrijeme. Pomiješajte jednu bananu, oguljenu breskvu, dvije žlice meda, žličicu mljevenih badema i trećinu šalice zobene kaše. Banana će nahraniti kožu, breskve ukloniti višak masnoće, med ublažiti akne i crvenila, a bademi ukloniti mrtve stanice. Držite masku 15 minuta i zatim isperite mlakom vodom.

Maska za osjetljivu kožu od kruške

Osjetljiva koža se brzo isušuje, kapilare pucaju, sklona je alergijama i iritacijama. Razni faktori iz okoliša poput sunca, vjetra, hladne ili vruće vode, mogu izazvati iritacije i svrbež. Ovaj tip kože treba nježno njegovati, jer se njezino stanje često i lako pogorša. Pomiješajte pola kruške, žličicu meda i žličicu mlaćenice. Nanesite masku na lice i držite je 15 minuta, a zatim isperite mlakom vodom.

Maska od zobene kaše

Pomiješajte trećinu šalice nekuhane zobene kaše i jedan žumanjak te smjesu nanesite na lice. Držite je 15 minuta, a zatim isperite mlakom vodom.

Maska za ublažavanje hiperpigmentacije i pjega

Smjesu od dvije žlice meda i pola žlice pirea zrelih papaja nanesite ravnomjerno na lice i ostavite 15-20 minuta. Zatim isperite mlakom vodom i nanesite hidratantnu kremu.

Fotolia

Hranjiva maska od chia sjemenki i meda

Pomiješajte dvije čajne žličice meda i dva dcl mlake vode te im dodajte čajnu žličicu chia sjemenki te dobro promiješajte. Ostavite  smjesu pet minuta da odstoji i da sjemenke nabubre. Potom je ponovo dobro promiješajte. Nanesite smjesu na lice i držite je deset  minuta. Zatim isperite mlakom vodom. Ova maska očistit će vašu kožu od mrtvih stanica i nečistoća, ublažiti upale, prištiće i akne te  smanjiti crvenilo. Njeno djelovanje blagotvorno je i kod psorijaze te oštećene kože i ožiljaka, jer ubrzava zacjeljivanje. 

Maska protiv akni

Nožem ostružite gelastu unutrašnjost lista aloe vere. Pomiješajte je s dvije žlice sirutke i žlicom medom dok ne dobijete ujednačenu smjesu. Nanesite masku na lice i držite 15 minuta. Isperite mlakom vodom. Aloe vera će smiriti iritacije i upale kože te isušiti prištiće.

Anti-age maska

Napravite pire polovice oguljena avokada i pola banane. Na kraju dodajte bjelanjak i miješajte dok smjesa ne postane čvrsta i homogena. Masku nanesite na lice i vrat i držite 25 minuta. Zatim isperite mlakom vodom.

Fotolia

Maska protiv ožiljaka i mrlja

U šalicu kuhane zobene kaše dodajte iscijeđeni limun i žličicu meda. Miješajte dok ne dobijete homogenu smjesu. Masku nanesite na lice i držite 30 minuta. Na kraju lice isperite mlakom vodom.

Face-lift maska

Odvojite bjelanjak iz jajeta i umutite ga u gustu pjenu. Dodajte pola žličice soka od limuna i pola žličice kokosova ulja te sve ponovo miješajte dok ne dobijete homogenu smjesu. Nanesite na lice.

Cimet za meške i punije usne

Cimet je sjajan za njegu kože, a posebice usana. Pomiješajte ga s kokosovim uljem ili shea maslacem i dobit ćete prirodno sredstvo koje će usne učiniti mekšima.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...
Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati
ŠTO VAS DANAS OČEKUJE?

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati

Pročitajte dnevni horoskop za petak 29. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje