Obavijesti

Lifestyle

Komentari 53

Obratite pažnju: Ovi znakovi pokazuju da vas partner vara

Obratite pažnju: Ovi znakovi pokazuju da vas partner vara
1

Poklon kartica za masažu ili nova torbica zvuče primamljivo, ali ako nisu povezani s rođendanom, godišnjicom ili nekim važnim datumom, mogu biti neobično iznenađenje ili znak za uzbunu

VIDEO

Prevara u trenu raspiruju viziju savršena veze i ostavlja duboke tragove na ljudskoj psihi. Emocionalne posljedice koje ostavlja slične su onima koje ljude pogađaju kod teške bolesti ili otkaza.

Donosimo osam znakova koji mogu ukazivati na to da je partner nevjeran.

Znate li zašto se najčešće brak raspada? Nije novac, ni prevara
Znate li zašto se najčešće brak raspada? Nije novac, ni prevara

1. Dolazi kući ranije

Iznenadna promjena rutine može biti znak varanja.

- Kada partner prestane dolaziti kući u regularno vrijeme, budite oprezni - kaže savjetnica za veze, April Masini.

Naime, kada se partneru raspored promijeni i nema logično objašnjenje o tome što on ili ona radi drugačije, to može biti zato što vas vara. Neki će imati izgovor za promjenu u rutini, poput odlaska u teretanu kasno i slično.

2. Mijenjaju način na koji peru rublje

Iako ovo ne zvuči važno, može biti jedan od znakova varanja. Kad partner ne dopušta da mu perete rublje ili ga ostavlja na kemijskom čišćenju, često je pravi razlog ljubavnik ili ljubavnica. Možda se boji mirisa ili nečeg drugog na odjeći ili džepovima pa je odlazak u kemijsku čistionicu sigurnija opcija za nekoga tko vara.

Ako radite ove stvari, rizik od nevjere je praktički nepostojeći
Ako radite ove stvari, rizik od nevjere je praktički nepostojeći

3. Tajna kreditna kartica

Većina bračnih parova ima zajedničke račune ili dijeli informacije o financijama. No, ako pronađete sakrivenu karticu za koju ne znate, vaša briga i sumnja su itekako opravdane.

- To je vrlo čvrst dokaz da partner nešto skriva. To je često nevjera, ali može se raditi i o nečem drugom - rekla je Masini.

4. Ne dopušta da mu/joj dirate telefon

Helen, udana majka, priča kako njen suprug nikada nije imao lozinku na svom telefonu jer je njihov sin volio na njemu igrati igrice. Odjednom se to promijenilo. Kad je supruga zatražila njegov četveroznamenkasti kod, odbio ju je i ukucao ga privatno. Ubrzo je saznala kako ju vara.

Bračni savjetnici kažu da bi supružnici trebali dijeliti i lozinke. Naime, nikad ne znate kad će vam zatrebati broj koji je na mobitelu ili e-mailu partnera. 

- Nije da vam je potreban popis lozinki, ali ako tražite šifru, iz opravdanih razlog, trebao bi vam je dati - tvrdi Laurie Puhn, bračna savjetnica. Dodaje kako vam partner priznaje da čuva tajnu, ako skriva svoju lozinku.

5. Kupuje vam neodoljive darove

Poklon kartica za masažu ili nova torbica zvuče primamljivo, ali ako nisu povezani s rođendanom, godišnjicom ili nekim važnim datumom, mogu biti neobično iznenađenje ili znak za uzbunu. Možda vam partner samo želi dati do znanja da mu je stalo, ali ako se nekoliko takvih iznenađenja zareda, možete postati sumnjičavi.

Pola mladih muškaraca misli da ljubljenje s drugom nije prevara
Pola mladih muškaraca misli da ljubljenje s drugom nije prevara

- To može biti divno iznenađenje ili znak da se partner osjeća krivim zbog nečega - kaže savjetnica Puhn.

6. Neobični 'prijatelji' i poruke na društvenim mrežama

Kada je Nicole sjela za obiteljsko računalo, na ekranu se pojavilo veliko iznenađenje. To je bila poruka od nepoznate žene: 'Ne mogu prestati misliti o tebi. Kada ću te opet vidjeti?'. Nije bila naivna i odmah je shvatila da se ne radi o prijateljici.

- Većina nevjernih partnera je uhvaćena na društvenim mrežama ili preko poruka - rekla je savjetnica za veze Rachel Russo. Dodaje da kada žene njuškaju ili slučajno nešto pronađu, često se ispostavi da je ono u što su sumnjale.

7. Često ne znate gdje je

- Ako ne znate gdje vam je partner i ne možete od njegovih prijatelja i kolega dobiti odgovor na to, možete sumnjati u prevaru. Osobito ako se to događa često - govori savjetnica za veze, April Masini.

8. Počeo/počela je ignorirati obiteljske odgovornosti

Kada se partner počne udaljavati od ljudi i trenutaka koji su mu inače bili važni, to bi moglo biti razlog za zabrinutost.

- Svatko drugačije kombinira posao i obitelj pa je ključ u tome da li je i inače bio takav. Svakog čovjeka privlači sloboda i izlazak iz obiteljskih događanja. No, ako je partner oduvijek uživao u roštilju s obitelji i djecom i ako ga posao pri tome nikada nije spriječio, možete se zabrinuti - rekla je savjetnica za muško-ženske odnose Amy Spencer.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 53
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku