Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Od 2021. fanovi Igre prijestolja mogu na krstarenje lokacijama

Od 2021. fanovi Igre prijestolja mogu na krstarenje lokacijama
1

Na Islandu će turisti moći razgledati poznate lokalitete kao što su Fist of the First Men (lokacija 'Iza zida' na Sjeveru) i Bloody Gate (dvorac koji čuva Vale of Arryn), a u Dubrovniku Kraljev Grudobran

VIDEO

Najveći fanovi HBO hit serije "Game of Thrones"  ("Igra prijestolja") svoje bi godišnje odmore u 2021. trebali ostaviti za krstarenje po lokacijama snimanja rekordno gledane serije. Naime putnička je agencija "Dalmatian Travel & Events" kreirala krstarenje "Cruise of Thrones", koje će one koji se ne mogu zasititi fantastičnih priča Georgea R. R. Martina odvesti do lokacija na kojima je snimana ova serija - fenomen zbog popularnosti i zbog činjenice da je oborila sve moguće rekorde gledanosti.

Premijeru osme sezone pogledalo je tako nevjerojatnih 17.4 milijuna gledatelja, imala je preko 55 milijuna piratiziranih pregleda u 24 sata, a o njoj se za vrijeme i nakon prijenosa napisalo pet milijuna tweetova.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Game of thrones 02:07

Fanovi serije koji se odluče krenuti na ovo tematsko krstarenje moći će sami odabrati jednu od dvije moguće rute, a obje uključuju po dva osmodnevna izleta prema sjeveru ili prema jug. Najveći se obožavatelji mogu odlučiti i za obje lokacije, i to tako da će se na osam dana uključiti u svaku rutu na povratku, pa će u 16 dana zapravo pregledati sve što se nudi.

U osmodnevnom će se krstarenju na sjever putovati na Island, u Irsku i u Sjevernu Irsku, a na Islandu će turisti razgledavati poznate lokalitete iz serije kao što su Fist of the First Men (lokacija 'Iza zida' na Sjeveru), Bloody Gate (dvorac koji čuva jedno od sedam kraljevstava, Vale of Arryn) ili neimenovanu spilju u kojoj su Jon i Ygritte zajedno proveli noć.

Najpoznatiji lokaliteti po Irskoj uključuju The Wall (zid), Castle Black (sjedište Noćne straže), Hardhome, Winterfell, Pyke, King's Road i još mnogo toga.

Na osmodnevnom krstarenju po jugu turisti će moći uživati ​​u znamenitostima i toplom vremenu Španjolske, Malte i Hrvatske, u knjigama i u seriji lokacijama poznatim kao Dorne, Essos i King's Landing, a koje skrivaju Sunčane i vodene vrtove, Citadelu i most Long Bridge of Volantis.

Želite putovati na Advent? Evo po kojoj cijeni i gdje možete ići
Želite putovati na Advent? Evo po kojoj cijeni i gdje možete ići

Na Malti i u Dubrovniku obožavatelji će moći razgledati mjesta gdje su se snimali događaji koji se odvijaju u glavnom od sedam kraljevstva, kraljevstvu King's Landing, mnogima ovdje poznatim pod imenom Kraljev Grudobran.

- Htjeli smo kreirati iskustvo koje bi uključivalo nešto još neviđeno - rekla je Lynette Durović, vlasnica agencije "Dalmatian Travel & Events".

Dao je otkaz i prodao dom pa obitelj odveo u avanturu života
Dao je otkaz i prodao dom pa obitelj odveo u avanturu života

Početni paket za krstarenje lokalitetima iz "Igre Prijestolja" košta 5130 dolara (oko 34.430 kn) po osobi, a potrebno je u trenutku rezervacije ostaviti i polog u iznosu od 1000 dolara (oko 6 710 kuna).

Osim po lokacijama vrijeme će se provoditi na luksuznom putničkom brodu opremljenom u srednjovjekovnom fantasy stilu. Ova serija ima najviše osvojenih Emmyja u povijesti - njih čak 38, najviše prodanih figurica likova i s jednom epizodom prikazanom u najvećem broju država ikad - njih 173.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

12:21
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati
ŠTO VAS DANAS OČEKUJE?

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati

Pročitajte dnevni horoskop za petak 29. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...
Danas je Veliki petak: Vjernici moraju poštovati post i nemrs
Hrvatski običaji

Danas je Veliki petak: Vjernici moraju poštovati post i nemrs

Veliki petak se u tradiciji različitih krajeva obilježava na različite načine, no svima je zajednička činjenica da je ovo jedini dan u godini kad nema svete mise