Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Od 'lake' do konzerve: Prema odjeći se mjeri vrijednost žene

Nova reklamna kampanja uz snažnu poruku "Ne mjerite vrijednost žene po njenoj odjeći" grafički prikazuje predrasude po visini peta, duljini suknje i dubini dekoltea

Žene su svedene na objekte - sve je češći zaključak modernog društva u kojem su seksi reklame, obnažena tijela na velikim plakatima i fokusiranje na izgled postali gotovo kulturna norma. Iz istog gledišta proizlazi i razmišljanje da moderna žena treba voditi računa o svom izgledu, a privlačnost se iskazuje dubinom dekoltea, visinom štikli ili pak duljinom suknje.

Dok će jedni tvrditi da su žene same za to krive jer prihvaćaju "igru", drugi će reći kako je pravo svakog čovjeka da sam bira što će odjenuti po principu "odjeća ne čini čovjeka". Reklamna kampanja Terre des Femmes (Zemlja žena) na internet stranici adsoftheworld.com upravo je to htjela poručiti grafičkim prikazima uobičajenih predrasuda vezanih za žene i njihovo odijevanje:

adsoftheworld.com

Fotografija prikazuje predrasude povezane s dubinom dekoltea rangirajući žene od konzervativke, staromodne, dosadne, vrckave, kokete, "one koja to traži", lake i drolje.

adsoftheworld.com

Na isti način se žene svrstava u kategorije prema visini peta koje nose te duljine suknje.

adsoftheworld.com

Kampanju je izradila Miami Ad School Europe iz Hamburga, umjetnički direktor je Theresa Wlokka, a copywriter je Frida Regenheim.

Komentari (147)
  • odjeća ne čini čovjeka ali puno govori o njemu

    19. 3. 2015,   13:49
  • ajde koje gluposti-ima onih što su zakopčane do grla i glume svetice a nisu ni blizu tome..

    19. 3. 2015,   14:05
  • nije da nema istine u tome,moje je misljenje. isto tako mislim i da bi se duzina suknje i dubina dekoltea trebale mijenjati s godinama,prilikom,mjestom. zena moze da bude sexy i izazovna,a da pri tome nije jeftina i degutantna.

    19. 3. 2015,   14:06