Obavijesti

Lifestyle

Komentari 6

Od 60-ih do futurističkog looka na prvoj večeri Cro A Portera

Od 60-ih do futurističkog looka na prvoj večeri Cro A Portera
34

Xenia Design predstavlja elegantno izdanje u stilu 60-ih, Dioralop mušku kolekciju suknji za hrabre, a Tomislav Bahorić moderniziranu verziju radničkog kombinezona

VIDEO

Najdugovječniji modni događaj koji se ove godine odvija na dvije adrese, u Laubi i Westgateu, otvorila je revija XD Xenia Design pod čijim se imenom krije Čakovčanka Ksenija Vrbanić, čiju je kreaciju na ovogodišnjoj dodjeli Oscara nosila poznata scenografkinja Stephanie McMillian.

Inspiraciju za sezonu jesen/zima 2012.-13. Vrbanić je pronašla u 60-im godinama, a reviju su osim manekenki nosile i žene koje su bile modeli prije 25 godina poput Tihane Harapin Zalepugin. Prevladavaju A krojevi gornjih dijelova kaputa, šarene hulahopke, zlato, predimenzionirane frizure, a vesele boje koje inače izbjegava pojačale su dojam retro stila. 

- Riječ je o vintage kolekciji, ali na moderan način koji mogu nositi sve generacije - rekla je kreatorica.  

Nakon toga je uslijedila revija pobjednice Fashion Inkubatora, Jelene Aleksić. Muškim dijelom kolekcija "Rich pleats, pleats rich" prevladava futuristički look s dozom casual stila, dok se u ženskom kombiniraju sjajni materijali u zelenim i ljubičastim nijansama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Poslije Jelene Aleksić, najnoviju kolekciju za muškarce predstavio je modni dvojac Dioralop koji čine Andreja Bistričić i Maja Merlić, inače kći Željke Ogreste i Dubravka Merlića koji su pratili iz prvih redova.

Kolekcijom dominiraju suknje i košulje od šifona za sve one sigurne u sebe. Osim šifona, mogu se vidjeti i neobični printevi te materijali poput onih za ronilačka odjela. Uz to je idu i prigodni modni detalji kao što su krune od žice, također iz radionica Dioralop. 

Uspješna suradnja Viktorije Vržesnevskaje pod imenom Madame Demode i Tamare Bobmardelli uslijedila je nakon toga. Kolekcija "113 kilograma laštike, 56 dekagrama svile i nekoliko ružnih boja" samim imenom određuje vrstu i količinu materijala koji su korišteni. Kolekcijom dominiraju jednostavne i čiste linije, kombinacije osnovnih boja te spoj pletiva i laganih materijala. 

Mladi dizajner Tomislav Bahorić predstavio je mušku kolekciju u kojoj je modernizirao radnički kombinezon. Uvijek vjeran minimalizmu i zaljubljenik u crnu, Bahorić je stvorio modernog muškarca koji voli uske hlače, široke gornje dijelove i sakoe koji se mogu nositi s obje strane. "Deep Blue" odnosno plava boja lajtmotiv je ove sezone. 

- U New Yorku su me pitali za kreacije Tomislava Bahorića i gdje ih mogu nabaviti - rekao je glumac Mislav Čavajda, inače zvijezda Bahorićeve modne kampanje.  

Ovo je jedinstveni događaj, naročito suradnja s Laubom. Ovaj će prostor još više istaknuti svu ljepotu dizajna, rekao je modni kritičar Nenad Korkut. 

Brojne hrvatske zvijezde nisu propustile ni ovaj modni događaj, pa su tako najnovije kolekcije pratile Nevena Rendeli, Nenad Korkut, Josipa Lisac, Željka Ogresta i Dubravko Merlić.               

Cro-A-Porter 

Ovaj modni event traje od 21. do 24. ožujka, a osim u srijedu, sve ostale revije počinjat će u 20 sati. Ostanite s nama i na 24sata.hr pratite najnovije modne kreacije hrvatskih dizajnera. 

Prva večer prikazala se u prostorima LAUBA-e (Kuće za ljude i umjetnost), a svoje kolekcije predstavili su XD Xenia Design, Jelena Aleksić, Dioralop, Madame Demode i Tamara Bombardelli te Tomislav Bahorić. Ostalih dana revije će se prikazivati u Westgateu. S nestrpljenjem se iščekuju noviteti Elfsa, Monike Sablić, Ivana Ledenka, Zigmana i Tea Perića za MAK.

Ove sezone Cro A Porter još jednom preispituje utjecaj mode na umjetnost i raskrinkava koliziju između tih svjetova, pišu u svojoj najavi. Za ovu sezonu udružili su se s Kućom za ljude i umjetnost LAUBA, a u zajedničkom projektu predstavit će presjek alternativne modne umjetnosti te umjetničke ekspresije domaćih autora. Zato organizatori ovaj event unaprijed zovu modno-umjetničkim okršajem.

Sve revije i modne novitete pratite uživo od 19 sati na 24sata.hr!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...
Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...