Obavijesti

Lifestyle

Komentari 11

Obuj prave cipele i učini noge duljima, a figuru još vitkijom...

Obuj prave cipele i učini noge duljima, a figuru još vitkijom...
7

Uz tanke remenčiće, detalje i neutralne boje noge izgledaju duže i vretenastije, a sjajan izbor su i trendi platforme jer istodobno daju na visini, a stabilne su

VIDEO

Cipele su jedna od najvećih ženinih strasti, no vrlo je bitno paziti na kvalitetu, ali i na to da oblik i model odgovaraju građi tijela. 

- Što je žena vitkija, to je tanja potpetica bolja. Onima koje imaju tanji gležanj ili list odličan izbor je cipela s remenčićem, a nižim ženama s jačim nogama remenčić će vizualno skratiti noge - kaže stilistica Koraljka Brkušić Momić. 

No dizajner cipela Ivan Ledenko smatra da je “tajna” u debljini remenčića. 

- Za jači tip građe radimo što elegantnije modele s puno tankih remenčića ili s ukrasima na vrhu cipele pomoću kojih se prekrije širina noge. Tankim nogama odgovaraju deblji remenčići kako bi noga izgledala vizualno ljepše - ističe. Visoke žene sportske građe trebale bi izbjegavati niske cipele jer će si tako dodati nekoliko kilograma, a najbolje im pristaju visoke cipele, ali i platforme. Kada je o bojama riječ, stilistica kaže da su jarke cipele idealne za vretenaste noge i igra bojama je više nego dobrodošla. No za jači list i gležanj, ističe, najbolja je klasična salonka neutralnih boja koja će izdužiti nogu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ipak, Ivan dodaje da detalji u boji unose optičku varku i vizualno smanjuju stopalo te savjetuje kombinaciju dviju boja. Imate li oblik jabuke (ramena i prsa jači od donjeg dijela), Koraljka predlaže da više pokušate usmjeriti pozornost na noge i cipele. Odličan izbor su gladijatorice, i to u otkačenim bojama.

- Cipele koje privlače pozornost na noge najidealnije su za visoke i mršave djevojke. Čizme su savršene za svaku građu i više-manje svima stoje, osim izrazito niskim i jačim ženama. Za njih je najbolji odabir čizama koje dosežu ispod koljena jer ih takvi modeli neće dodatno vizualno skratiti - savjetuje stilistica. 

Za niske i jače žene, posebice kod čizama, odličan izbor je platforma jer daje visinu, ali i stabilnost te ne napreže stopalo. Stoga Ivan predlaže kombinaciju peta i platforma jer one najbolje izgledaju na svakoj građi. 

- Kad imate platformu od, npr. dva cm, automatski dobivate i na peti dva cm pa noga izgleda puno tanje i ljepše, a niste digli potpeticu u visinu - kaže. Prema njegovim iskustvima, maksimalna visina potpetice u kojoj se bez problema može izdržati i po nekoliko sati je devet cm.

Kakav tip tijela, takva i cipela 

Visoke žene nikako se ne bi trebale odreći visokih potpetica, a za žene jače građe idealne su salonke u dvije kombinacije boja.

Pametna kupnja 

Kad stavite cipelu na ravnu površinu, mora se vidjeti da potpetica “sjedi” ravno ispod cipele, a da naprijed, pri vrhu cipele, ima dovoljno prostora gdje može proći olovka, kaže Ledenko.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru