Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Od 2021. fanovi Igre prijestolja mogu na krstarenje lokacijama

None Foto: screenshot/HBO

Na Islandu će turisti moći razgledati poznate lokalitete kao što su Fist of the First Men (lokacija 'Iza zida' na Sjeveru) i Bloody Gate (dvorac koji čuva Vale of Arryn), a u Dubrovniku Kraljev Grudobran

Najveći fanovi HBO hit serije "Game of Thrones"  ("Igra prijestolja") svoje bi godišnje odmore u 2021. trebali ostaviti za krstarenje po lokacijama snimanja rekordno gledane serije. Naime putnička je agencija "Dalmatian Travel & Events" kreirala krstarenje "Cruise of Thrones", koje će one koji se ne mogu zasititi fantastičnih priča Georgea R. R. Martina odvesti do lokacija na kojima je snimana ova serija - fenomen zbog popularnosti i zbog činjenice da je oborila sve moguće rekorde gledanosti.

Premijeru osme sezone pogledalo je tako nevjerojatnih 17.4 milijuna gledatelja, imala je preko 55 milijuna piratiziranih pregleda u 24 sata, a o njoj se za vrijeme i nakon prijenosa napisalo pet milijuna tweetova.

POGLEDAJTE VIDEO:

Fanovi serije koji se odluče krenuti na ovo tematsko krstarenje moći će sami odabrati jednu od dvije moguće rute, a obje uključuju po dva osmodnevna izleta prema sjeveru ili prema jug. Najveći se obožavatelji mogu odlučiti i za obje lokacije, i to tako da će se na osam dana uključiti u svaku rutu na povratku, pa će u 16 dana zapravo pregledati sve što se nudi.

U osmodnevnom će se krstarenju na sjever putovati na Island, u Irsku i u Sjevernu Irsku, a na Islandu će turisti razgledavati poznate lokalitete iz serije kao što su Fist of the First Men (lokacija 'Iza zida' na Sjeveru), Bloody Gate (dvorac koji čuva jedno od sedam kraljevstava, Vale of Arryn) ili neimenovanu spilju u kojoj su Jon i Ygritte zajedno proveli noć.

Foto: IMDB

Najpoznatiji lokaliteti po Irskoj uključuju The Wall (zid), Castle Black (sjedište Noćne straže), Hardhome, Winterfell, Pyke, King's Road i još mnogo toga.

Na osmodnevnom krstarenju po jugu turisti će moći uživati ​​u znamenitostima i toplom vremenu Španjolske, Malte i Hrvatske, u knjigama i u seriji lokacijama poznatim kao Dorne, Essos i King's Landing, a koje skrivaju Sunčane i vodene vrtove, Citadelu i most Long Bridge of Volantis.

IZVAN HRVATSKE Želite putovati na Advent? Evo po kojoj cijeni i gdje možete ići

Na Malti i u Dubrovniku obožavatelji će moći razgledati mjesta gdje su se snimali događaji koji se odvijaju u glavnom od sedam kraljevstva, kraljevstvu King's Landing, mnogima ovdje poznatim pod imenom Kraljev Grudobran.

Foto: HBO

- Htjeli smo kreirati iskustvo koje bi uključivalo nešto još neviđeno - rekla je Lynette Durović, vlasnica agencije "Dalmatian Travel & Events".

DOBRO JE ZARAĐIVAO, ALI... Dao je otkaz i prodao dom pa obitelj odveo u avanturu života

Početni paket za krstarenje lokalitetima iz "Igre Prijestolja" košta 5130 dolara (oko 34.430 kn) po osobi, a potrebno je u trenutku rezervacije ostaviti i polog u iznosu od 1000 dolara (oko 6 710 kuna).

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

Osim po lokacijama vrijeme će se provoditi na luksuznom putničkom brodu opremljenom u srednjovjekovnom fantasy stilu. Ova serija ima najviše osvojenih Emmyja u povijesti - njih čak 38, najviše prodanih figurica likova i s jednom epizodom prikazanom u najvećem broju država ikad - njih 173.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Komentiraj, znaš da želiš!